Super Mario Run: 40 miljoen downloads en nieuwe gamemodus

17 reacties

Nieuws over de eerste échte iOS-game van Nintendo. Er is onverwacht een nieuwe gamemodus aan Super Mario Run toegevoegd en Nintendo maakt tevens bekend dat de game in vier dagen na release 40 miljoen keer gedownload is. Een nieuw record.

De nieuwe gamemodus is de vriendenrace, een vriendschappelijke variant op de Toad Race, waarbij je het alleen tegen vrienden kunt opnemen zonder dat dit muntjes of toad tickets kost.

Vriendenrace starten

Je start de vriendenrace door in het hoofdscherm van de app op de vrienden-knop rechtsboven te klikken. Daarna kies je een vriend uit de lijst en druk op je op ‘Run’. Het aantal vriendenraces dat je op een dag kunt doen is afhankelijk van de voltooide werelden. Wereld 1 nog niet voltooid = maximaal 1 vriendenrace per dag. Wereld 1 voltooid = maximaal 2 en wereld 2 of verder voltooid = maximaal 5 vriendschappelijke races per dag.

smrun-vriedenrace-001
Klik/tap voor groter.

40 miljoen: nieuw App Store-record

In een Japans persbericht heeft Nintendo bekendgemaakt dat Super Mario Run alle downloadrecords heeft verbroken. In de eerste vier dagen is de game maar liefst 40 miljoen keer gedownload. Daarmee laat het Pokémon GO en Clash of Clans ver achter zich. Vorige recordhouder was Pokémon GO, dat binnen een week 30 miljoen downloads telde.

Phil Schiller en Shigeru Miyamoto zeggen blij te zijn met het fenomenale succes, maar geven niet aan hoeveel gratis downloads werden omgezet in aankopen. Super Mario Run is gratis te downloaden, maar om verder te gaan dan de eerste drie niveaus is een in-app-aankoop van € 9,99 nodig. Een model dat niet door alle spelers op prijs wordt gesteld, omdat zij gewend zijn aan micro-transacties in de game.

In perspectief: Aan de game ontkomen was er niet bij.
Record in perspectief: Aan de game ontkomen was er niet bij.

(Onze review → Super Mario Run is nu beschikbaar en precies goed)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Typisch Apple en OMT neemt alles over dat ze toegediend krijgen.

  New record this and that… Verbaast me nog niet dat ze het reviews gedeelte van dit spelletje niet hebben verborgen zoals ze bij macOS Sierra hebben gedaan om te voorkomen dat mensen de 2,5 sterren waardering zien.

  Als er een promotie van oktober tot december is op de homepage van de App Store en Nintendo mag met Apple samenwerken zodat mensen zich kunnen inschrijven om een notificatie te krijgen wanneer het spelletje beschikbaar komt. ..plus alle andere marketing er om heen. Apple die OMT vertelt wat ze moeten schrijven en vooral wanneer ze dit mogen uitbrengen over dit spelletje dan kan ik mij heel goed voorstellen dat het volume records zal breken, ja. Dat is ook de reden waarom het spelletje 10,- kost ipv 5,- zoals alle andere spelletjes van vergelijkbare aard maar wel een Apple TV integratie hebben. ^

  Wat las ik trouwens ergens in Amerika. Als je dit spelletje koopt kun je hem dan niet via Family Sharing aan je kinderen geven maar moet je voor je zoon en dochter nogmaals twee keer 10,- betalen?
  Er staat namelijk wel bij in de App Store dat deze app deelbaar is.

 • Profielfoto
  SvS

  Deze laat ik aan ons voorbij gaan.
  Ik vind dat Minecraft Apple TV Edition, nieuws van gisteren, best veel meer aandacht mocht krijgen dan Mario. Het is dan wel €20, maar dat is met familiedelen, plus tijdelijk inclusief nog skin packs (uitbreidingen). En controller vereist, dat is dus gèèn een van zoveelste run&jump game! Ik ben benieuwd hoe het mensen bevalt, na download van minecraft.

 • Profielfoto
  Imade

  Klopt wat Shmoo zegt! Deze laat ik aan ons voorbij gaan.
  Ik vind dat Minecraft Apple TV Edition, nieuws van gisteren, best veel meer aandacht mocht krijgen dan Mario. Het is dan wel €20, maar dat is met familiedelen, plus tijdelijk inclusief nog skin packs (uitbreidingen). En controller vereist, dat is dus gèèn een van zoveelste run&jump game! Ik ben benieuwd hoe het mensen bevalt, na download van minecraft.

  Minecraft heb ik altijd al een lelijke game gevonden, daar geef ik mijn geld NIET aan uit.
  Heb dat toch maar wel gedaan voor Mario, omdat je meer kan doen dan verwacht en je kan verborgen levels unlocken door voldoende paarse/roze/zwarte sterren te verzamelen, mini games unlocken met races etc.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Typisch Apple en OMT neemt alles over dat ze toegediend krijgen.

  New record this and that… Verbaast me nog niet dat ze het reviews gedeelte van dit spelletje niet hebben verborgen zoals ze bij macOS Sierra hebben gedaan om te voorkomen dat mensen de 2,5 sterren waardering zien.

  Als er een promotie van oktober tot december is op de homepage van de App Store en Nintendo mag met Apple samenwerken zodat mensen zich kunnen inschrijven om een notificatie te krijgen wanneer het spelletje beschikbaar komt. ..plus alle andere marketing er om heen. Apple die OMT vertelt wat ze moeten schrijven en vooral wanneer ze dit mogen uitbrengen over dit spelletje dan kan ik mij heel goed voorstellen dat het volume records zal breken, ja. Dat is ook de reden waarom het spelletje 10,- kost ipv 5,- zoals alle andere spelletjes van vergelijkbare aard maar wel een Apple TV integratie hebben. ^

  Wat las ik trouwens ergens in Amerika. Als je dit spelletje koopt kun je hem dan niet via Family Sharing aan je kinderen geven maar moet je voor je zoon en dochter nogmaals twee keer 10,- betalen?
  Er staat namelijk wel bij in de App Store dat deze app deelbaar is.

  Ruwepit geeft Shmoo een knuffel terug!

 • Profielfoto
  Wauters

  Succesen van Mario en Pokemon komen 100% uit nostalgie.

  Anderzijds mag Nintende blijkbaar iets meer dan andere apps.
  Game center wordt blijkbaar niet gebruikt en je kan maar op 1 device inloggen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Typisch Apple en OMT neemt alles over dat ze toegediend krijgen. […] Apple die OMT vertelt wat ze moeten schrijven en vooral wanneer ze dit mogen uitbrengen over dit spelletje.

  OMG heb je nu ontdekt dat wij niet om onafhankelijke berichtgeving geven?! Straks ontdek je óók nog dat we door Trump en Poetin gefinancierd worden én dat alle plaatjes door kinderhandjes ge-resized worden. Damn! -end sarcasm-

 • Profielfoto
  Shmoo

  Bagatelliseer het maar een beetje.(y)

 • Profielfoto
  sciletto

  Bagatelliseer het maar een beetje.(y)

  Damnz shmoo, je praat wel poep man nu. Mario is gewoon een goede game met een goede lancering. Daarbij komt dat Nintendo even een andere league is dan een app ontwikkelaar in zijn zolderkamer. Wie wilt nou niet in de schoenen van Nintendo staan. Jammer voor andere maar na 30 jaar verdiend Nintendo deze status wel.

  Buiten het azijnzeiken en aluminiumhoedjes gedrag wat je vertoond. Wat vind je zelf van deze game?

 • Profielfoto
  Nora is back

  Mijn hemel Shmoo, je bent je langzaam aan het ontwikkelen tot een ware trol van formaat. Wees er maar trots op.

  Je tracht soms Brombeer te imiteren, maar dat is toch echt een heel andere klasse, niet voor jou om te ambiëren.

  Kijk eens zelf naar je ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar. Ik zou er niet trots op zijn. Jij?

  Hiernaast bloedt heel omt langzaam dood lijkt wel. Het aantal reacties neemt duidelijk af. Ik zie dit niet gebeuren bij macrumors bijvoorbeeld.
  Er komen blijkbaar nog wel voldoende bezoekers om niet iets aan het concept te doen. Wellicht is reageren op artikelen langzaam meer iets van 2014?

  On topic: ik speel geen spelletjes op mijn telefoon maar heb respect voor bedrijven die daadwerkelijk iets maken, op de markt brengen en er ook nog aan verdienen of dat vooruitzicht hebben.

  Dat je het niet eens bent met een product, prima, dan is hef niet voor jou blijkbaar. En ja, alles kan altijd beter. Commentaar op dat wat gemaakt is door een ander is erg eenvoudig, zelf ook daadwerkelijk iets maken en hierin succesvol zijn is een heel ander verhaal. Probeer maar eens een fietslampje of een boek op de Europese markt te verkopen, legaal. De regelgeving, productvereisten, verschillende belastingstelsels, distributiekanalen, samenwerkingen, voorkeuren, culturen, etc. waar je dan mee te maken krijgt en moet zien te verenigen in je product en bedrijf om enigzins succesvol te kunnen zijn doen je heel snel je kritiek op anderen inboeten en respect te hebben wat ze voor mekaar krijgen in de werkelijke wereld en niet de illusie van de wereld van de reacties op internet.

 • Profielfoto
  html-junky

  Mario is gewoon een baas van een spel, je kan fun hebben met je vrienden dat was Mario en dat is Mario nog steeds laat deze game zien

 • Profielfoto
  Laurent van der Male

  drop hier je Super Mario Run hieronder

 • Profielfoto
  Laurent van der Male

  Naam

 • Profielfoto
  inspectorgadget

  @shmoo Over het Familie delen had ik ook een vraag. Ik had de game gekocht en mn dochter moest die inderdaad opnieuw aanschaffen, ookal staat er dat Family sharing wordt ondersteund. Ik heb hierover contact gehad met Apple en die geven inderdaad aan dat ‘in-app’ aankopen niet geshared worden onder familieleden. Iedereen moet dus opnieuw aanschaffen.
  Nu heb ik ook een iPad met hetzelfde appleID als op m’n iPhone, dus heb nog een vraag uitstaan of ik dan voor mijn twee devices de app opnieuw moet kopen… Zal haast wel

 • Profielfoto
  SvS

  Nu heb ik ook een iPad met hetzelfde appleID als op m’n iPhone, dus heb nog een vraag uitstaan of ik dan voor mijn twee devices de app opnieuw moet kopen… Zal haast wel

  Zolang het is ingelogd met een en zelfde Apple ID, hou je recht op downloads op meerdere apparaten, zie App Store en dan Aankopen. Dan zie je het op de iPad vanzelf ertussen staan. En gewoon een iPad/iPhone af en toe uitlenen aan je kind(eren) is een goedkoopste oplossing.

  Niet netjes van ze, zeker niet met hoogte van dat aankoopbedrag. Er zijn dubbele apps, met LITE en een full version. Ik zou toch “LITE” free app hebben aangeboden en mensen kunnen dan na enkele levels doorgestuurd worden naar app store voor download van full version. En met dat kun je vervolgens wel van family sharing gebruik maken. Dit neigt naar geldklopperij. Je gaat toch niet voor hele gezin voor ieder gezinslid een aparte DVD kopen van een zelfde spel?

 • Profielfoto
  inspectorgadget

  @SvS Blijkbaar niet, ik heb de app op de iPhone gekocht en via ‘Purchased’ gedownload op de iPad, maar daar worden de in-app aankopen niet meegenomen, alleen de basis app met wereld 1

 • Profielfoto
  SvS

  Dat vind ik dan weer heel stom!:x

 • Profielfoto
  sciletto

  De teller staat ondertussen op 50 miljoen downloads