LosslessCut knipt video snel en zonder kwaliteitsverlies

Raymon op 15 februari 2017 9 reacties Laatste door DBLCreations

Het knippen van fragmenten uit video’s is met iMovie of QuickTime nogal een gedoe. Video inladen, knippen en weer opnieuw opslaan met kwaliteitsverlies en mogelijk groter bestand als gevolg. De Mac-freeware LosslessCut maakt het een stuk eenvoudiger.

Start LosslessCut, kies met de pijltjes onderaan een start- en stoppositie en klik op de schaar. De app snijdt je video binnen enkele seconden en zonder opnieuw coderen, verlies van kwaliteit en in origineel formaat bij.

De app werkt met uiteenlopende bestandsformaten, van mp4 tot mkv. Dit komt omdat op de achtergrond de open source commandline tool ffmpeg wordt gebruikt. Deze ondersteunt meer formaten dan QuickTime of iMovie.

loslesscut001

LosslessCut in actie – Klik/tap voor groter.

LosslessCut is verder heel basic en ondersteunt geen andere acties zoals het verwijderen van audio of vertragen van de video. Een nuttige app die één ding goed en snel doet. De applicatie is open source en te vinden op GitHub. Als Mac-gebruiker kies je voor de Darwin x64-variant. Er zijn ook versies voor Windows en Linux. Indien je bij het openen een waarschuwing over software uit onbekende bron krijgt, klik je rechts op het app-icoon, waarna je kiest voor ‘open’ om de app alsnog uit te voeren. (Tipgever: Peter)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

9 reacties

Profielfoto

computer space op 15 februari 2017

Kun je ook rotatie exif info weggooien? lossless draaien zeg maar.

Profielfoto

Shmoo op 15 februari 2017

Het is wel het weekje van het video nieuws, niet?:smile:

Profielfoto

EGrafland op 16 februari 2017

Goede tip Raymon, dank je wel!

Profielfoto

ozzie X op 16 februari 2017

Klinkt inderdaad als een handig tooltje. Bedankt!

Profielfoto

mrbaantjer op 16 februari 2017

Ik gebruikte hier altijd avidemux voor, maar zal deze eens proberen.

Profielfoto

Oliveanus op 16 februari 2017

Dit was precies wat ik zocht Raymon. Dank!!

Profielfoto

Yves Damiaens op 16 februari 2017

Heb enkele testen gedaan met gedownloade mp4-bestanden en krijg steeds de foutmelding : “This video format is not supported, maybe you can re-format the file first using ffmpeg” ! Hoe doe je dit??

Indien ik hetzelfde bestand met Quicktime open, knip en bewaar (met verdubbeling bestandsgrote), kan het WEL met LosslessCut geopend worden.

THX.

Profielfoto

hen3 op 16 februari 2017

Bij mij gaat het inlezen en knippen goed, makkelijk en snel. Wegschrijven lijkt ook goed te gaan, alleen worden daarna niet alle bestanden goed geopend. Sommige mp4’s gaan goed, maar bij anderen speelt VLC eerst wel geluid/geen beeld en na een aantal seconden komt er dan toch beeld bij. Ook lukt het niet om die ‘mislukte’ bestanden te uploaden naar YouTube.

Profielfoto

DBLCreations op 16 februari 2017

ook even uitproberen, erg bedankt!:-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?