Facebook kondigt Apple TV-app aan

10 reacties

Facebook zal binnenkort ook op de Apple TV beschikbaar zijn. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg komt met een Facebook Video-app voor Apple TV, Roku en Samsung Smart TV. Meer platforms staan voor later op de planning.

De app richt zich geheel op video en toont naast populaire clips op Facebook ook video’s van vrienden en pagina’s die je volgt. Daarnaast zal er aandacht voor live video zijn, iets dat steeds populairder wordt.

Facebook legt steeds meer nadruk op video. Onlangs werd de Facebook-app al verbeterd met ondersteuning voor AirPlay en Chromecast, waarbij video op het grote scherm afspeelt en reacties en likes op de telefoon verschijnen.

De Apple TV-app kan een opmaat naar het streamen van muziek met videoclips zijn. Gisteren werd bekend dat Facebook met platenlabels onderhandelt over het aanbieden van videoclips van artiesten, zoals YouTube al doet. Een release­datum wordt nog niet genoemd. Facebook houdt het op “binnenkort”.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Goede ontwikkeling! Die Apple tv wordt steeds nuttiger. Nu nog Spotify onboard en ik ben blij!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Kansloos platform dat Facebook. “Kijk eens wat een leuk leven ik heb!” Nou zonder alles op Facebook te zetten heb ik het veel leuker ?

 • Profielfoto
  Niels

  Dat werkt nu toch ook gewoon al via AirPlay en Chromecast? Zie niet echt in wat een app op de Apple TV daar aan bijdraagt?

 • Profielfoto
  Hydræ

  YouTube is populair onder jongeren en dat is een afnemende groep bij Facebook. Ze kijken naar het succes van YouTube en willen daar ook een hap van. Maar helaas, er komt geen traagmakende software op mijn AppleTV (zoals bekend werd van de iOS app)

 • Profielfoto
  boo-lee

  Kansloos platform dat Facebook.

  Jullie Nederlanders gebruiken de laatste jaren om de haverklap het woord “kansloos”. Wat bedoelen jullie daar eigenlijk mee? “Dat Facebook platform maakt geen kans”? Ik dacht het niet, met honderden miljoenen gebruikers.:)

 • Profielfoto
  koolenboer

  @boo-lee
  Kansloos in de zin van wat een zinloos platform.

 • Profielfoto
  the-eclipse

  Nou, hebben ze eindelijk een keer een reden om te updaten…

 • Profielfoto
  SvS


  …gaap…

 • Profielfoto
  foxy

  Verder nog nieuws ?? ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, alleen maar nepnieuws.