‘iPhone 8 krijgt 3D-camera’

Raymon op 25 november 2016 5 reacties Laatste door MacAanZee

De verbeterde zoom en portretmodus van de iPhone 7 Plus waren slechts een beginnetje. Apple is meer met de camera van de iPhone van plan. De iPhone 8 zou 3D-foto’s kunnen maken, claimt Korea Economic Daily op basis van bronnen binnen de productieketen.

Apple zou samen met LG aan deze camerafunctie, die twee camera’s gebruikt, werken. LG is een van Apple’s vaste leveranciers en heeft ervaring met het ontwikkelen van 3D-camera’s voor smartphones.

Meer dan diepte in foto’s

Dit alles kan worden ingezet op verschillende manieren: denk aan het automatisch verwijderen van achtergrondelementen op foto’s, educatieve apps en games waarin dingen in de echte wereld gebouwd moeten worden of biometrie om de identiteit van een persoon te herkennen. Wij zetten voornamelijk in op augmented reality-functies. Tim Cook raakt er maar niet over uitgepraat en naar verluidt speelt dit een belangrijke rol in de iPhone 8.

LG probeerde het in 2011 al eens zelf.

LG probeerde het in 2011 al eens zelf met de Optimus 3D.

Ongeveer vijf jaar geleden probeerde LG al eens zelf een 3D-toestel te lanceren. De Optimus 3D Android-smartphone had net als de iPhone 7 Plus twee sensoren en kon foto’s met een dieptegevoel vastleggen. Dit ging ten koste van de instelmogelijkheden, scherpte en bovendien was er geen flits mogelijk tijdens 3D-opnamen. Vijf jaar later heeft de technologie flinke sprongen gemaakt.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

xaddict op 25 november 2016

“Tim Cook raakt er maar niet over uitgepraat”

Haha. Omdat jullie bij élk artikel betreft VR/AR een link terug naar dat artikel zetten kan híj er ineens niet over ophouden? 😛 dat is nog eens een slechte aanname

Profielfoto

Buzz op 25 november 2016

Inderdaad, en die artikelen hebben, net zoals deze, slechts een vage link met VR/AR. Van praktische mogelijkheden van de technologie, die Apple zou kunnen/willen implementeren, heb ik nog niks gehoord. Een 3D camera in je telefoon, of zo’n brillenhouder op je neus, en dan Apple… ? Wat dan OneMoreThing?

Profielfoto

Dydefox op 25 november 2016

Man man man..wat zijn we toch vergeetachtig met z’n allen…AR is DE enige innovatie die nog openligt voor de consumentenmarkt. Met goede integratie van big data, hardware en connectiviteit zijn de mogelijkheden onbegrensd. Misschien helpt dit beeld: je hebt altijd en overal toegang tot jouw informatie en van gecontroleerde, dus correcte, bronnen en jij deelt wanneer jij hiertoe besluit. Concreet: geen pinpas meer nodig om je saldo te delen met een leverancier.

Profielfoto

xaddict op 25 november 2016

Man man man wat een ongelofelijk slecht voorbeeld dydefox 😛

Je saldo kon je ook al delen via een menselijk iets. Misschien heb je er al eens van gehoord, het heet fluisteren 😛

Augmented reality kan geweldig veel gaan toevoegen aan ons leven, bijvoorbeeld automatische vertalingen van borden en geschreven teksten in het buitenland, FaceTime met een persoon die voor je zweeft ipv tot een schermpje gedwongen word, etc.
Probleem is alleen dat augmented reality via een telefoon nog steeds veel minder handig is dan augmented reality via je ogen. De hololens is een goed voorbeeld, layar een slecht voorbeeld. Bij de laatste moet je met je toch al kleine schermpje boven een pagina gaan hangen om nog kleinere dingen te zien verschijnen. Layar voor hololens zou dé oplossing zijn en ook echt iets kunnen toevoegen aan bladen, sites, teksten, etc

Profielfoto

MacAanZee op 28 november 2016

Ik zie dat nog in geen jaren iets worden, Augmented Reality. We horen er nu al jaren over, maar veel verder dan een Pokémon game is het nog niet gekomen – voor zover ik weet. Ook virtual reality – daar horen we al meer dan 20 jaar over – komt (nog) niet verder dan gamen. En voorzichtige toepassingen voor trainingen etc.
Pas als ik in plaats van kijken naar een plat tv scherm, een film midden in mijn kamer 3 dimensionaal zie plaatsvinden en ik kan van alle kanten kijken, dan begin ik enthousiast te worden.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?