WhatsApp vervuilt je fotorol niet langer

Raymon op 13 februari 2017 8 reacties Laatste door Flemmy

Een aangename verrassing in WhatsApp versie 2.17.3, die afgelopen weekend uitgebracht werd. Terwijl in de omschrijving in de App Store slechts spreekt van “bug fixes”, is het opslaan van foto’s aangepast. WhatsApp vervuilt je fotorol niet langer.

Ontvangen foto’s en video’s worden nu in een eigen album met de naam ‘WhatsApp’ bewaard. Daardoor zijn ze niet meer zichtbaar in je normale fotorol en is opruimen een stuk gemakkelijker geworden.

Natuurlijk blijft het mogelijk om via InstellingenChatsBewaar ontvangen media in te stellen of ontvangen foto’s überhaupt opgeslagen moeten worden. Dit kan ook per gesprek in- of uitgeschakeld worden. Gifjes worden sowieso nooit opgeslagen.
whatsapp-fotos-001
WhatsApp voert de afgelopen tijd veel kleine verbeteringen door. Zo werd het onlangs mogelijk om twee-staps-verificatie te gebruiken en wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om je locatie tijdelijk te delen.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

MacAanZee op 13 februari 2017

Mijn WhatsApp vervuilt mijn fotorol al lang niet meer. Ik heb lang geleden al het opslaan van foto’s uit WhatsApp uitgezet. Dat kon gewoon in de app. En als er dan een keer een foto is die ik wil bewaren, sla ik hem handmatig wel even op. Overigens is WhatsApp bij echte belangrijke foto’s een slechte manier om foto’s te delen, want net als FaceBook verkleint WhatsApp de foto fors. Beter is het om een foto te delen via email, via andere apps als Telegram of met Airdrop als je vlakbij elkaar bent.

Profielfoto

SvS op 13 februari 2017

Inderdaad, zo doe ik dat ook al lang. Meestal zijn het onbelangrijke / onzin foto’s of videootjes waar ik mijn fotorol niet mee wil “besmetten”.

Profielfoto

pruus op 13 februari 2017

HÈ, dat is raar, ik heb de update gehad, maar kan bij instellingen alleen kiezen om de foto’s op te slaan.

Profielfoto

iAmRenzo op 13 februari 2017

Dat staat al tijden uit.
WhatsApp comprimeert foto’s behoorlijk dus wil ze bijna nooit opslaan!

Profielfoto

KarelWillem op 14 februari 2017

Gelukkig kreeg ik op Android altijd al een apart album. Wij sturen elkaar hier nogal eens zaken die we moeten/willen bewaren, en dan is zo’n mapje geheugensteuntjes wel handig.

Profielfoto

Flemmy op 14 februari 2017

Volgens mij klopt dit niet, of ik mis iets. Is het niet zo dat foto’s alleen in albums kunnen staan als ze ook in je filmrol staan? Bij mij staan via WhatsApp ontvangen foto’s nu in ieder geval zowel in m’n filmrol als in het album ‘WhatsApp’, en als ik hem wil verwijderen uit m’n filmrol krijg ik de melding dat hij ook uit het album zal verdwijnen.

Profielfoto

pruus 10 maanden geleden

Er is nu een aparte Whatsapp-album binnen foto’s. Daar staan de afbeeldingen in die via Whatsapp binnengekomen zijn. En uiteraard staan ze dan ook in de fotorol bij alle foto’s. Weggooien resulteert dus in echt weggooien; zowel fotorol alsook in Whatsapp album. Voordeel is dat je nu sneller in het Whatsalbum foto’s kunt wissen, zonder eerst alle foto’s te moeten doorbladeren.

Profielfoto

Flemmy 10 maanden geleden

Precies. Maar dan klopt de informatie in het artikel dus niet: Ontvangen foto’s en video’s worden nu in een eigen album met de naam ‘WhatsApp’ bewaard. Daardoor zijn ze niet meer zichtbaar in je normale fotorol en is opruimen een stuk gemakkelijker geworden.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?