Verloren, verlaten: haalt Mailbox de kerst?

Door: Raymon Mens - 31 reacties

Leeft de populaire mail-app Mailbox nog? De laatste update is van juni en sindsdien hebben we niets meer van de app – die voorheen in hoog tempo updates afleverde – vernomen. Ook op Twitter en het officiele blog is het al lange tijd stil.

Dropbox kocht de app die je e-mails als taken laat snoozen in maart van 2013 en investeerde in onder andere een Mac-versie. Nu lijkt de opslagdienst niet langer geïnteresseerd en blijft een verlaten project over.

Als we de laatste geruchten moeten geloven, heeft Dropbox de handen van mailbox af getrokken en is het project compleet verlaten. Ontwikkelaar Zack Shapiro heeft van vrienden binnen Dropbox gehoord dat het Mailbox-team ontbonden is en er niemand meer aan werkt.

mailbox-screen
Swypen en snoezen maakten Mailbox vernieuwend.

Ook de Italiaanse Apple-blogger Federico Viticci zegt dat Dropbox al maanden geleden heeft besloten om de ontwikkeling van Mailbox te stoppen. Dit wordt bevestigd door Gentry Underwood, een van de mede-oprichters van Mailbox die zegt niet langer meer voor Dropbox te werken. De collega die zijn werkzaamheden over heeft genomen zwijgt over het onderwerp.

Mailbox voor Mac is na een jaar nog steeds in betafase.
Mailbox voor Mac is na een jaar nog steeds in betafase.

Gebruiker van Mailbox? Steek een kaarsje aan voor de app, maar verwacht geen updates meer. De app Spark is een aardig alternatief.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Jorik

  Ben een paar maanden geleden met Mailbox gestopt, te veel bugs en geen updates meer.

  Verbaast me niets dat ze ermee opgehouden zijn, maar het valt me tegen dat je als gebruiker (bijvoorbeeld van de Beta Desktop app) geen berichtje hierover krijgt. Mijn vertrouwen in Dropbox is nu wel een beetje geschaad.

 • Profielfoto
  Maurice Willems

  Dit is best balen. Mailbox is awesome.

 • Profielfoto
  xaddict

  Desktop app was al sinds de allereerste beta een rommeltje. Meest basic functies misten of crashten steeds. Daar toen maar gewoon weer web-gmail gaan gebruiken. En toen probeerde ik inbox van Google en dat werkt veel fijner dan de gewone gmail en zelfs fijner dan mailbox.

  Wat betreft vertrouwen in dropbox: ik heb het een tijd moeten gebruiken maar ik vind het verschrikkelijk. Ook belachelijk dat je dropbox moet hebben om een mail programma te kunnen gebruiken.

  Doe mij maar infinit voor bestanden versturen (niet echt een limiet wat betreft bestandsgrootte) en Google drive voor bestanden delen

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja zeg, heb ik het net met veel plezier op alle devices in gebruik genomen.:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is gewoon niet te doen om een goed mailprogramma te vinden voor de Mac en iOS.
  .
  Al moet ik zeggen dat Mail op iOS mij wel goed afgaat omdat ik nooit echt mijn mail beheer via een iOS device, je kijkt/leest er alleen even in wanneer er een mailtje binnenkomt maar op De Mac wil ik wel graag een goed programma hebben waar ik overzicht hebt en kan beheren.
  .
  Iets dat Unibox geweldig doet is dat mailtjes niet meer binnenkomen en gesorteerd worden per datum maar per content. Zo hoef je maar op één contact te drukken en alles mailtjes staan onder elkaar. Dit stimuleert veel minder om te zoeken in de app zelf.
  Maar goed, kost 20,- en je krijgt eens per 2 jaar een update en de iOS versie zijn ze nu al bijna 3 jaar een het lanceren. Elke nieuwsbericht van dit bedrijft eindigt met; binnen een paar weten kun je de iOS app verwachten. We wachten nog steeds.
  .
  Postbox heeft heel veel handige functies maar het is gebouwd op basis van Firefox. Kortom, niets werkt meer de Webkit /OS X manier omdat Mail, Safari, iTunes zo’n beetje alle apps in OS X wel een onderliggende laag van Webkit bevatten.
  .
  Nee niet te doen. Al ziet dat Postbox van Dropbox er wel netjes en lean uit. Misschien toch maar eens een weekje proberen.

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  Ja helaas, de iOs app werkt best prima, maar OSX blijft moeilijk doen.

  Toch maar weer terug naar het officiële programma.

 • Profielfoto
  macOS

  Voor osx heb je nu nylas n1. Het is een beta en gebaseerd op js ccs en html. Werkt goed. Je kan er ook eigen plug-ins voor schijven. https://nylas.com/N1

 • Profielfoto
  Zakske

  Dropbox maakt zich op voor een beursgang, en omdat ze enorm veel geld bij venture capital funds (Sequoia Capital en Accel Partners) hebben opgehaald is het nu tijd om de boekhouding op orde te krijgen. Blijkbaar heeft Mailbox geen toekomst, dan is het gewoon het moment om de dienst te schrappen. Helaas!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Voor osx heb je nu nylas n1. Het is een beta en gebaseerd op js ccs en html. Werkt goed. Je kan er ook eigen plug-ins voor schijven. https://nylas.com/N1

  .
  Normaal juich ik open source projecten wel toe maar mail is een heel gevoelig iets. Het bevat mogelijk je iCloud mail ( dus je AppleID ) mocht dat soort diensten niet door de allerbeste mensen gebouwd en onderhouden worden dan loop je natuurlijk een risico. Zeker deze dagen nu iedereen hacker blijkt te zijn.
  .
  Nee ik heb al een minder veilig gevoel wanneer ik dit soort apps zou gebruiken van Dropbox voor mijn mail te beheren.

 • Profielfoto
  apple-man

  Het is gewoon niet te doen om een goed mailprogramma te vinden voor de Mac en iOS.
  .
  Al moet ik zeggen dat Mail op iOS mij wel goed afgaat omdat ik nooit echt mijn mail beheer via een iOS device, je kijkt/leest er alleen even in wanneer er een mailtje binnenkomt maar op De Mac wil ik wel graag een goed programma hebben waar ik overzicht hebt en kan beheren.
  .
  Iets dat Unibox geweldig doet is dat mailtjes niet meer binnenkomen en gesorteerd worden per datum maar per content. Zo hoef je maar op één contact te drukken en alles mailtjes staan onder elkaar. Dit stimuleert veel minder om te zoeken in de app zelf.
  Maar goed, kost 20,- en je krijgt eens per 2 jaar een update en de iOS versie zijn ze nu al bijna 3 jaar een het lanceren. Elke nieuwsbericht van dit bedrijft eindigt met; binnen een paar weten kun je de iOS app verwachten. We wachten nog steeds.
  .
  Postbox heeft heel veel handige functies maar het is gebouwd op basis van Firefox. Kortom, niets werkt meer de Webkit /OS X manier omdat Mail, Safari, iTunes zo’n beetje alle apps in OS X wel een onderliggende laag van Webkit bevatten.
  .
  Nee niet te doen. Al ziet dat Postbox van Dropbox er wel netjes en lean uit. Misschien toch maar eens een weekje proberen.

  20 euro voor een mail programma dat vind ik echt belachelijk en maar eens in de twee jaar een update. Dan hoop ik wel voor de ontwikkelaar dat het redelijk vrij van bugs is. Ik kan mij namelijk niet voorstelen dat mensen twee gaar gaan wachten op een bug fix. Apple moet maar eens wat meer zijn best gaan doen om zijn mail programma’s te verbeteren en onafhankelijke experts gaan in huren dan word hun cloud services hopelijk ook beter.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Spark is geen alternatief op de iPad. Ziet er niet uit.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Unibox gebruik ik ook op de Mac maar zit al tijden te wachten op de iOS versie. De beste iOS mail app van Tempo is helaas overgenomen door Salesforce. Daarna van de markt gehaald en nooit meer iets van gehoord. Deze app was gaaf vanwege de social media integratie en allerlei handige features zoals de laatste mailtjes van een contactpersoon waarmee je een afspraak had. Erg jammer dat een innovatieve mail app zo weer van de markt gaat omdat de oprichters voor de centjes zwichten.

 • Profielfoto
  Rauzer

  Dropbox kocht de app die je e-mails als taken laat snoozen.

  Ik wist niet dat het bestond. Dit is een functie waar ik al een hele tijd naar uitkijk.

  Kent iemand een ander programma of plugin die iets dergelijks doet?

 • Profielfoto
  Neowip

  @rauzer

  Mail pilot doet dat ook

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als ik het goed zie is die Mailbox app van Dropbox voor Mac OS X nooit uit beta fase gekomen..(n)
  .
  Jammer zeg, die apps zien er wel lean uit. Ideaal voor een goede workflow, geen 26.000 knopjes waar je op kunt drukken en je mail gelijk goed ordenen.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Mailbox was wel fijn. De Mac app was alleen vreselijk: zoveel whitespace. Ik gebruik het nooit meer.

  Het blijft zo jammer dat Gmail geen push ondersteund. De Gmail app op iPhone is ook vreselijk:(

 • Profielfoto
  AddVariety

  Ik hoor niemand Airmail noemen, wat me enigszins verbaast. Komt wellicht omdat dit een OS X first mail applicatie is, maar de iOS versie is onderweg. Op het begin (pre-2.x) waren er nog wat bugs met Exchange en dergelijke, maar op dit moment gebruik ik Gmail, Outlook.com en Exchange (Office 365) met veel gemak en plezier.

 • Profielfoto
  joram

  Het is ook niet de eerste app die zonder fatsoenlijk bericht niet meer wordt ondersteund. Ik vind ’t ook wel een beetje de gewoonte van de dag worden dat ontwikkelaars zo makkelijk om lijken te springen met geld van hun klanten: appje kopen, en zonder bericht kappen met de ontwikkeling (zéker als de app nog relatief veel bugs heeft)… niet echt een elegante manier van met je klanten omspringen.

  Uiteindelijk gaat dit soort gedrag de indie-developers alleen maar zeer doen, want op ten duur koop je dit soort apps minder snel… je weet ten slotte toch niet hoe lang je ‘m nog kunt gebruiken, en of je volgende maand of volgend jaar nog wel ondersteuning krijgt.

 • Profielfoto
  kayintveen

  Klinkt als een vies word maar Microsoft Outlook vind ik momenteel veruit de beste app op IOS en heeft ook Mailbox verbannen van mijn ios devices.

  De buggy Mac app gebruikte ik al lang niet meer omdat er enorm veel bugs zijn en met 100+ mailtjes per dag is dat een hel.

  Gebruik nu gmail interface (google enterprise) + Outlook Ios, heerlijke combi!
  Dag mailbox, ik laat er geen traan om..

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik gebruik Microsoft Outlook 2011 op mijn Mac Mini.
  Als e-mail client prima.
  Maar ik heb geen idee hoe ik mijn agenda moet synchroniseren met
  Microsoft One drive.
  Op mijn oude Windows laptop kon ik gewoon een .pst bestand uploaden naar Microsoft One drive.
  Echter op mijn mac ben ik in diverse folders geen .pst bestand tegen gekomen.
  Heeft iemand een idee??

 • Profielfoto
  Raoul Duke

  Pfff, zeg dat het niet waar is!
  Veruit de beste mailapp op iOS!!

  Al veel gezocht, maar geen enkele andere app komt in de buurt. Kent iemand gelijkaardige apps? Spark komt in de buurt, ja…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is er niet, er is geen enkele serieuze app die zowel een iOS als Mac versie heeft. Mail van Apple is waarschijnlijk ondanks alle frustraties nog steeds de beste keus.
  .
  Email is een beetje een dienst die z’n beste tijd wel heeft gehad. We zullen over een paar jaar nog wel mail hebben maar dan gebruik we wel even de browser om in te loggen ( Gmail/Outlook ).
  .
  Veel diensten waar vroeger mail voor werd gebruik daar zijn nu unieke applicaties voor in de plaats gekomen. SMS, chat diensten als Slack, Twitter is een goed platform voor support te leveren want dan doen je gelijk aan marketing en daarnaast zijn er ook nog eenvoudige diensten voor het aanmaken van tickets/klantenservice.
  .
  Airmail is niet serieus te nemen. Kijk eens naar de reviews dat zegt alles! Versie 1 was prima. Ja het had was buggy software op bepaalde vlakken die sowieso al jaren stinken bij elke app ( Exchange ) maar je kon wel de potentie zien van die app. De app kosten toen 1 of 2,-.
  Prima, maar dan voordat er ook maar serieus aan de bugs gewerkt werd kwam versie 2.0 al op de markt. Deze zou 20,- gaan kosten maar was tijdelijk voor 10,- te koop. Ik geloof dat het meer dan een jaar te koop heeft gestaan als ‘tijdelijk voor 50%’ te koop. Niemand wilde die app nog kopen omdat mensen niet konden beseffen dat een developer eerst iemand lokt voor 1,- met een app die veel potentie heeft en wanneer veel mensen die app dan aankopen ineens een versie 2 op de markt brengen terwijl je nog amper iets gefixt hebt aan versie 1.
  Nu hebben ze dan aangepast in Airmail 2.5 en kost de app gewoon 10,- omdat ze heel goed beseffen dat ze God op hun knieën moeten danken als iemand nog hun app koopt.
  Een belachelijk bedrijf dat er achter zit, die zoals @joram al heel goed opmerkt niet goed met klanten om kan gaan.

 • Profielfoto
  rorooke

  op iOS volledig overgestapt op Outlook. Werkt super en krijg heel veel updates.
  Ik snap niet dat je in iOS Mail geen mail kan maken met een bijlage. Je moet telkens eerst naar Foto’s, daar de foto selecteren en daar een mail mee maken.
  Daarom Outlook, werkt perfect.
  Op de Mac is Mail gewoon ok.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik snap niet dat je in iOS Mail geen mail kan maken met een bijlage. Je moet telkens eerst naar Foto’s, daar de foto selecteren en daar een mail mee maken..

  Sinds iOS 9 kunnen naast foto’s ook andere bijlagen worden toegevoegd; in de body text de vinger ingedrukt houden, scroll naar links tot ‘Add Attachment’.
  .

 • Profielfoto
  Raoul Duke

  Gebruikt er iemand Spark? Ik ben het aan ’t testen.
  Direct al minpunt gevonden (tenzij verkeerde instelling of zo): “snoozed” mails komen niet terug in m’n inbox als ‘nieuwe’ mail (ik krijg geen notificatie of geluid zoals bij een nieuwe mail wel is). Ze zitten in m’n inbox wel, maar dat zie ik enkel als ik mijn inbox check…

  Nog iemand die dit voorheeft?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Airmail, perfect ding(y)
  Werkt er al zeer lang mee en geen echte problemen mee.

 • Profielfoto
  xaddict

  Snoozed e-mails zitten ook in inbox. Maar volgens mij werkt inbox alleen met Google accounts.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik kan in Inbox i.d.d. geen me.com account gebruiken. Dan krijg je een ordinaire foutmelding.

 • Profielfoto
  Raoul Duke

  Inbox toont de gesnoozde mails ook niet in hun badge-icoon: dus als ze terug komen in m’n inbox, zie ik geen rood cirkeltje met het aantal van de mails in m’n inbox
  Jammer

 • Profielfoto
  whaha

  Kiwi for Gmail is een goed programma, maar dat heeft dan weer géén IOS versie.
  Jammer dat Mailbox weggaat. Ik weet nog niet naar welk programma / App ik overstap. Misschien ga ik terug naar iMailG.

 • Profielfoto
  Raoul Duke