Gerucht: Apple Pay in mei naar België [u]

15 reacties

Apple Pay arriveert in gestaag tempo op het Europese vaste land. Na een lancering in Frankrijk en Ierland, staan Italië en Duitsland als volgende landen op het programma. Daarna volgt België mogelijk, hebben twee grote Belgische banken wellicht verklapt.

Volgens een medewerker van KBC Bank komt Apple Pay in mei naar België. Een andere bank, Belfius, spreekt over een “nieuwe manier van contactloos betalen” die op 2 mei beschikbaar is, maar noemt niet welke dienst.

Het gebeurt wel vaker dat webcare-medewerkers iets te enthousiast roepen dat Apple Pay eraan komt, maar toch laat onderstaande Tweet compleet met maand van lancering weinig ruimte voor interpretatie. Dat een andere bank tegelijkertijd een nieuwe contactloos betaaldienst aankondigt, maar deze niet bij naam noemt, gooit alleen maar meer olie op het vuur.

kbc apple pay tweet
Klik/tap voor groter.

Of zouden de banken Apple Pay en Android Pay door elkaar halen? Google was Apple in België namelijk voor. Zijn betaaldienst Android Pay, die net als Apple Pay met NFC werkt, is eerder deze week in België gearriveerd. Google ondersteunt creditcards van Visa, MasterCard, BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank! Ondersteuning voor debetkaarten van CBC/KBC staat voor een later tijdstip op de planning. Misschien activeren deze banken Android Pay én Apple Pay tegelijk.

Zuchtende Nederlandse lezers: ja, wij vinden het ook vervelend… ?

Update 20:30 uur → Foutje, bedankt

Helaas. KBC zegt dat een webcare-medewerker Android Pay en Apple Pay door elkaar heeft gehaald. Bij Belfius blijkt het om het betaalsysteem MisterCash te gaan. (Thanks, Arnoud!)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Ik denk dat ze Android Pay bedoelen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  En dat een Jerommeke dat weer moet uitvogelen.:smile:

 • Profielfoto
  gipsman

  Hm, betalen is nooit leuk.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  De zelfde bank is wel actief bij apple pay in Ierland maar ook twee jaar geleden veroorzaakten ze een gerucht dat Apple pay naar België zou komen. CBC is ook KBC. Maar deze bank is wel vooruitstrevend en kan geld afhalen via hun app bij de automaten.

 • Profielfoto
  ozzie X

  2014 was de introductie van A-Pay. Dus ja, het mag wel eens tijd worden dan…

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Kan je ook nog betalen met boon france? Ik heb net een nieuw account en kreeg een sms dat het nu alleen beschikbaar is in frankrijk ofzo.

 • Profielfoto
  Kippewit

  Toen ik de inleiding las dacht ik echt “Huh? CBC Bank?” Het is dus KBC in Vlaanderen, en CBC (Banque) in Wallonië.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Het blijkt weer om stagiair te gaan die niet weet wat wat is.

  @jeromevde @fouranto Erreur de notre part, nous parlons bien de l’Android Pay. Bonne soirée. ^Marie
  Translated from French by Bing Wrong translation?
  @jeromevde @fouranto Error on our part, we’re talking Android pay. Good night. ^ Marie

 • Profielfoto
  Hans3920

  Zou toch wel eens kunnen, Android Pay is gisteren uitgekomen.

 • Profielfoto
  Ledda

  Eerst niet naar het EK, en nu weer dit!! Kop op jongens;-)

 • Profielfoto
  steveb

  dit is raar
  waarom gaat dit land per land

  en niet bank per bank

  kbc ierland werd toegevoegd maar de rest van de groep kbc/cbc niet.
  dat begrijp ik niet

  of doe gewoon systeem per systeem.
  visa is er al bij
  dan
  maestro…
  bankcontact/mistercash

  weg met die landsgrenzen

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Het blijkt weer om stagiair te gaan die niet weet wat wat is.

  Wel weer te makkelijk om een stagiair de schuld te geven.
  Daar geloof ik dus niks van.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als Apple Pay alleen via creditcards werkt en niet vanaf gewone bankrekeningen, hebben we er weinig aan. De meeste mensen helemaal niks.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je kunt gewoon een creditcard aanvragen bij je betaalrekening. Elke fatsoenlijke bank heeft die optie.

  Het is alleen dat wij totaal geen creditcard cultuur hebben in Nederland qua betalen, dat zal ook de reden zijn waarom wij dit als een van de laatste zullen krijgen.
  Als je op dit moment met een creditcard wilt betalen bij de H&M dan kan dat wel maar dan kijken ze je wel raar aan en de eerste gedachte van iedereen is dan, hij heeft geen geld en koopt op rekening.
  Dat is het verschil met dit soort dingen. Eerst moeten andere landen het voordoen hoe het moet zodat wij kunnen wennen aan het idee en als iedereen het doet in alle landen om ons heen dan zal het wel goed zijn en dan volgen wij veel sneller dan wanneer je het zo in de groep gooit. Wij zijn heel erg van, doe maar lekker gewoon.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Hoe ik het begrepen heb zou Androïd idd eerst komen maar later ook Apple pay, beiden zouden trouwens gaan via kredietkaart dacht ik.

  Ik heb zelf ook een kredietkaart, vooral voor online aankopen, omdat dat heel makkelijk is. Maar ook voor andere dingen is het soms heel makkelijk, zoals bv als je in een ander land bent en daar wilt betalen is dat makkelijker met kredietkaart:-)