Podcast-app Overcast grondig verbeterd

5 reacties

Als je het ons vraagt, behoort Overcast samen met Castro tot de beste podcast-apps voor grootgebruikers van podcasts. Met de onlangs vrijgegeven versie 3.0, heeft Overcast een aantal grote verbeteringen gehad. Inclusief nieuwe Apple Watch-app.

De nieuwe versie heeft een verbeterde interface, die beter werkt op grote schermen en functies duidelijker zichtbaar maakt. Ook is er een handige widget die je snel een nieuwe podcasts of playlists laat starten.

Nieuwe indeling interface

Een grote verandering is in het scherm met podcast-afleveringen zichtbaar. Na een tap op een aflevering, start niet langer direct het afspelen, maar verschijnt een menu met acties zoals de aflevering delen, aan favorieten toevoegen, afspelen, aan een playlist toevoegen of verwijderden. Volgens ontwikkelaar Marco Arment was dit nodig omdat de functies slecht te vinden waren. Het scherm met podcast-info, controle over de snelheid en smart speed is nu te raadplegen door over het artwork te vegen.

overcast30-001
Klik/tap voor groter.

Widget, 3D Touch en Apple Watch-app

Wat verder opvalt is de nieuwe widget die je in staat stelt nieuwe podcasts direct te starten of verder te luisteren waar je gebleven was. Bezitters van een iPhone 6s of nieuwer kunnen dankzij 3D Touch op het icoon snel een playlist starten, de nieuwste podcast die gedownload is luisteren of de spelende podcast aanraden.

overcast30-002
Klik/tap voor groter.

Tot slot is er een nieuwe, sterk vereenvoudigde Apple Watch-app en worden er geen advertenties van derden meer getoond, maar alleen een eigen selectie van advertenties die door de ontwikkelaar zelf verkocht worden. Voor een bedrag van € 9,99 per jaar kunnen de advertenties afgekocht worden. Smart Speed, een van de beste functies van Overcast die stiltes tussen zinnen verkocht, is nog steeds aanwezig.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Mooi, tijd voor een nieuwe OMT Café en Techsnacks?

 • Profielfoto
  html-junky

  Laatste OMT cafe was eind oktober helaas:(

 • Profielfoto
  error

  Ik ruilde vorig jaar Overcast in voor Castro… en nu Castro weer voor Overcast. Uitstekende update!

 • Profielfoto
  Buzz

  Smart Speed, een van de beste functies van Overcast die stiltes tussen zinnen verkocht, is nog steeds aanwezig.

  Slim hoor, om stiltes tussen zinnen te verkopen.

 • Profielfoto
  Humain

  Smart Speed, een van de beste functies van Overcast die stiltes tussen zinnen verkocht, is nog steeds aanwezig.

  Slim hoor, om stiltes tussen zinnen te verkopen.

  Mooi momentje voor het invoegen van subliminale advertisement:)