macOS: deze apps brengen de resterende batterijduur terug

Raymon op 14 december 2016 4 reacties Laatste door anoniem

Enkele dagen voor de release ontdekten we dat macOS Sierra de resterende accuduur in uren niet langer toont. Reden is waarschijnlijk dat de indicatie bij nieuwe MacBooks onbetrouwbaar werd, omdat nieuwe Intel-chips erg snel van kloksnelheid wisselen.

Bij veel (oudere) MacBooks was echter weinig mis met de indicatie in uren. Wij hebben een aantal apps getest die weer een directe indicatie in de menubalk plaatsen.

coconutBattery: uitgebreid en gratis

De gratis applicatie coconutBattery biedt veel meer dan een simpele indicator met de resterende accuduur. De applicatie toont desgewenst ook of de batterij wordt opgeladen, de temperatuur, actuele gebruik in watt en het aantal oplaadcycli. Na het installeren dien je de app via het menu Preferences automatisch op te laten starten en om de tijdsduur te laten weergeven tik je ‘%r’ in het tekstveld. Je kunt met andere parameters zoals ‘%p% – %r’ het percentage én de tijd tonen.

coconut-001

Klik/tap voor groter.

Battery Time Indicator: simpel en goedkoop

De app Battery Time Indicator doet precies wat de naam zegt: een indicatie van de resterende tijd in de menubalk tonen. Je kunt switchen tussen tijd en percentage, maar dat niet tegelijk weergeven. De app wordt steeds netjes bijgewerkt voor nieuwe macOS-versies en is voor € 0,99 in de Mac App Store te downloaden.

batteryincidator001

Klik/tap voor groter.

iStat Menus 5: meer dan accuduur

iStat Menus is een applicatie die al jaren bestaat en erg uitgebreid is. Naast de batterij kan de applicatie ook statistieken over het CPU- en geheugengebruik weergeven. Ook harde schrijven, het netwerk en de sensoren worden in de gaten gehouden. Op het gebied van batterijduur is de informatie in de menubalk helemaal te tweaken. Van de iconen tot de weer te geven data en ook de batterijduur van verbonden Bluetooth-apparaten.

iStat Menus 5 is voor 22 dollar (ongeveer 20 eur0) verkrijgbaar en er is een demoversie die 14 dagen functioneert beschikbaar op de website van de ontwikkelaar.

istat001

Klik/tap voor groter.

macOS aanpassen na installatie

Na installatie van een van bovenstaande applicaties kun je de batterij-indicator van macOS verbergen uit de menubalk. Dit kan via SysteemvoorkeurenEnergiestandBatterijToon batterijstatus in de menubalk.

macoshide001

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

MacAanZee op 15 december 2016

Er zijn nog geen reacties. Waarom zijn er nog geen reacties? Geen voorstanders? Geen tegenstanders? Iedereen druk? Spellingpolitie met vakantie?

Profielfoto

SusanUSA op 15 december 2016

Ik vind iStat Menus 5 wel interessant. Vind wel de prijs wat hoog.

Profielfoto

JohnH op 15 december 2016

Spellingpolitie met vakantie?

:lol::lol::lol:

Profielfoto

anoniem op 15 december 2016

We hebben met de diverse spellingspolities vandaag onze heidag.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?