BRIO: Logitech introduceert 4K-webcam

8 reacties

Logitech gaat voor 4K met zijn nieuwe BRIO-webcam. Deze is compatibel met Mac / FaceTime (OS X 10.8 of hoger vereist), Windows en Chromebooks. Het apparaat wordt voor € 239 verkocht en beschikt als een van de eerste webcams over USB-C.

De meeste Macs hebben een ingebouwde 720p webcam, maar voor doeleinden als videovergaderen, het opnemen van tutorials, YouTube-video’s of podcasts is dat vaak niet toereikend.

De webcam moet dankzij een nieuwe RightLight-techniek met HDR ook beter beeld geven in omstandigheden met weinig licht. Met een geschikte verbinding (USB 3.0) kun je rekenen op video met 30 fps in 4K en 60 fps in 720p of 1080p. Er zijn op moment nog maar weinig diensten compatibel met 4K. FaceTime, Skype en Google Hangouts houden het op maximaal 1080p. Logitech noemt alleen de dienst Vidyo, ontworpen voor zakelijke klanten.
logi brio 001
De lens heeft autofocus, een kijkhoek van 90 graden en 5x digitale zoom voor met gezichtsherkenning. De laatste functie is echter alleen interessant voor Windows 10-gebruikers die Windows Hello gebruiken om in te loggen met gezichtsherkenning. De Brio heeft een aluminium voor het chassis en bevat een USB-C-connector aan de achterzijde.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Lelijk!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daar kwam ik onderlaatst pas achter dat zo’n Retina 12″ MacBook nog steeds een 480P iSight camera bevat en de nieuwe MBP ook maar een 720P.

 • Profielfoto
  Niels

  239,- euro:lol::lol::lol:

  Allemaal leuk en aardig, maar voor het nieuwe van USB-C ga ik toch echt niet zoveel geld neerleggen voor een webcam:confused:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je gaat dat neertellen voor 4K, niet voor het feit dat het USB-C is.

  Daar kwam ik onderlaatst pas achter dat zo’n Retina 12″ MacBook nog steeds een 480P iSight camera bevat…

  .
  Echt absurd ja. Dat kost in China 3 tientjes, en dan verpakken ze het nog voor je in een drone ook.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Lelijk!

  Zo lelijk vind ik die webcam nu niet… Hij is blijkbaar ook in een metalen behuizing, wat ik persoonlijk ook wel fijn vind, en het past ook bij de Mac… Maar bon, ieder zijn mening hierover natuurlijk.

  Verder… Nog voor ik op de link klikte dacht ik, dit ding zal een €240/250 kosten. Zat er dus blijkbaar niet ver naast.

  720P vind ik eerlijk gezegd genoeg voor een gewone skype call. Natuurlijk, voor het maken van video’s op Youtube etc… Is 4K wel fijn, meer en meer mensen beginnen 4K schermen in hun huis te nemen, dat zie je dit jaar alleen maar toenemen. (Vorig jaar werd dit ook al goed opgenomen.)

  Het enige dat me toch wel een beetje tegenzit, is 4k / 30fps… Zou toch liever de mogelijkheid hebben om dat ook op 60fps te kunnen doen. Maar uiteindelijk is 1080/ 60fps zeker goed!

  En idd @NielsDam: Je betaald het geld voor de 4K mogelijkheid, (waarschijnlijk ook een stukje voor de naam Logitch…)

  Ziet er ook een prima webcam uit, ben eigenlijk wel benieuwd naar de reviews van dit ding.

 • Profielfoto
  AlwaysSomeWhereInAfrica

  60fps webcam? Wat ga je doen dan? Met je piemel zwaaien voor de webcam?

 • Profielfoto
  wensink

  480p for life

 • Profielfoto
  DBLCreations

  60fps webcam? Wat ga je doen dan? Met je piemel zwaaien voor de webcam?

  Oh kijk, wat een fantastische toevoeging van jou… Onbegrijpelijk da mensen zoals gij vrij rondlopen…