Plus én Pro: iPhone 7 in drie varianten?

30 reacties

Nu de introductie van de iPhone 7 dichterbij komt, neemt ook het aantal vermeende foto’s van de volgende iPhone toe. Nieuwe foto’s van het Chinese sociale netwerk Weibo, suggereren dat de iPhone 7 in drie in plaats van twee varianten komt.

Naast een gewone 4,7-inch iPhone 7, tonen de foto’s twee 5,5-inch modellen: een iPhone 7 Plus en een iPhone 7 Pro met dubbele camera en Smart Connector die ook op de iPad Pro te vinden is.

De iPhone 7 Plus zou op optische beeldstabilisatie en schermgrootte na technisch gelijk zijn aan de 4,7-inch iPhone 7. De dual camera die al vaker genoemd werd, zou voorhouden zijn aan de iPhone 7 Pro.

iphone-7-iphone-7-plus-iphone-7-pro-front
Klik/tap voor groter.

Vooral de Smart Connector op de iPhone 7 Pro roept vragen op. Deze voor accessoires bedoelde poort zag voor het levenslicht op de iPad Pro, maar fabrikanten maken amper accessoires voor de connector. Het kan zijn dat we naar een set dummy-toestellen kijken en een aantal Chinezen ontzettend veel plezier heeft nu hun foto’s het internet over gaan.

iphone-7-iphone-7-plus-iphone-7-pro-back
Klik/tap voor groter.

De iPhone 7 wordt in september onthuld en krijgt naar verluidt standaard 32GB opslaggeheugen, stereo speakers en een grotere accu. Door het verdwijnen van de minijack-poort wordt het waarschijnlijk ook de eerste water- en stofdichte iPhone. (Via: NWE)

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Apple verkoopt op dit moment al 5 verschillende iPhones, waarvan twee met keuze tussen 16, 64 en 128GB, and drie met keuze uit 16 of 64GB, en dan ook nog eens een stuk of vier kleurkeuzes elk. De iPhone 6 zal er dan straks wel uit gaan, maar we hebben er dan toch weer één extra model bij. Waar is het simpele model gebleven?:roll:

 • Profielfoto
  GT1988

  Waarom staat er een S achterop deze vermeende nieuwe iPhones? ?

 • Profielfoto
  farl4web

  Volgens mij kei fake. Die waas om de smartconnector lijkt op Photoshop Stamp-werk.:roll:

 • Profielfoto
  chrispis

  In het artikel van 12 juli was de smart connector ook al te zien

 • Profielfoto
  Kees123

  iPhone 7 nog steeds geen optische beeldstabilisatie? Schande! Ze zijn het zo erg aan het uitmelken ondertussen, kom op zeg. Je wordt gewoon verplicht om die 120 euro extra te betalen, terwijl de gewone iPhones al echt de duurste smartphones van de markt zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  GVD zeg.. ze zijn nog net niet geschilderd qua beeldkwaliteit..

 • Profielfoto
  proXify

  Volgens mij krijgt de iPhone een S achteraan omdat het niet de iPhone 7 zal noemen.
  Het zal een nieuwe iPhone 6S type zijn.
  Misschien gewoon iPhone S?

 • Profielfoto
  yasser

  Ik denk dat ze net als bij de iPad het gewoon dit jaar ‘the new iPhone’ gaan noemen. En dan volgend jaar gaan ze hem een redesign geven , heel dun maken en Oled gebruiken. Ze gaan denk ik afstappen van de nummering. Want het is niet handig om binnen 20 jaar aan iPhone 20 te zitten .En dan volgend jaar the iPhone air 1 ofzo

 • Profielfoto
  Zakske

  Als ik Apple was zou ik twaalf verschillende modellen uitbrengen, met vijf opties qua opslag – te beginnen bij 8GB – en in zevenentwintig kleuren.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Foto’s zijn fake of “dummy” model. Als je goed kijkt naar die antennebands (je moet wel even inzoomen op de foto) dan zie je dat bij de “iphone pro” die antennebands niet zo mooi zijn tegen de rand…

  Hoe dan ook, hoe meer modellen hoe meer ze uitmelken hoe meer €/$/£ je zal moeten neertellen…

  Gewoon twee modellen, een kleiner en een groter en dat zou moeten volstaand. Liefst beginnend bij 64GB opslag, maar goed, daar vraag ik al weer wat teveel:-)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @Zakske

  Je kan er grappen om maken, maar ‘vroeger’ was een iPhone kopen heel makkelijk: je liep de winkel in, zie “een iPhone, graag” en koos je opslagruimte -16 of 32GB. En dan liep je tevreden de winkel uit.

  Nu moet je kiezen hoe groot je scherm moet zijn, of je wel of niet optische beeldstabilisatie wil, of je wel of niet hard of je scherm wilt drukken of niet, wat voor resolutie je selfies moeten hebben, hoe snel de vingerafdrukscanner moet zijn, etc, etc, etc. Ze moeten gewoon (weer) de hardware unificeren en weer twee opslagformaten gaan aanbieden, iets van 64 of 128GB ofzo. Kleurtjes maken dan niet eens zo heel veel meer uit. Maar niet zeggen, “oh, u wilt een 4,7″ iPhone maar ook goede videobeelden? Die opties zijn niet te combineren”.

 • Profielfoto
  4GTL

  Laat ons hopen dat dit geen echte foto’s zijn. Die achterkant ziet er goedkoper uit dan een Wiko van 70€… Doet me bijna aan de bodem van een sardinnenblikje denken.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @DBCreations

  Hoe dan ook, hoe meer modellen hoe meer ze uitmelken hoe meer €/$/£ je zal moeten neertellen…

  Misschien bestaat daar wel een zalfje voor.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat moet ik mij voorstellen bij Pro?

  kan je straks een keyboard, muis en TV (of ander scherm) aansluiten en je iPhone als computer gebruiken?

 • Profielfoto
  4GTL

  Wat moet ik mij voorstellen bij Pro?

  kan je straks een keyboard, muis en TV (of ander scherm) aansluiten en je iPhone als computer gebruiken?

  Voor dat idee zou ik nochtans wel te vinden zijn. Microsoft probeerde dit ook, en ik vond het echt een geweldig plan. Helaas bracht dit toestel er in de praktijk niet veel van.

  Maar wie weet lukt het Apple (ooit) wel!

 • Profielfoto
  Odie

  Ik zou willen dat Onemorething eens wat selectiever omging met gossip. Je hoeft echt niet elke natte scheet over Apple en iPhone pardon Apple Phone te brengen als semi nieuws omdat het nou eenmaal komkommertijd is. Zeker als de afbeeldingen van zulke dubieuze kwaliteit zijn (de smart connector is zo obviously gephotoshopped, de S aanduiding die echt niet op de nieuwe 7 te vinden zal zijn tenzij Apple een hele sterke trendbreuk gaat laten zien, etc) dan ben je alleen maar bezig met de roddel in stand te houden.

  Informatie uit betrouwbare bronnen (bv een uitspraak van Mossberg) kan je best als “het zou goed kunnen zijn dat…” nieuws brengen. De rest is gewoon roddel en achterklap die ik prima op een forum kan negeren, maar niet op de frontpage van een grote Apple site.

 • Profielfoto
  hokkie

  De rest is gewoon roddel en achterklap die ik prima op een forum kan negeren, maar niet op de frontpage van een grote Apple site.

  Wedden van wel? Verder ben ik het volledig met je eens.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Odiebla

  Precies, helemaal mee eens maar je maakt jezelf niet echt populair hier met dat soort uitspraken.

  Dit soort dingen, dat is toch ook gewoon diarree-nieuws zonder één hard stukje er tussen.

 • Profielfoto
  Odie

  @Odiebla

  Precies, helemaal mee eens maar je maakt jezelf niet echt populair hier met dat soort uitspraken.

  Gelukkig zit ik hier niet om verkozen te worden tot populairste reaguurder ?

 • Profielfoto
  Nohara

  Toch knap, al die geruchten en foto’s rond de iPhone 7 en vervolgens zelf foto’s maken met een Sagem uit 1997.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Voor mij geen iPhone meer zolang die onbeschofte prijzen niet zakken… Ik heb mijn zinnen gezet op een prachtige 5,5 inch Oneplus 3 voor minder dan de HELFT van het geld van een iPhone

 • Profielfoto
  bugboy

  Voor mij geen iPhone meer zolang die onbeschofte prijzen niet zakken… Ik heb mijn zinnen gezet op een prachtige 5,5 inch Oneplus 3 voor minder dan de HELFT van het geld van een iPhone

  Na altijd een iPhone te hebben gehad (3G, 4S, 5) ben ik mij ook aan het orienteren. Een iPhone 6S (64GB) kost meer dan 750 euro en dat is eigenlijk meer dan dat ik er aan uit wil geven. Voor mijn vriending heb ik een Nokia 640XL, maar het beperkte app-aanbod van Windows Phone vind ik echt een dealbreaker. Er zijn zeker 3 apps die ik echt nodig heb die er niet zijn voor WP.

  Android mijkt me niet fijn als OS. Het is me te rommelig en teveel gedoe. Misschien moet ik het toch maar eens proberen. Het Apple eco-systeem (iCloud) gebruik ik vrijwel niet (op de backup na).

 • Profielfoto
  SvS

  Ik vind iOS ook erg fijn werken. Dus ik blijf bij iOS en ben nog dik tevree met de 5s. Waarom dan gelijk nieuwste van de nieuwste, de “werkzaamheden” op de iPhone zullen niet veel anders worden. Volgende aankoop zal wellicht een SE worden.

 • Profielfoto
  Shmoo
 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik ben altijd overgestapt naar de volgende iPhone, maar ik ben nog heel blij met mn iPhone 6+. En hij doet het nog prima!
  Vroeger wilde je een nieuwe omdat hij trager werd, dat is tegenwoordig niet meer. Nog steeds draaiend als een zonnetje! En de accu ook nog steeds up and running!
  Dus waarom al vernieuwen als het nog prima doet?

 • Profielfoto
  hokkie

  Voel mij soms bevoorrecht dat ik via mijn werkgever om het jaar een nieuwe iPhone mag kopen… iPhone 4, 5, 6 en nu de 7. Ik sla altijd de ‘s’ over…

 • Profielfoto
  App69

  Much ado about a phone.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Voel mij soms bevoorrecht dat ik via mijn werkgever om het jaar een nieuwe iPhone mag kopen…

  Daar kan ik niet eens een zinnig antwoord op verzinnen.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik hoop dat Apple er geen gras over laat groeien door zich er opnieuw te gemakkelijk vanaf te maken. De laatste ‘innovaties’ waren niet om over naar huis te schrijven. Het lijkt erop dat Apple nog steeds denkt dat ze ‘toch wel verkocht worden’ en dat de gemiddelde gebruiker toch niet weet wat er in de markt is en als klapvee jankend van blijdschap Apple aanmoedigt…
  De achterstand op Samsung wordt steeds groter (scherm, foto’s, snelheid, opslaguitbreiding, functies (vooral in Azië met alle gratis opties en kortingen bij allerlei shops). Apple moet grote stappen zetten, anders verliest het steeds meer terrein. Ook qua design weer onderscheidend. De laatste keynotes van Apple waren lachertjes. Live Photos bestond al op Android en Siri op ATV was ook niet nieuw. Zulke ‘innovaties’ maken geen indruk!
  Nu nog een bt extended keyboard… dan ren ik direct naar de winkel.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Android mijkt me niet fijn als OS. Het is me te rommelig en teveel gedoe. Misschien moet ik het toch maar eens proberen. Het Apple eco-systeem (iCloud) gebruik ik vrijwel niet (op de backup na).

  Dat oordeel had ik een tijd geleden ook. Ik heb inmiddels echter al wel aardig wat toestellen gezien (o.a. de Oneplus 3) die weinig bloatware bevatten en echt erg soepel werken. Apple blijft winnaar op het gebied van consequentheid in het OS, dat is bij Android soms niet altijd even fraai, maar overall werken beide OS-en gewoon erg goed en snel.

  Ik wilde met mijn volgende toestel graag een 5,5″ scherm en wat meer geheugen dan de bekrompen 16Gb die ik nu heb. Met de iPhone 6S Plus ben ik €949,- kwijt voor een toestel met 64Gb en een vergelijkbare Oneplus 3 kost €399,- dus €550,- minder! En nee: dat is GEEN verouderd toestel, maar een moderne telefoon met snelle Snapdragon processor. Kijk er de reviews (en vooral de vergelijkingen tegenover de iPhone en Samsung Galaxy maar eens op na).

  En wat de “innovaties” betreft: de grootste innovatie van de iPhone 7 is het WEGLATEN VAN DE AUDIO PLUG. Zijn ze bij Apple nu compleet van de pot gepleurd of hebben ze niemand meer werken op development? Niet alleen is dit een compleet onzinnige actie die iedereen dwingt zijn ouderwetse koptelefoon weg te pleuren of een veel te dure conversiestekker te kopen die dan weer als een ongelukkige aambei aan je telefoon hangt, het is ook nog eens een stap die grote arrogantie uitstraalt zo van “do it our way or the highway”!

  Mijn steun en mijn geld krijgen ze niet meer, althans niet meer op telefoon en smartwatch gebied.