Spotify Connect voor Sonos beschikbaar

Raymon op 06 december 2016 8 reacties Laatste door Alison

Na een publieke beta van ongeveer een maand is Spotify Connect nu voor alle Sonos-gebruikers met een Spotify Premium-abonnement beschikbaar. Daarmee is Sonos nu volledig te bedienen vanuit de Spotify-app, inclusief groeperen van kamers.

Sonos-speakers verschijnen na het installeren van de nieuwe iOS- of macOS-app en updaten van de software direct in Spotify bij “apparaten beschikbaar”. Het is ook mogelijk om gezamelijke playlists te streamen.

Door de directe controle via de Spotify-app heb je volledige toegang tot alles wat de muziekdienst te bieden heeft. Inclusief de nieuwe daily mix die tot nu toe alleen via de iOS-app te beluisteren is.
sonos-spotify-001
Met Spotify is de iPhone slechts een afstandsbediening en haalt de speaker de muziek direct van Spotify. Daarom is een permanente verbinding niet nodig en kun je Sonos ook bedienen wanneer je telefoon niet verbonden is met Wi-Fi. Het installeren van de update gaat als volgt:

  • Sonos Controller iOS: Tik op ‘Online updates’ in menu ‘Instellingen’.
  • Sonos Controller Mac: Klik in het menu ‘Sonos’ op ‘Controleren op updates’.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

ibla op 06 december 2016

Wow, dit is wel goed…. vind de Sonos app nog altijd nog een draak van een app. De Spotify app is een stuk beter. Ik gebruik Apple Music sinds dit beschikbaar is op de Sonos. Ben vooral overgestapt vanwege het feit dat iedereen in m’n gezin dit kan gebruiken terwijl m’n stream bij Spotify altijd uitging zodra m’n dochter Spotify aanzette op haar telefoon. Hoorde dat Spotify nu ook een familie abonnement heeft. Hmmmm toch weer eens heroverwegen….

Profielfoto

bjorngra op 06 december 2016

Die SONOS app is inderdaad wel aan een makeover toe.

Profielfoto

freewel op 06 december 2016

@ibla, ik ben voor de zelfde rede overgestapt naar apple music en ik ben weer terug gegaan naar spotify. Vind spotify net even lekkerder kwa playlists en ziet er allemaal net even gelikter uit(mijn mening) + over stappen en playlists behouden is veeeeelste veel werk voor wat het zou moeten zijn.

Ik heb mee gedaan met de beta van deze feature, moet eerlijk bekennen dat ik toch eerder naar de sonos app greep dan naar de spotify app om op sonos muziek aan te zetten. Waarschijnlijk omdat ik vaak het huis/kantoor uit loop en ik dan door wil luisteren via spotify offline dit kan alleen niet als ik de muziek al aan heb op sonos.

Ach first world problems😜

Profielfoto

Cornel Copal op 06 december 2016

Net ge-update, maar werkt nog belabberd.. reageert niet of 2 minuten later.. zelfs als je de app afsluit begint hij telkens na 5 minuten een nieuw nummer af te spelen.. moest de stekker eruit trekken omdat hij zo anders de hele nacht doorspeelt.. zijn de buren blij mee…

Profielfoto

Ruwepit op 06 december 2016

Werkt zo bij Bluesound al ruim een jaar perfect. Begrijp uit reacties hier en andere fora dat het Spotify niet lukt om het fatsoenlijk te laten werken. wederom blij dat ik voor het betere Blussound heb gekozen.

Profielfoto

Shmoo op 06 december 2016

**Shmoo grijpt Ruwepit bij z’n lurven en knuffelt hem helemaal plat**

Profielfoto

RobbyH op 07 december 2016

Iemand enig idee of ook de Apple Music app op dezelfde manier wordt geïntegreerd?

Profielfoto

Alison op 07 december 2016

Ik geloof dat ik het niet begrijp: dit is toch een nieuwe mogelijkheid van de Spotify app? Zo ja, dit gaat toch over de Sonos apps:

Sonos Controller iOS: Tik op ‘Online updates’ in menu ‘Instellingen’.
Sonos Controller Mac: Klik in het menu ‘Sonos’ op ‘Controleren op updates’

?

Is het niet zo dat je de Spotify app moet updaten?

Alison

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?