CEO John MacFarlane verlaat Sonos

Raymon op 11 januari 2017 5 reacties Laatste door IPhoton

Een opmerkelijk vertrek bij Sonos, John MacFarlane, die het bedrijf oprichtte en sinds 2002 CEO is, heeft besloten de teugels aan Patrick Spence over te geven, hij kwam in 2012 bij de speaker­fabrikant als Chief commercial officer in 2012.

In een blogpost schrijft MacFarlane dat hij ervan overtuigd is dat zijn opvolger Sonos het best door het veranderende landschap van streaming­muziekdiensten en spraakgestuurde assistenten in huis kan leiden.

Sonos heeft een speciaal plekje in de kleine technologie-wereld. Het bedrijf is met eigen geld van de oprichters opgebouwd en heeft geen durfkapitaal aangenomen. Sonos spreekt met zijn multiroom-speakersysteem een beperkte groep consumenten aan die functionaliteit en kwaliteit boven prijs waardeert. Het bedrijf had in 2015 een omzet van ongeveer een miljard dollar.

patrick-spence-and-john-macfarlane-sonos

Patrick Spence (links) is de opvolger van John MacFarlane (rechts)

Anno 2017 ziet het muziek­landschap er heel anders uit dan in 2002, toen Sonos werd opgericht. In plaats van downloaden en kopen, wordt muziek veelal gestreamd. Sonos is op dit gebied aan een inhaalslag bezig en ondersteunt sinds kort Spotify Connect. Bij een herstructurering in 2016 maakte de fabrikant bekend in te zetten op verdere groei met betaalde streamingdiensten zoals Apple Music en spraakbediening door integratie met Alexa, de virtuele assistent van Amazon die in de VS hoge ogen gooit.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

Shmoo op 11 januari 2017

Helemaal niets over wat deze meneer nu gaat doen?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 11 januari 2017

Daar is niets over bekend. Maar hij wil ongetwijfeld “Meer tijd met zijn familie doorbrengen…”

Profielfoto

Shmoo op 11 januari 2017

Dat willen we allemaal wel, ja. Meer tijd met zijn familie doorbrengen.

Profielfoto

Kotter86 op 11 januari 2017

Ik val niet op zwangere mokkels… sorry.

Profielfoto

IPhoton op 11 januari 2017

Zijn vrouw is gediagnostiseerd met borstkanker, dus misschien niet zo’n raar dat hij “Meer tijd met zijn familie wil doorbrengen…”

http://appleinsider.com/articles/17/01/10/sonos-ceo-to-depart-company-after-14-years-amid-increased-competition

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?