Apple bevestigt: dit jaar 56 nieuwe emoji

Raymon op 18 juli 2017 19 reacties Laatste door tinus_omt

Zijn er ooit genoeg emoji? Apple denkt van niet en heeft zojuist de komst van 56 nieuwe emoji naar de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac bevestigd. Met nieuwe dieren, wezens, smileys en andere emoji heb je straks nog meer manieren om je uit te drukken.

De nieuwe emoji zijn onder andere een vrouw met een hoofddoek, een man met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe voedsel-emoji, fantasiefiguren en dieren.

Later dit jaar in iOS 11

Het is onduidelijk of de nieuwe emoji in september tegelijk met iOS 11 uitkomen. Apple spreekt van een release later dit jaar, maar noemt geen specifieke iOS-versie. In de huidige (publieke) beta van iOS 11 zijn nog geen nieuwe emoji aanwezig. Mogelijk volgen de nieuwe smileys, mensen, fantasiefiguren en dieren in een latere versie van iOS 11.

emoji_update_new

Klik/tap voor groter.

Alle 56 nieuwe emoji

Apple heeft al een preview van de emoji gegeven, maar toont slechts enkele ontwerpen. Ben je benieuwd naar alle 56 nieuwe emoji? Wij hebben een complete lijst met mockups gemaakt. De ontwerpen kunnen wel afwijken van de definitieve versies die later in iOS verschijnen (Zie → Overzicht: deze 56 nieuwe emoji staan klaar).

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

19 reacties

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 18 juli 2017

56 nieuwe emoji… tjonge wat een brevet van onvermogen tot creativiteit en vernieuwingsdrang…

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 18 juli 2017

56 nieuwe emoji… tjonge wat een brevet van onvermogen tot creativiteit en vernieuwingsdrang…

Profielfoto

wensink op 18 juli 2017

Woooow

Profielfoto

Q-collective op 18 juli 2017

Voordat er nog meer cynische reacties komen: dit is gewoon een implementatie van verdere unicode vernieuwingen. Versie 10.0 (juni 2017) introduceert onder meer 56 nieuwe emoji…

Profielfoto

SvS op 18 juli 2017

Euh, krijgen we dan eindelijk een extra mogelijkheid om verschillende emoij’s tijdelijk te ‘skippen’? Anders blijven we telkens maar aan het zoeken naar dat ene emoij’tje…

Profielfoto

Vilscon op 18 juli 2017

Is er een anti-emoji alliance? Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat, ongeacht welke ‘doelgroep’ je het vraagt, emoji bovenaan de wensenlijst staat.

Gebruiken mensen echt meer emoji’s dan blij/boos/verdrietig/verliefd emoji’s? Kansloos..

Profielfoto

Dexter_202 op 18 juli 2017

Bestaat er een app of een custom keyboard waarin alleen geselecteerde emojis te kiezen zijn? Zou het een stuk overzichtelijker maken.

Profielfoto

Bart119 op 18 juli 2017

Was er vroeger in msn-messenger zo niets dat je zelf emoji’s kon tekenen?

Bespaart Apple de moeite van steeds nieuwe emoji’s die toch bijna niemand gebruikt te ontwerpen.

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 18 juli 2017

@Q-collective: is implementatie van unicode vernieuwingen een reden om het cynisme over deze mega-aanpassing achterwege te laten? Ik denk zelf dat deze unicode vernieuwing (al dan niet door Apple verzonnen, dat maakt voor het enorme belang van deze verbetering niet uit) toch minstens iOS12 nodig maakt!

Inderdaad: ik ben weer cynisch. Sorry.

Profielfoto

Furbz op 18 juli 2017

Nice!! Meer emoji’s dan 512 SSD’s in het huis!

Profielfoto

Dick de Roos op 18 juli 2017

Emoij’ zullen mij aan mijn reet roesten. Een snelle, betaalbare Mac wil ik!
Mijn MacBook stamt van 2007 en mijn iMac van 2010. Ik kijk naar iets betaalbaars, wat ook meer kan/sneller is. Trouwens, mijn iPad 2 mag ook wel vernieuwd. En voor frömmes zoek ik een goede Mac mini. Komen ze met emoij’s! 😝

Profielfoto

Vilscon op 18 juli 2017

Emoij’ zullen mij aan mijn reet roesten. Een snelle, betaalbare Mac wil ik!
Mijn MacBook stamt van 2007 en mijn iMac van 2010. Ik kijk naar iets betaalbaars, wat ook meer kan/sneller is. Trouwens, mijn iPad 2 mag ook wel vernieuwd. En voor frömmes zoek ik een goede Mac mini. Komen ze met emoij’s! 😝

Er zijn reeds een stuk of 8 MacBooks gelanceerd en 5 iMac modellen (kleine updates meegenomen). Die ipad Mini is ook al 5 keer vernieuwd, dus in jouw geval heeft Apple genoeg vernieuwd denk ik?:)

Profielfoto

Q-collective op 18 juli 2017

Emoij’ zullen mij aan mijn reet roesten. Een snelle, betaalbare Mac wil ik!
Mijn MacBook stamt van 2007 en mijn iMac van 2010. Ik kijk naar iets betaalbaars, wat ook meer kan/sneller is. Trouwens, mijn iPad 2 mag ook wel vernieuwd. En voor frömmes zoek ik een goede Mac mini. Komen ze met emoij’s! 😝

Er zijn reeds een stuk of 8 MacBooks gelanceerd en 5 iMac modellen (kleine updates meegenomen). Die ipad Mini is ook al 5 keer vernieuwd, dus in jouw geval heeft Apple genoeg vernieuwd denk ik?:)

En hij heeft toch maar mooi 10 jaar kunnen sparen voor een nieuwe Mac. Voor maar €41 per maand heb je het dikste model MacBook Pro en €12,50 de instapper. De iMac zit dan op respectievelijk €51,50 en €11. Moet geen probleem zijn lijkt me. Best betaalbaar.

Profielfoto

html-junky op 19 juli 2017

Die emoji is gewoon om mee te gaan in de standaard voor emoji, als Android nieuwe emoji’s heeft dan moet Apple dat ook hebben anders werken ze niet over en weer

Profielfoto

ozzie X op 19 juli 2017

Lachen weer. Het gaat trouwens niet om die emoji (ik hoef ze niet, ik blief ze niet, ik haat ze!) maar om het nieuwsberciht dat er weer een paar nieuwe zijn. Clickbait heet dat. Raymon weet donders goed dat er weer vele reacties worden uitgelokt als het over emoji gaat.
Niet dan, ja toch, nou dan.

Profielfoto

Ruwepit op 19 juli 2017

Lachen weer. Het gaat trouwens niet om die emoji (ik hoef ze niet, ik blief ze niet, ik haat ze!) maar om het nieuwsberciht dat er weer een paar nieuwe zijn. Clickbait heet dat. Raymon weet donders goed dat er weer vele reacties worden uitgelokt als het over emoji gaat.
Niet dan, ja toch, nou dan.

Precies…
It’s all about the money. En Raymon maar schreeuwen dat het niet zo is.

Profielfoto

DBLCreations op 20 juli 2017

Lachen weer. Het gaat trouwens niet om die emoji (ik hoef ze niet, ik blief ze niet, ik haat ze!) maar om het nieuwsberciht dat er weer een paar nieuwe zijn. Clickbait heet dat. Raymon weet donders goed dat er weer vele reacties worden uitgelokt als het over emoji gaat.
Niet dan, ja toch, nou dan.

En gij zijt één van de reageerders…

Profielfoto

DBLCreations op 20 juli 2017

Emoij’ zullen mij aan mijn reet roesten. Een snelle, betaalbare Mac wil ik!
Mijn MacBook stamt van 2007 en mijn iMac van 2010. Ik kijk naar iets betaalbaars, wat ook meer kan/sneller is. Trouwens, mijn iPad 2 mag ook wel vernieuwd. En voor frömmes zoek ik een goede Mac mini. Komen ze met emoij’s! 😝

Er zijn reeds een stuk of 8 MacBooks gelanceerd en 5 iMac modellen (kleine updates meegenomen). Die ipad Mini is ook al 5 keer vernieuwd, dus in jouw geval heeft Apple genoeg vernieuwd denk ik?:)

En hij heeft toch maar mooi 10 jaar kunnen sparen voor een nieuwe Mac. Voor maar €41 per maand heb je het dikste model MacBook Pro en €12,50 de instapper. De iMac zit dan op respectievelijk €51,50 en €11. Moet geen probleem zijn lijkt me. Best betaalbaar.

Ben het volledig met Vilscon en Q-collective eens! De nieuwe iMac’s zijn echt de moeite waard, net als de nieuwe iPads! Ik heb een iPad 3 gehad maar deed er eigenlijk niet veel mee en heb die verkocht.

Ik heb nu die nieuwe iPads gezien en ik moet zeggen dat ik meteen verkocht was! Ik heb er één gekocht voor mijn moeder (iPad Pro 10.5″, 256GB) en ga voor mezelf de grotere versie kopen. Ik vind de nieuwe iPads fantastisch!

Profielfoto

tinus_omt op 30 juli 2017

De zuurpruimen zijn weer rijp!

Apple kan natuurlijk niet in zijn eentje beslissen welke nieuwe emoji er komen want dan werkt het niet samen met de andere platformen. Daarom is er een aparte club die ze kiest en daar zitten Apple, Google en nog een hoop andere belanghebbenden in.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?