‘Facebook werkt aan Snapchat-concurrent’

Raymon op 26 april 2016 3 reacties Laatste door Ruwepit

De iOS-afdeling bij Facebook is dit jaar behoorlijk productief. Naast bots in Messenger en uitgebreide functies voor live video in de Facebook-app zelf, komt het sociale netwerk naar verluidt met een Camera-app die een aantal functies van Snapchat leent.

In 2014 probeerden Zuckerberg en co. het al met Slingshot, een camera-app waarbij foto’s na 24 uur verdwenen. Met de nieuwe app zou het ook mogelijk worden om video’s en foto’s op te slaan en live te streamen.

Meer persoonlijke dingen delen

Bronnen vertellen The Wall Street Journal dat de nieuwe camera-app gebruikers moet aansporen om meer persoonlijke foto’s en video’s te delen. Volgens eerdere berichten bezoeken de meeste gebruikers Facebook regelmatig, maar gedragen ze zich veel passiever dan in de afgelopen jaren. Met live-streaming en herinneringen probeert Facebook het delen van persoonlijke content aan te moedigen.
facebook-live-world-16x9
Een prototype van de app zou momenteel net zo werken als Snapchat en biedt gebruikers na het opstarten direct de mogelijkheid om beelden te maken die na een korte periode weer verdwijnen. Daarnaast is het mogelijk om live uit te zenden en vrienden voor een livestream uit de nodigen. Content kan op Facebook en Instagram geplaatst worden.

Flashback: Slingshot flopte

De vorige poging van Facebook om een antwoord op Snapchat te geven flopte behoorlijk. Slingshot werd in 2014 gelanceerd, maar werd een jaar later weer uit de App Store gehaald. De app had een bijzondere werking: je moest reageren om een foto die een vriend stuurde te zien.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

3 reacties

Profielfoto

i.am.will op 26 april 2016

Waarom weer een aparte app? Integreer het gewoon in een van de bestaande apps.

Profielfoto

Afroman op 26 april 2016

De huidige facebook-app is al zo zwaar, log en helemaal niet efficient qua energie, cpu-cycles etc. Die moet eerst aangepast worden voordat je de rest van de apps erin gaat integreren.

Profielfoto

Ruwepit op 26 april 2016

Gevecht om persoonlijke data is inmiddels een flinke vaart aan het nemen.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?