Mac-veteraan verruilt Apple voor Oculus

Raymon op 28 maart 2017 8 reacties Laatste door Eprom

Hoewel Apple naar verluidt volop bezig is met Augmented- en Virtual Reality, vertrekt een medewerker met een lange staat van dienst naar Facebook-dochter Oculus om daar de hardware-divisie te overzien. Het gaat om Michael Hillman, meldt Bloomberg.

Bij Apple was Hillman ‘chief architect’ van alle desktopcomputers zoals de iMac en de Mac Pro. Zijn ervaring met consumentenproducten moet Oculus helpen om de VR-hardware mainstream te maken.

Apple en desktop-hardware

Het vertrek van Hillman, die als chief architect een sleutelrol speelde bij het ontwikkelen van desktop-computers kan niet los van het feit dat Apple zijn desktops laat verstoffen gezien worden. De iMac, Mac Pro en Mac mini hebben al lange tijd geen hardwarematige upgrades meer gehad. De Mac Pro is sinds 2013 onveranderd, maar wordt nog voor de hoofdprijs verkocht.

Mogelijk heeft Apple het vertrek van Hillman aangegrepen om de afdeling die over desktops gaat te reoganiseren en weer productief te maken onder leiding van een andere ‘chief architect’.
Mac Pro-assemblage

Uitdaging bij Oculus

Hoe het bij Apple ook verder gaat, bij Oculus heeft Hillman een flinke uitdaging. Hoewel het dochterbedrijf van Facebook grote ambities heeft, is Oculus VR voor de gewone man nog onbetaalbaar. Het vereist niet alleen een dure headset, maar ook een krachtige Windows-computer om de virtuele werelden te renderen. De speler zit bovendien met een aantal kabels (die op afbeeldingen zelden getoond worden) vast aan de computer. Oculus blijft hoe dan ook vernieuwen. Een prototype van een draadloze headset, genaamd Santa Cruz, is in testfase maar er is nog geen releasedatum.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

no_poo op 28 maart 2017

Oftewel straks bij Oculus ook lange update tijden en bij Apple een frisser figuur aan het roer.

Profielfoto

Shmoo op 28 maart 2017

Er kunnen nooit genoeg frisse figuren bij Apple werken.

Profielfoto

Vandefilm op 28 maart 2017

Ja, of hij is weggegaan omdat hij z’n ei niet meer kwijt kan in de mac omdat Tim andere dingen belangrijker vindt. Dat lijkt me iets realistischer (en dus dat het nog langer duurt voor leuke nieuwe macs) dan dat er nu iets fantastisch’ staat te gebeuren.

Profielfoto

Shmoo op 28 maart 2017

Tim danst wel een beetje zoals ik ook dans. Als een zak cement die van de trap valt.:lol:

Profielfoto

no_poo op 28 maart 2017

Beter dan ronddansen met je iPhone in de lucht…

Profielfoto

DBLCreations op 28 maart 2017

Ik begin me stillaan af te vragen hoeveel “topmannen” Apple zo heeft? Er zijn er al veel vertrokken de laatste maanden :/

Tim had toch aangegeven terug meer voor de “pro” market te willen gaan doen? Dit is dus niet het antwoord waarop we zitten te wachten haha:-D

Profielfoto

Zakske op 29 maart 2017

Ik begin me stillaan af te vragen hoeveel “topmannen” Apple zo heeft?

Dat is echt een probleem waar veel grote tech bedrijven mee kampen. Om dergelijke figuren aan boord te houden geef je ze een zak geld en een leuke titel (associate vice president, vice president, senior vice president), maar die titel is er eigenlijk enkel om hun ego te strelen.

Profielfoto

Eprom op 29 maart 2017

Ik begin me stillaan af te vragen hoeveel “topmannen” Apple zo heeft? Er zijn er al veel vertrokken de laatste maanden :/

Tim had toch aangegeven terug meer voor de “pro” market te willen gaan doen? Dit is dus niet het antwoord waarop we zitten te wachten haha:-D

“Nieuwe bezems vegen schoon”! Het wordt tijd dat er eens wat nieuwe bloed bij de verschillende Apple divisies komt. Misschien dat er dan ook eens iets “vernieuwends” komt, waar iedereen zo om loopt te roepen.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?