Weekend poll: toekomst voor de iPad mini?

Raymon 2 uur geleden 6 reacties Laatste door no_poo

Met het onlangs vernieuwde iPad-aanbod is het duidelijk waar Apple heen gaat: een iPad voor de pro met Smart Keyboard en Pencil en een simpele iPad voor casual gebruik. De iPad mini kreeg geen vernieuwing en het 32GB model wordt niet langer verkocht.

Denk (of hoop) jij dat er toekomst voor de iPad mini is, of is door de 5,5-inch iPhone overbodig? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

iPhone 7 RED en nieuwe iPad nu te koop

Raymon 20 uur geleden 18 reacties Laatste door KR1275

De verkoop van de dinsdag aangekondigde iPhone 7 RED en de nieuwe, vriendelijk geprijsde 9,7-inch iPad is zojuist begonnen in de Online Apple Store. De eerste iPhone-bestellingen worden dinsdag 28 maart geleverd. De iPad vanaf 4 april.

Kun je niet wachten? Ook bij de Apple Store in Amsterdam, Den Haag, Haarlem of Brussel zijn de apparaten te koop. De iPhone 7 RED heeft een vanaf-prijs van € 879 (32GB) en de 9,7-inch iPad kost € 409 (32GB). meer…

Vault 7: Apple reageert op tweede datadump WikiLeaks

Raymon op 24 maart 2017 8 reacties Laatste door Luuk Lamers

Donderdagavond heeft WikiLeaks opnieuw geheime CIA-documenten met daarin exploits voor onder andere de iPhone en Mac vrijgegeven. In deze dump zaten verschillende technieken om permanent malware in een iPhone of Mac te plaatsen.

De CIA bleek onder andere te beschikken over malware die direct in de firmware van een iPhone of Mac geplaatst kan worden, zodat deze ook na het opnieuw installeren van het besturings­systeem actief blijft. meer…

Mac: Comprimeer afbeeldingen slim met ImageOptim

Raymon op 23 maart 2017 12 reacties Laatste door EagerB0bNerd

Voor afbeeldingen op internet geldt: hoe kleiner hoe beter, natuurlijk zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Na het opslaan van een afbeelding kun je er met de gratis Mac-app ImageOptim nog de nodige kilobytes afsnoepen.

De applicatie werkt met afbeeldingen in JPG, PNG en GIF-formaat en comprimeert deze lossless. Er gaat geen kwaliteit verloren. Vooral PNG-afbeeldingen kunnen vaak met 33% of meer verkleind worden. meer…

TuneIn Radio kampt met storing (update: opgelost)

Raymon op 23 maart 2017 9 reacties Laatste door Ruwepit

De populaire app TuneIn Radio kampt met een grote storing. Het is op moment van schrijven niet of nauwelijks mogelijk om radiozenders via de app te zoeken of te beluisteren. Ook de integratie met externe diensten zoals Sonos-speakers werkt slecht.

De website van TuneIn is onbereikbaar en de dienst meldt niets op Twitter of Facebook. Speakerfabrikant Sonos heeft wel informatie en schrijft in een aankondiging dat de problemen bekend en tijdelijk van aard zijn.

UPDATE 16:30 UUR
De storing is na ongeveer vijf uur opgelost.

meer…

djay PRO for Mac met Pioneer-certificering

Raymon op 23 maart 2017 Er zijn nog geen reacties

De Mac-applicatie djay PRO is nu compatibel met nieuwe DJ-decks van Pioneer. Er is ondersteuning voor de CDJ-2000NXS2 en CDJ-Tour1 controllers. De apparaten kunnen worden aangesloten via USB op de Mac en gebruikt worden om de software te bedienen.

Pioneer heeft app opgenomen in zijn DJ Certification Program, waardoor zijn decks met de djay op de Mac gebruikt kunnen worden. Er is onder­steuning voor veelgebruikte functies zoals scratchen, tempo en pitchen. meer…

Apple ontkent grote hack iCloud-accounts

Raymon op 23 maart 2017 10 reacties Laatste door athens

Gisteren werd bekend dat een groep hackers Apple chanteert met gehackte iCloud-accounts. De groep claimt de gegevens van 300 miljoen iCloud-accounts te hebben en aan de accounts gekoppelde iPhones te wissen als Apple geen losgeld zou betalen.

In een reactie aan diverse Amerikaanse media zegt Apple dat er geen sprake is van een grootschalige hack van iCloud-accounts. De gegevens zouden van andere diensten, die wel gehackt waren, afkomstig zijn. meer…

Opmaat naar VR? Meer frames per seconde in iOS 10.3

Raymon op 23 maart 2017 7 reacties Laatste door tomc

iOS-apparaten gebruiken 60 frames per seconde (fps) om alle animaties op het scherm vloeiend aan te laten voelen. In de laatste bètaversie van iOS 10.3 zit echter de mogelijkheid om de grens van 60 frames per seconde te overschrijden.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith kwam de mogelijkheid om het aantal frames per seconde per app te verhogen op het spoor. De functie is nog niet aan een specifiek product verbonden, maar duidelijk aanwezig. meer…

Apple koopt automatiseringsapp Workflow

Raymon op 23 maart 2017 12 reacties Laatste door Beakerflo

Apple heeft automatiseringsapp Workflow gekocht. Deze krachtige applicatie voor iOS laat gebruikers taken in apps te automatiseren om deze als aparte app op het homescreen te zetten. Workflow kostte voorheen € 2,99 maar is voortaan gratis beschikbaar.

Workflow werd in 2014 geleden gelanceerd door een klein team onder leiding van Ari Weinstein, een voormalig jailbreaker. Hij bevestigt de overname tegenover TechCrunch. Een overnamebedrag is niet bekend. meer…

Apple verhoogt prijzen reparatie en service

Raymon op 23 maart 2017 27 reacties Laatste door Facundo

Apple heeft de prijzen voor het repareren van de iPhone verhoogd. Zowel de kosten voor het vervangen van het scherm, als de prijs voor service aan de batterij zijn verhoogd. Ook het repareren van de iPad, Apple Watch en AirPods is duurder geworden.

De nieuwe prijzen zijn dinsdag tegelijk met de introductie van de nieuwe iPhone 7 RED en 9,7-inch iPad ingegaan. Dit zijn de officiële prijzen voor reparaties bij een Apple Store in een overzicht: meer…

← Meer nieuws