Live Photos naar iMessage in OS X 10.11.4

4 reacties

iOS 9 had meteen ondersteuning voor Live Photos van de iPhone 6s. Bij OS X gaat het wat minder snel en tot nu toe is de foto’s-app de enige manier om de bewegende foto’s op een Mac te bekijken. In OS X 10.11.4 komt daar echter verandering in.

De eerste beta van OS X 10.11.4 maakt het mogelijk om Live Photos vanuit de berichten-app te bekijken. Een Live Photo wordt in een iMessage-bericht met het bekende icoon gemarkeerd en kan afgespeeld worden.

Opmerkelijk is dat het alleen binnen de berichten-app werkt. Het opslaan en openen van de live foto in voorvertoning maakt er ‘gewoon’ jpg-bestand van. Mogelijk volgt ondersteuning in voorvertoning en ander delen van OS X in een volgende beta van El Capitan 10.11.4.

imessage-os-10114-001
Live Photo in berichten-app OS X 10.11.4.

Facebook en Tumblr

Live Photos zijn foto’s met korte beweging voor en na het vastleggen van de foto. Apple introduceerde het als onderdeel van de iPhone 6s en inmiddels heeft Tumblr native ondersteuning voor de bewegende kiekjes. Facebook beloofde onlangs snel met ondersteuning voor Live Photos te komen en test momenteel met een kleine groep gebruikers.

Los van ondersteuning in iOS en OS X-apps, is het onduidelijk wat Apple verder met Live Photos gaat doen. Andere fabrikanten hebben soortgelijke features, maar van een standaard, of beter nog, een open standaard, is (helaas) nog lang geen sprake.

imessage-os-10114-002
De beweging start na een druk op de knop onderaan.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Chiel1990

  Het initiatief en de mogelijkheden lijken mij heel leuk, maar het valt mij van Apple tegen dat zij iets lanceren wat niet in heel het Apple-‘universum’ gebruikt kan worden.
  Er worden leuke dingen ontwikkeld, maar met te weinig synergy jammer genoeg.

  Ik zou dit heel graag als een open standaard zien, maar ja Apple ken ik ondertussen ook goed genoeg….. facetime zou namelijk ook heel tof zijn als open standaard evenals iMessage….

 • Profielfoto
  SvS

  Eens met bovenstaande. What about ondersteuning in Telegram? En ok vooruit, whatsapp?
  iMessage is in NL nagenoeg kansloos.

 • Profielfoto
  mowat

  10.11.4 – Ik dacht dat 10.11.3 nog niet uit was ? Of heb ik die gemist?

 • Profielfoto
  Rickje

  Had nog niet eerder van Live Photo’s gehoord.. maar is dit niet gewoon een soort gifjes maken?? Enig praktisch nut voor deze super bijzondere functie? Of gewoon weer de kas spekken met nieuwe iPhone verkopen… whahah.