India krijgt een permanente mini-WWDC

Raymon op 18 mei 2016 5 reacties Laatste door knekkie

Apple is vastbesloten voet aan de grond te krijgen in opkomende economieën zoals China en India. Nadat de iPhone-maker een miljard dollar in een Chinese Uber-rivaal investeerde, kondigt het vandaag een groot centrum voor iOS-ontwikkelaars in India aan.

Apple noemt het een unieke “design and development accelerator” voor Indiase ontwikkelaars. Het centrum komt in de stad Bengaluru, de thuisbasis van veel startups in het land. De opening staat begin 2017 gepland.

Workshops en een-op-een-advies

In een persbericht schrijft Apple dat er iedere week workshops in het centrum zullen zijn. Ook kunnen ontwikkelaars Apple-experts een-op-een-advies vragen over hun apps en komen er speciale trainingsprogramma’s voor Apple’s eigen programmeertaal Swift. Met al die faciliteiten lijkt het een soort permanente WWDC in het klein.

Tim Cook bezoekt India

Apple-CEO Tim Cook was eerder deze week nog in China, maar is volgens CNN inmiddels in India geland. Hij zal daar onder andere met premier Narendra Modi praten. Het is duidelijk dat Apple India ziet als volgende groeimarkt voor de iPhone en andere Apple-producten. In een eerder interview zei Cook al dat de kansen in India groot zijn. Het land is in 2022 het meest bevolkte land ter de wereld, heeft een jonge populatie en zal de komende tijd 4G LTE krijgen.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

koen op 18 mei 2016

Goed initiatief – krijgen we waarschijnlijk ook minder zinloze vragen en antwoorden op StackOverflow:evil:

Profielfoto

Shmoo op 18 mei 2016

Waarom zien we nooit de Boeing van Apple?
.
Als Obama het land verlaat dan zien we altijd wel een video van Air Force One, even zwaaien naar het volk bij de deur en dan hoppa naar binnen. Ik wil dat soort beelden ook van Tim Cook zien.
https://twitter.com/CNBCTV18News/status/732890089542422528

Profielfoto

e.abrahamse op 18 mei 2016

Voor wie op een goede, gestructureerde manier in Swift (en later voor iOS) wil leren programmeren adviseer ik op de website van de iOSAcademie van Roelf Sluman te kijken. Hier vind je alles wat je hartje begeert op Swift gebied in het Nederlands. En je hoeft niet in India te wonen noch tot 2017 te wachten. Je kunt vanavond al beginnen.

Er zijn meerdere boeken, video’s, clinics en workshops die je echt verder kunnen helpen.

Heb onlangs de Live Workshop “Apps bouwen met Swift” afgerond. Leuk vanwege de nog steeds hechte groep en uitermate leerzaam qua Swift en het ontwikkelen van iOS apps. Je moet wel serieus geïnteresseerd zijn om er echt wat van te maken. Maar dat heb je zelf in de hand. Een aanrader om daar je licht op te speken.

Kijk ook even naar een van de uitzendingen van OMT Live waarin Roelf Sluman uitlegt waarom hij de iOSAcademie gestart is. Inmiddels heeft de iOSAcademie een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt om meer geïnteresseerden en oud-cursisten verder te helpen. In het najaar ons er een vervolgcursus voor de Live Workshop die ik gedaan heb die voortborduurt op de kennis en ervaring die de workshop-leden nu hebben.

Veel succes met je Swift-opleiding

Profielfoto

knekkie op 19 mei 2016

Slim toch? Het is een enorme groeimarkt.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?