Stagehand: nieuwe platformgame voor iOS keert de spelregels om

Raymon op 03 maart 2017 6 reacties Laatste door SvS

De meeste platformgames onderscheiden zich vooral door de stijl en gebruikte karakters. Stagehand is op een andere manier uniek: je bestuurt de omgeving in plaats van Frank, de hoofdrolspeler. Hij rent automatisch, aan jou de taak om de weg vrij te maken.

Dit maakt Stagehand lastig om mee te beginnen, maar erg leuk en verfrissend als je de mindfuck die dit veroorzaakt eenmaal te boven bent. Uiteraard ontbreken muntjes en andere obstakels niet.

Het principe achter Stagehand is dat ieder segment van de grond verticaal kan bewegen. Soms is het genoeg om de grond op gelijke hoogte te brengen, andere keren moet je wanneer hoofdrolspeler Frank over een segment loopt de grond snel omhoog bewegen om over een gat te springen of muntjes te pakken. Daarbij is het oppassen geblazen voor obstakels.

stagehand-001

Oppassen voor obstakels.

De game is gemaakt door Big Bucket. De studio die ook achter succesvolle games als The Incident en Space Age zit. Er is veel aandacht voor detail: zo wordt de taptic engine van de iPhone 7 gebruikt voor voelbare feedback en is er een dag- en nachtmodus die automatisch wisselt. De soundtrack is fijn en de graphics retro. Stagehand is het type game dat alleen op apparaten met een touch screen te spelen is en de heren van Big Bucket Software hebben hier goed gebruik van gemaakt. Een aanrader voor het weekend!

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

Shmoo op 03 maart 2017

Fucking moeilijk maar wel precies zo gemaakt zoals dit soort eenvoudige spelletjes gemaakt dienen te worden.:heart:

Een oorworm van een muziekje, leuk karaktertje, eenvoudige besturing, iets unieks waardoor het onderscheidend is van alle andere en er moet ook nog ruimte zijn voor verbetering van het spelletje of platform keuze in de toekomst.

En dan moet dat alles ook nog voor een eenvoudige en toegankelijke prijs zijn, iets waar je niet te veel over nadenkt omdat je het spelletje over 3 weken ook zomaar weer eens van je telefoon kunt gooien en je dan moet je niet achteraf met het gevoel hebben dat het spelletje je 4,- per minuut heeft gekost.

Profielfoto

Shmoo op 03 maart 2017

🚨 Vandaag ontdekt.

Spelletje genaamd: Egg Inc. 😂

Profielfoto

xaddict op 03 maart 2017

Dit genre games is natuurlijk absoluut niet nieuw. Reverse platformers bestaan al vanaf de tijd van Lemmings wat eigenlijk hetzelfde concept is maar dan zonder bewegende camera

Profielfoto

Melle op 03 maart 2017

Lemmings heeft weinig met dit spelconcept te maken. Niets eigenlijk.

Profielfoto

Steve van Gastel op 04 maart 2017

Echt zo’n spelletje wat je speelt als je niks meer te doen hebt in het vliegtuig😂

Profielfoto

SvS op 04 maart 2017

Ow… Lemmings…..:heart:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?