Mac: Juice geeft accuduur in emoji weer

Raymon op 09 januari 2017 10 reacties Laatste door Facundo

In macOS 10.12.2 heeft Apple de schatting van de resterende accuduur in uren uit de menubalk verwijderd. We hebben een aantal alternatieven op een rij gezet, maar de informatie is niet erg betrouwbaar. Waarom niet eens iets anders?

Juice pakt het origineel aan en weergeeft afhankelijk van de resterende capaciteit een emoji in de menubalk. Genoeg om te zien of je rustig door kunt werken op accu (😁) of je moet haasten naar een lader (☠).

Het klinkt gek, maar de informatie is eigenlijk perfect zichtbaar en is één oogopslag duidelijker dan een batterij-icoon. Standaard zijn tien emoticons gedefinieerd, maar je kunt ook eigen emoji kiezen of de accuduur als tekst weergeven.

juice-1

Prima! 😁

juice-2

Het zal wel 🙄

juice-3

Oeps, bijna op de helft 😳

juice-4

Hmpf 😠

Juice is open source en op Github beschikbaar. De broncode is vrij in te zien en op dit adres kun je de meest recente versie downloaden. MacOS Sierra is vereist om Juice te installeren. De app is niet vertaald in het Nederlands, maar dat doet er niet toe: 😁 heeft dezelfde betekenis in 🇺🇸 en 🇳🇱!

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

10 reacties

Profielfoto

Pheaunics op 09 januari 2017

Klinkt verfrissend, mooi alternatief van helemaal niets in ieder geval! Zeker als de emoticons te vervangen zijn door tekst.

@Raymon: het is al wel (heel erg veel) vaker voorbij gekomen, maar het is “Juice geeft weer” en niet “Juice weergeeft”. Of ben je aan het trollen geslagen?

Profielfoto

Nummer 50 Jubileumeditie op 09 januari 2017

De resterende accuduur in de statusbar lijkt me wel handig, maar het is nou ook niet zo’n ramp dat het weg is veronderstel ik? Ten eerste zal het niet enorm precies zijn denk ik, en zolang je het batterijpercentage hebt, heb je toch ook een idee hoe lang ie nog mee kan? Bij m’n iPhone hoef ik nu ook niet bepaald te weten hoeveel uur ik hem kan gebruiken, als ik 100% heb weet ik dat ik de dag doorkom. Of dat nou 3 uur of 5 uur effectief gebruik is weet ik niet, 100% is genoeg voor mij. Als je je enkel hebt gebaseerd op de tijd, en nu moet leren rekenen met het batterijpercentage is het een vervelende aanpassing. Ik heb zelf geen MacBook dus ik weet ook niet hoe het is om met de batterij te werken, iemand ervaring?

Profielfoto

Spinozo op 09 januari 2017

De huidige versmilisering van de samenleving loopt echt uit de spuigaten!

Profielfoto

IGBA op 09 januari 2017

Raymon aanpakt het origineel!:cool:

Profielfoto

Edwin op 09 januari 2017

Weer een gevalletje Google Translate dat niet met grammatica overweg kan… 🤔

Profielfoto

Shmoo op 09 januari 2017

Ik ben ook heel erg blij dat Raymon er weer is, ja.

Profielfoto

ray- op 09 januari 2017

toch compleet nutteloos? ipv cijfers staan er nu smilies. Bovendien zal het opnieuw wat resources opeten, niet veel maar toch…

Profielfoto

Facundo op 09 januari 2017

Ouch! Al 5 uur staat deze header ongecorrigeerd op de voorpagina.

Profielfoto

AddVariety op 10 januari 2017

Titel klopt niet, buiten de grammaticale fout. Het geeft helemaal geen accuduur weer, maar een grafische presentatie van het resterend aantal procent.

De accuduur is de tijd resterend, gebaseerd op o.a. het huidige niveau, de huidige ontlading en wat er op basis van recente historische gegevens algoritmisch geschat wordt nog gedaan te worden.

In geen enkel geval is Juice dit.

Profielfoto

Facundo op 10 januari 2017

Ooooh Raymon, dit moet jezelf toch ook onmiddelijk opvallen als je naar de nieuwspagina kijkt??

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?