‘In 2018 Apple Store aan Steenstraat Brugge’

Apple rmens 25 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Anderhalf jaar na de opening van de eerste Belgische Apple Store in Brussel, maakt Apple zich op voor een tweede winkel in Brugge. De iPhone-maker zou een pand aan de Steenstraat in de Vlaamse stad hebben gekocht en op een opening in 2018 mikken.

Het gaat om het pand aan de Steenstraat 96, een historisch gebouw waar voorheen modewinkels en horecazaken gevestigd waren. De Steenstraat is een van de oudste en belangrijkste winkelstraten in België.

Statig pand door Apple gekocht

De geruchten worden aangewakkerd door Alexandre Colleau, voormalig journalist van de site Belgium-iPhone, die ook als eerste juiste informatie over de Apple Store in Brussel had. Hij bericht op Twitter: “Een bron dichtbij het vuur laat me weten dat Apple dit gebouw in Brugge heeft gekocht voor een toekomstige Apple Store.”

De verbouwing lijkt al begonnen te zijn – Klik/tap voor groter.

Apple op twee verdiepingen

De modewinkels die voorheen in het pand zaten, zijn al vertrokken. Alleen enkele zaken op bovenste verdiepingen zijn nog open. Apple zou de kelder, begane grond en eerste verdieping aan gebruiken. We hebben de geruchten niet kunnen verifiëren, maar een opening in 2018 lijkt realistisch gezien de huidige huurders zijn vertrokken en de eerste werkzaamheden op punt van beginnen staan.

In 2015 gingen er geruchten over een tweede Belgische Apple Store in Antwerpen, maar deze zijn doodgebloed. Het lijkt erop dat de tweede Belgische Apple Store niet in Antwerpen, maar in Brugge komt.

(Tipgever en foto: Bram)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen