AirPods te bestellen, 20 december in huis

Raymon op 13 december 2016 40 reacties Laatste door vincej

Net op tijd voor een plaatjes onder de kerstboom. De AirPods zijn nu in de Online Apple Store te bestellen. AirPods zijn Apple’s draadloze EarPods moet een boel sensoren en intelligentie. Ze kosten € 179. De eerste bestellingen worden 20 december geleverd.

Aanvankelijk zouden de AirPods eind oktober verkrijgbaar zijn, maar Apple stelde de verkoopstart uit omdat de draadloze oortjes met ingebouwde microfoon en Siri-activatie nog niet honderd procent klaar waren.

Slimme EarPods

AirPods zien eruit als de bekende EarPods, maar zijn draadloos, hebben Apple’s W1-chip voor een stabiele verbinding en worden automatisch met alle Apple-apparaten met hetzelfde Apple ID verbonden. De ingebouwde richtmicrofoons zorgen dat je kunt bellen en Siri kunt gebruiken. Daarnaast zitten de AirPods vol sensoren om bijvoorbeeld te detecteren wanneer je ze uit je oren haalt, de muziek pauzeert dan. AirPods gaan vijf uur op accu mee en de meegeleverde case bevat voor 24 uur accu. De prijs is € 179.
AirPods_Floating

BeatsX komen in februari 2017

Naar de AirPods heeft Apple ook duidelijkheid gegeven over de BeatsX Bluetooth-oortjes. Deze hebben serieuze vertraging opgelopen en worden in februari van 2017 verwacht. De BeatsX-oortjes bevatten net als de AirPods een Apple W1-chip, worden opladen via Lightning en zijn bovendien iets goedkoper dan de AirPods (€ 149 ipv € 179). Een aantrekkelijk alternatief, maar voorlopig niet leverbaar.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

40 reacties

Profielfoto

joram op 13 december 2016

Wel opvallend. Eerst een serie MacBook (Pro’s) uitbrengen met USB-C, en vervolgens draadloze oordopjes met een, jawel, USB-A laadkabeltje. Zouden ze daar nou liggen te pitten? Zo moeilijk is het toch niet om te verzinnen dat je dan een USB-C laadkabeltje zou moeten bijleveren, of op z’n minst een verloopje van USB-A naar USB-C (of andersom)? Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen, lijkt een verloopje me wel het minst wat je er bij mag verwachten… waarom maak je anders die laptops zo dun? (retorische vraag)

Profielfoto

html-junky op 13 december 2016

Ik denk usb-a omdat de iphone en ipad adapters nog steeds usb-a zijn. Daarnaast heeft denk ik 99% van de gebruikers op dit moment usb-a aansluiting, dit zal de komende jaren pas minder worden verwacht ik

Profielfoto

Shmoo op 13 december 2016

Ik laat dit even een half jaartje aan mijn deur voorbij gaan. Laat andere mensen maar de proefkonijnen zijn.

Profielfoto

joram op 13 december 2016

Dat begrijp ik @html-junky, maar voor dat bedrag, zo net na de release van alle MacBooks die alleen maar USB-C hebben, zou je toch (mogen) verwachten dat er dan op z’n minst een €9 kostend verloopje naar USB-C bij zit lijkt me. Of laat mensen bij aanschaf zelf kiezen of ze een USB-A of USB-C laadkabeltje bij willen.

Profielfoto

Nicolinden op 13 december 2016

Thanks voor de update, heb ze meteen besteld

Profielfoto

Wootism op 13 december 2016

Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen

Wat is dat toch met die obsessie over het kwijtraken van die dingen?
Mijn earpods zijn nog nooit uit mijn oren gevallen…..

Profielfoto

Raymon [moderator] op 13 december 2016

Informatie over BeatsX aan artikel toegevoegd.

Profielfoto

MoNdO GeNeRaToR op 13 december 2016

Of laat mensen bij aanschaf zelf kiezen of ze een USB-A of USB-C laadkabeltje bij willen.

Omdat Apple waarschijnlijk redeneert dat er al een verloopje bij je nieuwe iPhone zit.;)

Profielfoto

Nummer 48 op 13 december 2016

JAAAAAAAAYESSSSSSSYEEESSBANZAAAIJAAAAAHOEZEEEEHAHAAAAAYEEES

Profielfoto

no_poo op 13 december 2016

Wel mooi kut dat die BeatsX oordoppen pas in februari komen, die had ik anders direct besteld. Wachten of andere fabrikant, dat is nu de vraag.

AirPods blijven bij het hardlopen waarschijnlijk niet zitten (je krijgt immers extra wings voor sporten bij de BeatsX, dus dat zegt wat) en lekken geluid als je in de trein zit, liever niet!

Profielfoto

NielsDam op 13 december 2016

Crap, had liever gehad dat de BeatsX eindelijk beschikbaar waren.

Profielfoto

Nummer 48 op 13 december 2016

@no_poo, één AirPod weegt slechts 4 gram, niet veel hé? Geen kabeltje, dus ook geen resonantie, en ze zitten (voor de meeste mensen althans) als gegoten in hun ooropening, zonder de wings weet ik niet if dat de BeatsX het zouden halen van de AirPdos. Dat gezegd zijnde, het zijn prachtexemplaartjes hoor, die BeatsX, ik heb ze ook nog sterk overwogen, maar als ik moest kiezen tussen BeatsX en Beats PowerBeats weet ik het wel hoor, alleen al het feit dat je de BeatsX gewoon met Lightning kan opladen is een enorm gemak voor mij persoonlijk!

Profielfoto

jasper050 op 13 december 2016

Besteld, net op tijd voor mijn vakantie.

Profielfoto

pippen2 op 13 december 2016

Direct besteld. Ik zat er al langer op te wachten.

Profielfoto

sanderman op 13 december 2016

Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen

Wat is dat toch met die obsessie over het kwijtraken van die dingen?
Mijn earpods zijn nog nooit uit mijn oren gevallen…..

Ook hier niet, maar goed: elk oor is anders. Al zijn die van Apple voor mij wel de eerste die gewoon écht goed zitten.

Overigens vind ik de USB-A nog wel logisch, niemand heeft een USB-C lader thuis liggen. Apple’s eigen USB lichtnet adapter is ook met de ouderwetse USB-poort.

Profielfoto

no_poo op 13 december 2016

@no_poo, één AirPod weegt slechts 4 gram, niet veel hé? Geen kabeltje, dus ook geen resonantie, en ze zitten (voor de meeste mensen althans) als gegoten in hun ooropening, zonder de wings weet ik niet if dat de BeatsX het zouden halen van de AirPdos.

Ik snap dat ze licht zijn, maar qua pasvorm in mijn oren met EarPods denk ik in te kunnen schatten dat ze niet strak blijven zitten. Maar het gebrek aan geluidsisolatie (beide richtingen op trouwens) vind ik al genoeg reden om ze niet te kopen.

Profielfoto

Steve van Gastel op 13 december 2016

Jaja, 20 december komen ze ook bij mij binnen:D

Profielfoto

Koekenbakker op 13 december 2016

*Met een boel sensoren….
Er is echt niemand die deze artikelen naleest voor te plaatsen he of wel ?

Profielfoto

Shyos op 13 december 2016

Wel opvallend. Eerst een serie MacBook (Pro’s) uitbrengen met USB-C, en vervolgens draadloze oordopjes met een, jawel, USB-A laadkabeltje. Zouden ze daar nou liggen te pitten? Zo moeilijk is het toch niet om te verzinnen dat je dan een USB-C laadkabeltje zou moeten bijleveren, of op z’n minst een verloopje van USB-A naar USB-C (of andersom)? Zeker gezien de €179 die je voor deze dopjes (die je binnen no-time kwijt bent) mag neerleggen, lijkt een verloopje me wel het minst wat je er bij mag verwachten… waarom maak je anders die laptops zo dun? (retorische vraag)

En ja hoor, daar begint het gejank alweer… er zit kabel bij om alles op te laden met de stekker zoals bij je iPhone geleverd.

Maar ja, een zeurkous gaat zoeken naar problemen en vindt zijn laptop natuurlijk het ideale laadstation dat er bestaat. (niet te vergeten dat deze laptop waarschijnlijk niet in zijn bezit is en/of ooit zal komen)

Profielfoto

freewel op 13 december 2016

Ik ga ze zelf niet bestellen, maar kan mij voorstellen dat je bang bent om ze kwijt te raken. Earhoox zou misschien een uitkomst zijn? Te koop bij all4running, heb ze voor mijn gewone earpods en werken perfect!! Nooit meer oortjes die uitvallen

Profielfoto

Spinozo op 13 december 2016

Je kunt ze ook met een touwtje aan elkaar vastbinden en dan het uiteinde vastmaken aan je telefoonhoesje. Raak je ze nooit kwijt.

Profielfoto

arno1975 op 13 december 2016

Levertijd is inmiddels twee weken. Was ik dus net op tijd bij ☺

Profielfoto

reddog op 13 december 2016

levertijden lopen al hard op…. 29-12-2016….

Profielfoto

eugy op 13 december 2016

Is er enig onderzoek gedaan naar de straling die dergelijke oordopjes met zich meebrengt? Vooral in het hoofdgebied maak ik mij daar zorgen over. Voor mij dus (nog) even niet.

Profielfoto

Shmoo op 13 december 2016

Waarschijnlijk is de kans dat je je partner kwijtraakt groter dan deze AirPods.

Deze AirPods hebben geen pootjes.

Profielfoto

checkpointx op 13 december 2016

Zojuist besteld (18.40) Leverdatum is nu 29-12

Profielfoto

Jan_Helmond op 13 december 2016

was nog net op tijd met bestellen 20 december
leuk voor onder de kerstboom

Profielfoto

Nummer 48 op 13 december 2016

@no_poo, het is zoals je zegt, as de vorm je niet goed zit kan je inderdaad beter voor een alternatief gaan, er zijn altijd die silicone opzetstukjes van thridparties, die lossen beide problemen dan weer op, dan ben je ook weer aan het uitgeven.

@eugy, een terechte opmerking, ik persoonlijk heb al een Apple Watch, dus het zal nooit zijn dat mijn AirPods een signaal van 10m verder zullen moeten oppikken (hoe korter de afstand -> hoe zwakker de straling). Als jij een persoon bent die veel belt, zullen de AirPods dan ook weer rendabel zijn: als je je gsm tegen je oor houdt krijg je enorme hoeveelheden straling binnen, als je met je AirPods gesprekken zal voeren zal dit via Buetooth naar je AirPods gaan, wat zo’n 1000x minder schadelijk is. Er zijn diverse studies geweest naar Bluetooth, het is iets dat moeilijk te meten valt, ik heb studies gezien die het catalogeerde onder erg schadelijk, andere studies zeggen dat het geen kwaad kan en dat de hoeveelheden maar net zo groot zijn als onder de zon lopen, wat ook kankerverwekkend is. Het is een zooitje. Wat wel een feit is, is dat er in de Apple Watch antennes en zenders zitten, die speciaal beschermd zijn met bepaalde capsules, deze reduceren dan ook de straling die je binnenkrijgt, zo is met je gsm in je broek zitten veel slechter dan een Apple Watch dragen. Wat ik gevaarlijk acht is de smartwatches van Samsung, zoals de Galaxy Gear S2, deze heeft een SIM-kaartslot en kan dus ook met het het mobiel datanetwerk verbinden, een echte kankermachine noem ik zoiets!

Profielfoto

bugboy op 13 december 2016

Ik heb begrepen dat de geluidskwaliteit gelijk is aan de normale earpods en dat vind ik wel een beetje jammer. Voor dit geld zou je toch wel betere kwaliteit verwachten.

Profielfoto

vincej op 13 december 2016

Even snel een vraag, werken ze ook samen met een iPhone 6?

Profielfoto

vincej op 13 december 2016

Met ze bedoel ik de AirPods.

Profielfoto

Shyos op 13 december 2016

Yup, ze werken met de 6.

Profielfoto

Shmoo op 13 december 2016

Even snel een vraag, werken ze ook samen met een iPhone 6?

.
Minimale eisen is een device met iOS 10 + Siri AAN.

Profielfoto

Nummer 48 op 14 december 2016

@vincej, ze werken met alle apparaten waar iOS 10, watchOS 3 of macOS 10.12 of hoger op staat, met ander versies werken ze als normale Bluetooth-headphones, dus moet je ze via Instellingen>Bluetooth gaan verbinden. Deze methode werkt trouwens ook op Android- of Windows-apparaten.

Profielfoto

X Zibit op 14 december 2016

…jammer dat het geen in-ears zijn. Strak design, fraai ontwerp dat dan wel.

Profielfoto

bonjorno op 14 december 2016

4 weken is het u al… hoeveel hadden ze op voorraad…. 10 stuks?….

Profielfoto

fzelders op 14 december 2016

Yes!
Vanochtend besteld.
Leverdatum 25 januari 2017…

Profielfoto

bonjorno op 14 december 2016

jammer, dan wacht ik eerst wel even op de reviews

Profielfoto

Catbert op 14 december 2016

Serieus, E179,- voor minder dan middelmatige in-ears? Ik vind het een sneu product dat flink gepusht wordt door de marketing van Apple, maar dat er ook nog mensen intrappen….

Profielfoto

vincej op 15 december 2016

@nummer48 ik dacht al zoiets. Maar het was me nog niet helemaal duidelijk.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?