Apple opent Europees centrum voor ontwikkelaars

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Apple bouwt het eerste Europese centrum voor iOS-ontwikkelaars in Italië. Het instituut gaat studenten praktische cursussen aanbieden op het gebied van development. Italië is slechts het begin, er moeten meer ‘Development Centers’ komen.

Het nieuwe centrum voor ontwikkelaars komt in de Italiaanse stad Napels en gaat niet alleen cursussen en workshops voor studenten aanbieden, maar ook docenten klaarstomen voor een wereld vol apps.

Apple kondigde de opening van het Development Center aan in een persbericht. Daarin zegt CEO Tim Cook het volgende:

Europe is home to some of the most creative developers in the world and we’re thrilled to be helping the next generation of entrepreneurs in Italy get the skills they need for success,” – “The phenomenal success of the App Store is one of the driving forces behind the more than 1.4 million jobs Apple has created in Europe and presents unlimited opportunities for people of all ages and businesses of all sizes across the continent.

Details over de opening van het centrum, het aanbod cursussen en trainingen en de (eventuele) kosten zijn er nog niet. Italië is slechts een proefballon en Apple hoopt het concept op termijn wereldwijd uit te rollen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Zou het iets te maken hebben met de belastingdeal die ze een tijdje geleden gemaakt hebben in Italië?
  .
  Kortom, dan kunnen we nog heel wat nieuwe werkplekken en vestigingen in Ierland verwachten de komende tijd.

 • Profielfoto
  defores

  Als je alles negatief wilt zien, wellicht.

  Volgens mij moeten ze ergens beginnen, goede zaak dat ze met officieel opleiding centrums komen voor software ontwikkelaars.

  Een goede training ervoor is nooit verkeerd.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Hoezo Italie? Kan me niet heugen dat daar ooit een app van enig belang is uitgekomen. Innovatie is ook al niet het sterkste punt van Italie.