‘Na AirPods ook BeatsX-oortjes vertraagd’

Raymon op 12 december 2016 8 reacties Laatste door html-junky

De BeatsX Bluetooth-oortjes werden net als de AirPods in september onthuld en bevatten een Apple W1-chip. Ze worden opladen via Lightning en zijn bovendien iets goedkoper dan de AirPods (€ 149 ipv € 179). Een aantrekkelijk alternatief.

Het lijkt erop dat ook de verkoopstart van de BeatsX-oortjes wordt uitgesteld. Het gaat naar verluidt twee tot drie maanden duren voordat de headset leverbaar is. Geen AirPods, geen BeatsX onder de kerstboom.

Niet voor 2017

Officieel moet BeatsX nog “dit najaar” beschikbaar zijn, maar met slechts 9 dagen voor de verandering van het seizoen en uitstel van de lancering van de AirPods ziet het er niet best uit. Daar komt bovenop dat Beats de Amerikaanse winkelketen B&H Photo Video heeft geïnformeerd dat de oortjes twee tot drie maanden laten dan gepland op de markt komen.

Veel onduidelijkheid

Wat de vertraging veroorzaakt is onbekend. Geruchten over de AirPods zijn erg inconsistent. Eerder suggereerde Wall Street Journal nog dat Apple met synchronisatieproblemen kampte, maar blogger John Gruber sprak dat gerucht weer tegen en speculeerde over een snelle verkoopstart.

BeatsX maakt net als de AirPods gebruik van Apple’s W1-chip, die Bluetooth van een speciaal sausje voorziet en accessoires via iCloud op alle apparaten met hetzelfde Apple ID beschikbaar maakt. Momenteel zijn alleen de PowerBeats 3 (oortjes) en Beats Solo 3 (hoofdtelefoon) die ook de W1-chip gebruiken beschikbaar. Dit wijst op een probleem anders dan de connectiviteit.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

Shmoo op 12 december 2016

Dit had niet toegevoegd kunnen worden aan het andere bericht op dezelfde dag?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 12 december 2016

Uit SEO-overwegingen (vindbaarheid) niet gedaan. Een bericht met ‘BeatsX’ in de kop is beter vindbaar dan een update onder een artikel over AirPods dat al geïndexeerd is.

Profielfoto

Gijs Raggers [moderator] op 12 december 2016

Ben toch blij dat Apple geen auto’s of vliegtuigen maakt.

Profielfoto

SunKeeper op 12 december 2016

Haha, zou wat zijn als ze de linker en rechter autowielen of vliegtuigmotoren niet synchroon zouden kunnen laten werken.

Ga je niet eens rechtdoor terwijl je rechtdoor stuurt.:lol:

Profielfoto

Nummer 48 op 12 december 2016

@SunKeeper, auto’s linker- en rechterwiel zijn meestal onrechtstreeks met een vaste as verbonden waardoor differentie tussen de rotaties praktisch onmogelijk is, bij vliegtuigmoteren is er constant een verschil aan rotaties tussen elke onderlinge motor, dit wordt wel gemakkelijk gecontroleerd door de ailerons.

Profielfoto

NielsDam op 12 december 2016

Balen, al denk ik dat er niet echt sprake zal zijn van een probleem met de BeatsX. De chip werkt gewoon (kijk maar naar de Solo) en de BeatsX zijn onderling verbonden door een kabel, dus ook het probleem van synchroon lopen gaat hier denk ik niet op.

Gewoon marketing technisch een ‘slimme’ keuze, immers wie gaat over een paar maanden nog de Airpods kopen als ze nu een alternatief hebben in de BeatsX. Mijn keuze viel sowieso al op de Beats, dus ik wacht nog lekker af. Die Airpods zijn gewoon ruk, in-ear klinkt vele malen beter.

Profielfoto

MacRay op 13 december 2016

Die kerel op het plaatje mag zich welleens scheren.

Profielfoto

html-junky op 13 december 2016

@nielsdam, hoe weet je dat de airpods niet goed klinken? Niemand heeft ze nog in zijn/haar handen gehad…laat staan gehoord

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?