iPhone 8: ‘Glazen behuizing voor draadloos laden’

Raymon op 23 november 2016 15 reacties Laatste door MacAanZee

Apple heeft al jaren dezelfde mening over draadloos laden: zolang de techniek niet simpel en snel is, zal de iPhone het niet ondersteunen. Bij de iPhone 8 lijken de puzzelstukjes voor draadloos laden echter op hun plaats te vallen.

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat Apple een glazen behuizing gebruiken, die is erg geschikt voor draadloos laden omdat het in tegenstelling tot aluminium geen straling en signalen blokkeert.

Laden zonder matje

Momenteel is de Apple Watch het enige product dat draadloos oplaadt, maar er zijn al langer hints dat Apple meer wil doen. Talloze patenten omschrijven technische oplossingen die de iPhone-maker in gedachten heeft. Onlangs werden ook twee nieuwe experts op het gebied van draadloos laden aangesteld. Zij zijn afkomstig van uBeam, een bedrijf dat een techniek voor laden via ultrasone golven heeft gemaakt. Daardoor is het niet langer nodig een apparaat op een houder of matje te leggen te laden.

wireless-16x9

Dit ziet Apple niet zitten.

Volgens Kuo heeft Apple bij zijn vaste leveranciers al orders geplaatst voor de iPhone 8. Pegatron gaat de lader vervaardigen en Foxconn en Sharp zullen zorgen voor de productie van een OLED-display, dat is naar verwachting de andere grote nieuwigheid van de iPhone 8. Het scherm wordt volgens geruchten ook groter, terwijl de iPhone dezelfde afmetingen behoudt.

Met iPhone 8 verwijzen we naar de iPhone die in 2017 uitkomt en grote vernieuwingen krijgt. Misschien wordt het ondanks de vernieuwen wel gewoon een iPhone 7s, of kiest Apple voor iPhone X, dat zou perfect passen bij de tiende verjaardag van de iPhone in dat jaar. (Via: MacRumors)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

15 reacties

Profielfoto

4GTL op 23 november 2016

Hoe Apple het gaat uitvoeren blijft een verrassing, in ieder geval de huidige draadloos oplaadbare telefoons noem ik niet draadloos. Je hangt nog steeds vast aan een matje of iets ufo achtig, waar dan weeral een draad aan hangt.

Connectorloos opladen noem ik dat. (Een iPhone zonder poorten???)

Profielfoto

@IboOrgut op 23 november 2016

Lijkt me top als je je iPhone naast je MacBook hebt liggen en dan oplaadt. En als je je maatje ook een paar procenten accu kan geven als je zelf vol bent en hij bijna leeg zie ik ook wel zitten.

Profielfoto

steveb op 23 november 2016

Dit soort lekken zijn niets meer dan inspiratie voor de concorentie
Spijtig

Profielfoto

polansky op 23 november 2016

Wedden dat er gewoon een ‘matje’ onder komt te liggen, zij het dat je jouw telefoon ook natuurlijk gewoon tegen een staand matje kunt zetten.

Draadloos opladen is een leuk idee, maar met inductieladen zoals dit heet, zul je toch echt een magnetisch veld op moeten wekken wil je uberhaubt draadloos kunnen opladen.

Profielfoto

polansky op 23 november 2016

Dit soort lekken zijn niets meer dan inspiratie voor de concorentie
Spijtig

.
Alsof de concurrentie achteruit ligt te wachten op wat Apple doet.

Niet om het een of ander, maar op een paar producten na, is Apple meestal gewoon trendvolger en niet zozeer trendsetter. Het enige wat Apple vaak goed doet is om dat bestaande idee in een ‘geiler’ jasje te gieten. Een flinke saus marketing eroverheen en de Apple fanaat denkt dat Apple weer een compleet nieuw idee heeft geïntroduceerd. Het zou hen goed doen om ook eens gewoon te kijken naar wat een ander produceert. Dan zie je al snel dat Apple meestal niet echt zo innovatief is, maar een bestaand product wel vaak beter weet te maken in een voor de consument aantrekkelijker jasje.

Profielfoto

KarelWillem op 23 november 2016

Het maakt echt geen flikker uit of je een telefoon nu ergens op moet leggen, of in een dock moet steken (c.q. een kabeltje erin prikt).*

Voorlopig is dat laatste echter nog steeds een stuk effectiever.

* Enig voordeel zal zijn dat je dan gewoon ALLE poorten kan weglaten.

Profielfoto

NielsDam op 23 november 2016

* Enig voordeel zal zijn dat je dan gewoon ALLE poorten kan weglaten.

Ja dat lijkt me wel wat, als je iOS update verkloot is kun je gewoon langs de Apple Store gaan voor een nieuwe iPhone. Jij blij, Apple blij en nog belangrijker, aandeelhouders blij.

Profielfoto

Di May op 23 november 2016

” … aandeelhouders blij … ” ?

Een wijze aandeelhouder, en die zijn er ook, wees gerust,
kan slechts blij zijn als de klanten dat ook zijn.

Een betere garantie voor zijn inkomsten
kan hij ( of zij ) zich niet bedenken.

Profielfoto

Dydefox op 23 november 2016

Jaa draadloos opladen, geweldig! Zonder matje of warmhoudplaatje, helemaal goed! Bijna net zo goed als draadloze oordopjes, of airpods, en net zo snel leverbaar! /sarcasm off

Profielfoto

Maikelw op 23 november 2016

Ben benieuwd hoe ze dit uit gaan werken. Dat de techniek niet simpel genoeg te gebruiken valt vindt ik opmerkelijk; wat is er nou moeilijk aan om een pad in het stopcontact te steken en daar je telefoon op te leggen. Om het opladen in het algemeen te vereenvoudigen zouden ze zich eens aan de Europese wet moeten houden: https://tweakers.net/nieuws/94822/apple-moet-smartphones-aanpassen-aan-eu-eis-voor-universele-lader.html

Profielfoto

Shmoo op 24 november 2016

Spannend allemaal, zo’n volgende iPhone.

Profielfoto

4GTL op 24 november 2016

Tja opladen met de optitionele 2m lange lightning-kabel loopt wat mij betreft vlot genoeg.

Mijn iPhone is vele sneller opgeladen dan zijn android voorganger (logisch, de batterij heeft maar half zoveel capaciteit maar gaat toch langer mee), en met een 2 meter lange kabel heb ik meer bewegingsvrijheid dan een inductiematje.

Profielfoto

iDog op 24 november 2016

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat Apple een glazen behuizing gebruiken, die is erg geschikt voor draadloos laden omdat het in tegenstelling tot aluminium geen straling en signalen blokkeert.

Great, nog meer glas. Het ding breekt nog niet snel genoeg..

Profielfoto

DBLCreations op 24 november 2016

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo gaat Apple een glazen behuizing gebruiken, die is erg geschikt voor draadloos laden omdat het in tegenstelling tot aluminium geen straling en signalen blokkeert.

Great, nog meer glas. Het ding breekt nog niet snel genoeg..

Saphire… Zoals de Apple watch…

Profielfoto

MacAanZee op 24 november 2016

Van mij hoeft dat draadloos opladen niet. Hooguit handig als je reist in vliegtuig, bus of trein en het daar dan draadloos opgeladen kan worden. Thuis op mijn nachtkastje of op de bank maakt het me niet uit of ik er nu een draadje in steek of niet. Hoewel…we zijn dan wel van die sores met die slechte Apple kabeltjes:)

Voor de rest….we zijn van glas gekomen en naar aluminium gegaan. Daar ben ik heel tevreden over. Geen enkele behoefte om weer terug naar glas te gaan. Hoe meer metaal hoe beter.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?