Twitter-app: bug zorgt voor willekeurige Tweets in timeline (update)

Raymon op 11 januari 2017 5 reacties Laatste door MacAanZee

Veel Twitteraars klagen over willekeurige Tweets in hun timeline na het installeren van de laatste update van Twitter voor iOS of Android. Het gaat om Tweets van accounts die niet gevolgd worden en die ook niet door anderen ge-retweet of geliket zijn.

De willekeurige Tweets lijken zich te beperken tot mobiele platforms. Op de desktop en in alternatieve apps zoals Tweetbot of Echofon doet het verschijnsel zich niet voor. Twitter heeft nog niet gereageerd.

Ook Nederlandse gebruikers laten weten last te hebben van de willekeurige tweets in hun timeline. Een mogelijke verklaring is dat de labels ‘Geretweet door…’ en “Leuk gevonden door…’ ontbreken door een fout in de app. Dit hebben we echter niet kunnen verifiëren.

Nieuws in ontwikkeling… artikel wordt bijgewerkt zodra meer bekend is.

  • Update: Ook Android-gebruikers blijken last van de bug te hebben.
  • Update #2: Mogelijke oorzaak door een opmerkzame lezer ontdekt, aan artikel toegevoegd.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

Shmoo op 11 januari 2017

Ik heb nog geen rare tweets gezien.

Profielfoto

Yosemite op 11 januari 2017

Ik zie in dit artikel ook allemaal tweets van mensen die ik niet volg. Gaat inderdaad iets mis 😉

Profielfoto

Raymon [moderator] op 12 januari 2017

Artikel aangevuld met additionele informatie.

Profielfoto

DaveFlash op 12 januari 2017

hmm. dat niet alleen, ik blijk soms ook opeens compleet willekeurige accounts te volgen, van voetballers bijvoorbeeld, terwijl ik totaal niet geïnteresseerd ben in die *kuch* sport… Recent voorbeeld, ik volgende ongeveer een maand geleden zonder het te weten ene Dennis Kuyt. (van Feyenoord)

Vond dit toen zeer vreemd en opmerkelijk, contact gehad met twitter support, maar die blijft mij tot op de dag van vandaag een duidelijk antwoord schuldig. ze gaven alleen aan dat ze ergens een fout in hun systeem hadden waardoor ik, en waarschijnlijk andere twitteraars, mensen volgde waarvan ik zelf niet op “volgen” had geklikt….

Profielfoto

MacAanZee op 12 januari 2017

Sport is geen nieuws. Dat is een hobby. Hoef ik ook niet in mijn tweets te lezen. Tenzij iemand een keer een wereldprestatie heeft neergezet of zo, anders niet. Nog maar even wachten met updaten van mijn Twitter app dus:nerd:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?