iPhone 7: eerste foto’s van een functioneel model

26 reacties

De afgelopen dagen zijn er veel foto’s van een ‘iPhone 7′ naar buiten gekomen. Die hebben we je allemaal bespaard omdat het ging om Chinese dummy’s die hoesjesmakers gebruiken. Nu is er echter beeldmateriaal van een functioneel exemplaar.

Volgens GeekBar gaat het om een iPhone 7 met de test-software die Apple gebruikt om de werking van apparaten te verifiëren. Het uiterlijk klopt: geen minijack, nieuwe antennelijnen en een grotere camera.

Legitiem

Het gaat vrijwel zeker om een legitieme iPhone 7 en geen Chinese dummy. Op het scherm is namelijk Switchboard te zien, het interne systeem dat Apple gebruikt om apparaten te testen. Deze iPhone is waarschijnlijk écht rechtstreeks uit een fabriek afkomstig.

iphone7-testmodel
Klik/tap voor groter.

Het wachten op de nieuwe iPhone is bijna voorbij. De iPhone 7 wordt in de tweede week van september verwacht. Onlangs werd bekend dat het toestel waarschijnlijk standaard 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit krijgt. Daarnaast heeft de minijack plaatsgemaakt voor een tweede (stereo) speaker en is het toestel naar verluidt water- en stofdicht.

(Via: NWE)

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Zo slecht dat die mini-jack is verdwenen. Hij zal wel oortjes met Lightning aansluiting krijgen… Lijkt mij?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Doe eens wat spannends Apple. Stereo-speakers op plekken waar die horen bijvoorbeeld.

  Of afscheid nemen van die grote loze stukken boven en onder je scherm. Of die brede randen om het scherm heen. Of die uitstekende camera. Of die plastic antenneranden, of die grote knop voorop, of…

  Kortom: gaaaaaaaaaaaaaaaaaap.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dit is ‘m dan. Lelijk vind ik hem niet. De subtielere antennelijnen hadden vanaf de iPhone 6 reeds zo moeten zijn. Zo’n enorme moeite kan de ontwikkeling van een plastic streep op een telefoon niet zijn. Die grotere cameralens… Tja. Het gaat wel, alleen gaat de iPhone zo nóg harder wiebelen straks.

  Hoewel ik ‘m niet verkeerd vind (wat wil je, hij is amper veranderd) vraag ik me af wat het publiek hiervan zal denken. Pikken we een design dat 3 jaar praktisch ongewijgd blijft in een sector waar de concurrentie elk jaar grote sprongen maakt?

  Het effect zal waarschijnlijk zijn dat heel veel kopers (inclusief ikzelf) lekker nog een jaartje wachten, omdat ze gehoord hebben dat de iPhone van 2017 een compleet nieuw design krijgt voor z’n tiende verjaardag. Dat zien we ook met de kelderende MacBook (Pro) verkopen, of zelfs die van de Apple Watch, voor zover we daar iets over weten. De iPhone 6SS (of hoe gaat ‘ie heten?) zal echter wel weer over de toonbank vliegen. Maar hoogstwaarschijnlijk zakt het aantal verkopen t.o.v. 2016 wederom wat. Dat is geen slechte zaak, Apple zit op een enorme berg geld, maar het schaadt hun reputatie wel. Wéér minder iPhones. Mensen zeggen zo’n dingen graag.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Die grote loze stukken boven en onder je scherm. Of die brede randen om het scherm heen. Of die uitstekende camera. Of die plastic antenneranden, of die grote knop voorop, of…

  Ik vind dat je gelijk hebt. Als ik naar die superstrakke topklasse Android-dingen kijk, is de iPhone bijna ouderwets gaan ogen. Geen flinterdunne randen of scherpe hoeken. Apple gaat voor een lomp en groot design. Voor het design hoef je echt geen iPhone meer te kopen (vind ik).

 • Profielfoto
  knekkie

  Volgens mij is designer bij Apple zijn de saaiste baan ter wereld.

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  bedankt voor de link ‘beeldmateriaal” wel pech als je geen chinees kent…

 • Profielfoto
  diotav

  De afgelopen jaren zijn smartphones steeds meer op iPhones gaan lijken. Nu de concurrentie met steeds betere designs en edge-to-edge displays komt wordt het langzaam wel tijd dat Apple zich op een andere manier gaat onderscheiden met het design van de iPhone. Mijn grootste bezwaar bij de iPhone 7 is overigens niet het design maar het display. Ik hoef geen QHD, maar Full-HD is inmiddels toch wel de standaard op high-spec toestellen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik vind helemaal mooi!!! Gelukkig geen kamelenbultcamera of andere designfrutsels…als dit hem wordt, dan haal ik hem meteen….Niet. Wacht wel tot 2017, is er dan geen ander design, kan ik alsnog deze nemen.

 • Profielfoto
  Nohara

  En deze ‘functionele’ iPhone 7 draait op ‘iOS aardappel’?

 • Profielfoto
  NapO

  Ik wacht nog wel een jaartje… Want en geen headphone Jack en identiek design doet me niet echt enthousiast maken…

 • Profielfoto
  Di May

  ” Nu de concurrentie met steeds betere designs en edge-to-edge displays komt … ”

  Echt ? …

 • Profielfoto
  tomc

  Als je even in de mediamarkt rondloopt en een Galaxy s7 naast een iPhone 6s (en dus straks ook de iPhone 7) ziet liggen dan vraag je jezelf af hoeveel jaar geleden die iPhone werd uitgebracht.
  Het ontwerp van de iPhone is niet slecht maar zeker en vast niets gedurfd en eigenlijk dus Apple onwaardig.

 • Profielfoto
  Zakske

  Wat minder rand en meer scherm zou echt welkom zijn, de screen-to-body ratio van de iPhone is bedroevend laag. Wat doet Jony Ive tegenwoordig eigenlijk?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind hem wel wat hebben.. Als ik er langer naar kijk begin ik hem steeds mooier te vinden. Dit design bevalt mij wel. Ik hoop dat hij ook lekker in de hand ligt.

  Wat doet Jony Ive tegenwoordig eigenlijk?

  Zich bemoeien met software en verder is hij volgens mij vooral bezig met eetfeestjes organiseren. Over 3 jaar zullen we naar zijn schoenen moeten kijken om te kunnen bepalen wat de bovenkant van Ive zou moeten zijn. Zijn armen, nek en kale koppie zijn al bijna op alle plaatsen even breed.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Jonathan Ive ? Die wou al lang geleden het schip verlaten. Maar wordt aan boord gehouden dankzij bergen geld. Het kost Apple namelijk een pak meer geld aan beurswaarde mocht de man ook écht Apple verlaten. De man moet zich stierlijk vervelen. Wedden dat hij zijn gezicht nog amper laat zien op kantoor.

 • Profielfoto
  serum

  Zow! echt op zijn apples. De evolutie straalt er op alle kanten vanaf! Misschien toch eens investeren in put opties voor apple, kan mij niet voorstellen dat ze met dit vlaggenschip het feestje lang drijvend kunnen houden. Voortkwakkelend met minimale veranderingen, geen baanbrekende innovaties. Android wint hard terrein in de low end en de high end markt. (inderdaad, edge to edge, die stukken aan de boven en onderkant), nog steeds een home button. Qua hardware is het prima voor elkaar. Top camera, niets mis mee. Maar ik ben er persoonlijk wel een beetje op uitgekeken. Zou goed over kunnen op Android.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dit design bevalt mij wel. Ik hoop dat hij ook lekker in de hand ligt.

  Ik zou zeggen; zoek ergens een 6 / 6s en kijk of je die lekker in de hand vindt liggen, de 6ss / 7 heeft dezelfde vorm en afmetingen.

 • Profielfoto
  icegodd

  iPhone 7 “Nieuw wijn verkopen in een ouwe fles(n)

 • Profielfoto
  GrandMaster

  Toch wel grappig hoe sommigen reageren over het uiterlijk van een telefoon, vraag mij dan weer af wat voor soort auto men dan rijd. Als je naar een VW Golf kijkt zie je ook maar minimale aanpassingen maar omdat het hun lievelingsmerk is koopt men het wel weer opnieuw. Zo is dat ook met Mercedes of Volvo. Maar zodra het gaat om een telefoon dan begint men snel te klagen over de kleine minieme aanpassingen. Nou ik vind het wel mooi en voor mij is het belangrijker als het steeds beter word en langer doet wat het moet doen. Het iOS word steeds gelikter en steeds beter en dat vind ik vele malen belangrijker dan telkens een nieuw uiterlijk van hoe de telefoon eruit ziet. Je kan natuurlijk altijd nog overstappen op zo’n Samsung geval maar doe mij maar Apple ten alle tijde.

 • Profielfoto
  jkuifje

  Apple lijdt aan Anorexia! Hun enige ziekelijke focus is om de iPhone nog een halve mm dunner te maken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Ik ben echt benieuwd welk talent men aan gaat nemen om de tekst te schrijven voor het introductiefilmpje van deze iPhone. Man, wat een fantasieloos ontwerp en wat een enorme hoop gemiste kansen. Apple zakt nu echt vanuit de kopgroep naar het peloton met goedkope namaaksels. De Huawei en Oneplus 3 maken op mij veel meer indruk en dan heb ik het nog niet eens over de toppers als de Galaxy en de Galaxy Edge.

  Ik ben blij dat ik dit iPhone schip recent verlaten heb… Doe mij maar zo’n Android geval waarvan de accuduur 2x zo lang is, de smartwacht veel beter werkt (en 10x meer kan) en waarbij ik tenminste nog steeds gewoon mijn auto-audio en mijn ouderwetse koptelefoon aan kan sluiten. O ja: en die de helft van een iPhone kost.

 • Profielfoto
  diotav

  ” Nu de concurrentie met steeds betere designs en edge-to-edge displays komt … ”

  Echt ? …

  Ja. Daarmee bedoel ik overigens (nog) niet beter dan de iPhone.

 • Profielfoto
  MacMartino

  de helft kost? zo’n Huawei is ook 699,-… Samsung 749,- niet echt goedkoop…
  en niet de helft van 999 voor de duurste iPhone…
  Toegegeven: het is niet echt vooruiststrevend. Wat dat betreft is die Samsung een stuk fraaier. Maar aan de andere kant: een ander ontwerp alleen omdat het anders kan? weet niet of het daar nou om gaat. Persoonlijk vind ik die ronde homebutton fijner dan bij de Samsung. Da’s een keuze. Het scherm van Samsung ziet er veel mooier uit – geen idee of het ook fijn werkt. We zullen het afwachten

 • Profielfoto
  NapO

  ff over die koptelefoon aansluiting, ongekend onhandig…

  ik zit nog wel is in de auto, autolader erop…en ik sluit mn bose noisecancelation koptelefoon ook nog is aan om lekker muziek te luisteren en te rijden in relatieve stilte.

  dat kan dus niet !!! hoe ga je EN laden,…en je koptelefoon aansluiten (met een verloopje)…

  gevolg is, kan je straks een nieuwe koptelefoon kopen van 300 omdat dit niet meer past…

 • Profielfoto
  wensink

  dat kan dus niet !!! hoe ga je EN laden,…en je koptelefoon aansluiten (met een verloopje)…

  Waarom zou er geen adapter kunnen zijn waarmee je kunt laden en een koptelefoon aansluiten te gelijk?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  de helft kost? zo’n Huawei is ook 699,-… Samsung 749,- niet echt goedkoop…
  en niet de helft van 999 voor de duurste iPhone…
  Toegegeven: het is niet echt vooruiststrevend. Wat dat betreft is die Samsung een stuk fraaier. Maar aan de andere kant: een ander ontwerp alleen omdat het anders kan? weet niet of het daar nou om gaat. Persoonlijk vind ik die ronde homebutton fijner dan bij de Samsung. Da’s een keuze. Het scherm van Samsung ziet er veel mooier uit – geen idee of het ook fijn werkt. We zullen het afwachten

  De Oneplus3 kost €399,- wat dus MINDER dan de helft is van een vergelijkbare iPhone 6S Plus met 64Gb geheugen (want dat heeft die Oneplus3 ook). Die kost namelijk €949,-