Anti-diefstal verdwijnt uit Apple Store, de controle niet

Apple rmens 17 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft zijn iconische winkel aan de Regent Street in Londen na een grondige renovatie heropend. Van binnen lijkt de winkel de grote broer van de Apple Store in Brussel (bekijk de OMT-video van de opening hier), met een opmerkelijke twist.

De iOS-apparaten zijn niet langer voorzien van fysieke anti-diefstal. De beveiligingskabels waaraan de apparaten voorheen zaten, zijn weg. Dat wil niet zeggen dat er geen controle meer is.

Rondlopen en hoesjes proberen

Tijdens de opening van de winkel vertelde Apple’s retail-topvrouw Angela Ahrendts dat het een bewuste keuze is: “We willen klanten laten voelen hoe het is om apparaat dagelijks bij te hebben. Het is zo ook mogelijk om door de winkel naar een rek met hoesjes te lopen en verschillende kleuren en soorten te proberen.”

Het zou ons niet verbazen als deze nieuwe opstelling geleidelijk wordt uitgebreid naar andere winkels. Vooralsnog hebben wij in de Nederlandse en Belgische Apple Stores nog geen kabelloze iPhones gezien.

Oude opstelling met laadkabel én beveiligingskabel.

Natuurlijk is er wel beveiliging. Indien een apparaat gestolen zou worden, blokkeert het automatisch totdat het weer terug in de Apple Store is. Apple wil niet zeggen hoe dit precies werkt, maar iBeacons spelen waarschijnlijk een rol. Deze technologie kan ook nuttig zijn voor bedrijven waar medewerkers een iPad of iPhone van de zaak voor hun dagelijkse werkzaamheden gebruiken, of bij iOS-apparaten voor publiek gebruik in openbare ruimtes.

Nieuwe opstelling: alleen een kabel om te laden. Voel je vrij om rond te lopen met een telefoon.

Tot slot nog enkele mooie plaatjes van de onlangs heropende Apple Store aan de Regent Street in Londen.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen