Kiekjes vanaf je pols met CMRA voor Apple Watch

Raymon op 02 november 2016 7 reacties Laatste door DBLCreations

Vorig jaar ging het gerucht dat de Apple Watch S2 voorzien zou zijn van een camera, maar Apple was daar duidelijk nog niet klaar voor. De startup Glide is er wel klaar voor en komt met de CMRA, een bandje voor de Apple Watch met twee ingebouwde camera’s.

De eerste camera heeft een resolutie van 8 megapixel en is naar buiten gericht. De tweede camera richt zich op de gebruiker en is 2 megapixel, dat is voldoende voor selfies en videochats. De CMRA is spatwaterdicht.

Werkt ook standalone

Eigenlijk is de CMRA een standalone-camera geïntegreerd in een polsbandje. Het apparaatje heeft zijn eigen accu, 8GB opslagcapaciteit en sluiterknop. Dat heeft als voordeel dat het ook gebruikt kan worden wanneer de Apple Watch leeg is, maar als nadeel dat er geen native integratie met watchOS of iOS is. Gemaakte foto’s en video’s synchroniseren wel met de Foto’s-app, maar videobellen kan alleen de Glide-app en niet FaceTime of Skype.

Pre-orders in VS

De ontwikkeling van CMRA is volgens de maker in een vergevorderd stadium. Om de belangstelling te peilen en de productiecapaciteit te bepalen, worden eerst in de VS pre-orders gestart. De CMRA kost $149 in de pre-orders en $249 bij de commerciële verkoopstart die in het tweede kwartaal van 2017 gepland staat. De eerste kopers krijgen een gratis extra laadstation dat zowel de Apple Watch als CMRA-band kan laden.

CMRA Charger Also Charges Apple Watch

Klik/tap voor groter.

Nu maar hopen dat Apple voor die tijd geen FaceTime-camera in de Apple Watch bouwt. Lijkt dit jou een waardevolle toevoeging?

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

Edwin op 02 november 2016

Ik wacht wel tot de kamera in de applewatch geïntergreerd wordt!

Profielfoto

ozzie X op 02 november 2016

Ik wacht wel tot er een camera in mijn oogbal geïmplanteerd wordt!

Profielfoto

Hugaer op 02 november 2016

Niet nodig

Profielfoto

Nummer 38 op 02 november 2016

Ik vind dat heb gebruik van “de Apple Watch S2” terugslaat op de chipset, net zoals je “de iPhone A10” zou zeggen. Die 5 extra letters van Series zullen geen enorme impact hebben op de schrijfduur van het artikel denk ik:)

Profielfoto

ahenket op 02 november 2016

Geinig. Misschien dat de integratie softwarematig te verbeteren valt in een later stadium?

Profielfoto

Dydefox op 03 november 2016

Waterdicht? Anders zinloze uitvinding….

Profielfoto

DBLCreations op 04 november 2016

Waterdicht? Anders zinloze uitvinding….

Misschien even goed herlezen, eerste stukje (laatste zin): “De CMRA is spatwaterdicht.”;-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?