WhatsApp nu met twee-staps-verificatie

Raymon op 11 februari 2017 2 reacties Laatste door Yosemite

Steeds meer apps en diensten voeren twee-staps-verificatie in. WhatsApp is geen uitzondering en heeft sinds kort zijn eigen variant. Omdat de populaire chat-app al aan een telefoonnummer gekoppeld is, werkt de verificatie net iets anders dan gebruikelijk.

Een app-update is niet nodig, schakel het in via InstellingenAccountVerificatie in twee stappen. WhatsApp laat je vervolgens een code van zes cijfers als tweede verificatiestap instellen.

Beveiliging tegen overnemen nummer

WhatsApp biedt twee-staps-verificatie aan als methode om te voorkomen dat je telefoonnummer aan een ander apparaat dat niet in je bezit is gelinkt wordt. Het enige dat nodig is om een WhatsApp-account aan een telefoon te koppelen is immers een code die per SMS verzonden wordt. Bij twee-staps-verificatie wordt daarnaast om de code die je ingesteld hebt gevraagd.

whatsapp-2step-001

Twee-staps-verificatie inschakelen – Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk een e-mailadres op te geven. Dit maakt het mogelijk voor WhatsApp om je een link toe te sturen om verificatie in twee stappen uit te schakelen wanneer je de zescijferige code bent vergeten. Aan het recyclen van telefoonnummers is ook gedacht, in de online FAQ schrijft WhatsApp:

Als je jouw toegangscode vergeet, maar geen e-mailadres hebt opgegeven om verificatie in twee stappen uit te schakelen, zal zelfs jij niet in staat zijn om jouw nummer opnieuw te verifiëren in WhatsApp binnen de 7 dagen nadat je WhatsApp voor het laatst hebt gebruikt. Na deze 7 dagen zal je jouw nummer weer kunnen verifiëren in WhatsApp zonder toegangscode. Je zult wel alle berichten in de wachtrij verliezen, deze worden verwijderd. Als jouw nummer opnieuw wordt geverifieerd in WhatsApp na 30 dagen van inactiviteit, zonder toegangscode, dan zal je account worden verwijderd en zal er een nieuw account worden aangemaakt nadat je jouw nummer succesvol hebt geverifieerd.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

m4v3r1ck op 12 februari 2017

Hehe, eindelijk!

Profielfoto

Yosemite op 12 februari 2017

En dan dagelijks een melding krijgen om een pincode in te geven. Irritant. Maar weer uitgezet.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?