Oplossing verbindings­probleem AirPods en iPhone 6s nabij

Raymon op 22 februari 2017 3 reacties Laatste door Cenobyte

Apple werkt aan een oplossing voor de problemen die gebruikers van voornamelijk de iPhone 6s met de AirPods en telefoon­gesprekken ervaren. Soms valt de verbinding met de Bluetooth-oortjes tijdens een telefoon­gesprek om onduidelijke reden weg.

Het probleem is bij Apple bekend en wordt veroorzaakt door een hardnekkige bug in de firmware van de AirPods. Aan een oplossing wordt gewerkt, maar een concrete datum wordt niet genoemd.

Dit heeft Apple tegen OMT-lezer Danny gezegd, hij ervaart dit probleem sinds de aanschaf van zijn AirPods en hield ons na diverse afspraken bij de Genius Bar van de Apple Store op de hoogte van de vorderingen. Het probleem werd geëscaleerd naar het Apple’s Europese hoofdkantoor in Ierland, dat hem verzekerde dat een volgende firmware-update dit euvel oplost. Wij hebben de correspondentie ingezien.
airpods-still-16x9
Op Apple’s Support Forum wordt veel geklaagd (1, 2, 3) over dit probleem, dat zich uitsluitend bij de iPhone 6s lijkt voor te doen. iPhone 7-gebruikers ervaren geen problemen tijdens het bellen of luisteren van muziek.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

3 reacties

Profielfoto

Caszz op 22 februari 2017

En ik maar denken dat ik slecht bereik met m’n iPhone had…

Profielfoto

Shmoo op 22 februari 2017

Danny kan er gewoon geen ruk van, daarom is hij ook een OMT-lezer.;-)

Profielfoto

Cenobyte op 23 februari 2017

Ze gaan een draad gebruiken:grin:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?