JBL UA Sports: nieuwe oortjes meten direct je hartslag

Raymon op 15 maart 2017 6 reacties Laatste door SusanUSA

Audiomerk JBL heeft de UA Sports Wireless Heart Rate geïntroduceerd. Een in-ear-hoofdtelefoon die via het oor de hartslag meet. De bluetooth-oortjes zijn in samenwerking met sportmerk Under Armour ontwikkeld en verkrijgbaar voor € 199.

De oortjes hebben een accuduur van maximaal vijf uur en bevatten een inline-remote met microfoon voor het regelen van volume, tracks en gebruik van de telefoon. Dit werkt zowel op iOS als Android.

Compatibel met andere apps

JBL raadt de Record-app van Under Armour of Map My Run aan om prestaties te meten. Kopers van de oortjes krijgen een jaar gratis premium-lidmaatschap op laatstgenoemde app. Omdat iOS de oortjes als twee losse apparaten (een hoofdtelefoon en hartslagmeter) ziet, zijn gebruikers niet beperkt tot de door JBL aangeraden apps. De oortjes werken met alle apps die een Bluetooth-hartslagmeter ondersteunen, zoals RunKeeper. Metingen verschijnen ook in de gezondheid-app van iOS.

jbl001

Klik/tap voor groter.

De UA Sports Wireless Heart Rate wordt geleverd met drie verschillende formaten oortips voor een goede pasvorm. Er is ook een oorhaakje dat ervoor zorgt dat de oortjes stevig blijven zitten. Dit zorgt ook voor een zo betrouwbaar mogelijke meting van de hartslag.

In de VS waren de oortjes al enkele maanden verkrijgbaar, ze zijn echter nieuw op de Europese markt en direct bij JBL te bestellen voor € 199. Interessant voor wie geen Apple Watch of borstband wil, maar wel zijn hartslag wil meten tijdens het sporten.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

6 reacties

Profielfoto

SusanUSA op 15 maart 2017

Misschien komt er wel een reclameclip met Tom Brady.(y)

Profielfoto

Lauwrence op 15 maart 2017

Ik zie geen rechtvaardiging voor de prijs.

Under Armour is een B-merk en JBL, ach, het maakt wat leuke dingen, maar dan wel een premium prijs vragen voor iets wat in losse componenten misschien net EUR 100,- mag kosten?

Wow, je moet wel een grote idioot zijn om deze shit te kopen.

Profielfoto

SusanUSA op 15 maart 2017

Under Armour is een B-merk….

Bron?

Profielfoto

Shmoo op 15 maart 2017

En dat heeft waarschijnlijk ook gewoon mogen stemmen vandaag.;-)

Profielfoto

Lauwrence op 16 maart 2017

Under Armour is een B-merk….

Bron?

China, waar ik woon.

@Shmoo: nee hoor. De illusie dat Nederland een daadwerkelijke democratie is ligt allang achter me.

Profielfoto

SusanUSA op 16 maart 2017

Ik kan me voorstellen dat het in China anders werkt maar als we in de vrije wereld om een bron vragen, verwachten we documentatie waaruit blijkt dat de bewering waar is.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?