Philips Hue wordt een gesloten systeem

15 reacties

De laatste firmware-update voor de Philips Hue bridge brengt een onaangekondigde wijziging. Slimme lampen van andere fabrikanten kunnen niet langer gekoppeld worden. Volgens Philips om de probleemloze werking van het systeem te garanderen.

Voor de update herkende de Hue-app ook andere connected lampen die volgens de ZigBee-standaard werken. Onder andere Osram en LG maken vaak goedkopere Hue-compatibele lampen.

Alleen ‘Friends of Hue’

Het lijkt erop dat bestaande connecties blijven werken, maar nieuwe koppelingen kunnen alleen met officiële Hue-lampen of producten uit de Friends of Hue-serie gemaakt worden. Philips bevestigt de verandering op Twitter en op het Hue Developer Forum lezen we dat het zowel om de eerste als tweede generatie Hue Bridge gaat.

The Connected Lighting Alliance

De verandering is opmerkelijk omdat Philips eerder dit jaar nog samen met General Electric, Lutron, Osram, Panasonic en Toshiba The Connected Lighting Alliance oprichtte. De fabrikanten willen via deze samenwerking het mixen van verschillende slimme lichtsystemen stimuleren. Daarbij staat de open ZigBee-standaard hoog in het vaandel.

The mission of The Connected Lighting Alliance is to promote and stimulate the development of open standard wireless lighting solutions that are maximally interoperable and provide value to end users.

All these products adhere to a common open standard, ZigBee Light Link as endorsed by TCLA, which allows consumers to use a mix of products and brands at home and control them using a single wireless network

Op moment van schrijven was bij Philips niemand bereikbaar voor commentaar. Als je ZigBee-lampen met de Hue Brigde gebruikt is het advies om voorlopig niet te updaten.

(via: iPhone-ticker)

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  serum

  Hoe zou het met de living colours gaan? Ook niet meer te koppelen?

  Laat ze eerst de issues met de homekit maar eens oplossen van de bridge 2.0 voordat ze zicht ergens anders op focussen. 1 maand verder en geen werkende siri bediening.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Living Colors valt onder “Philips Friends of Hue” dus heeft er geen last van.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Niet erg slim van Philips.

 • Profielfoto
  macmiro

  Als ze dan zelf ook eens lampen met kleine fitting gaan maken. E14 nu alleen bij Osram

 • Profielfoto
  Johnvh

  Ik heb Living Color lights uit de tweede en derde generatie gekoppeld, met zigbee, maar dus zonder friends of Hue label, omdat die nog niet bestond toen.
  Zijn die ook onbruikbaar binnenkort?

 • Profielfoto
  langbeest

  @Serum
  Siri doet het prima op de nieuwe bridge.
  Probleem is alleen als er meerdere AF wordt gebruikt.
  Alleen de admin Siri werkt.

 • Profielfoto
  Harley

  Hopen dat de livingwhites ook vriendjes zijn, ook 12 van hangen buiten.

 • Profielfoto
  ibla

  Inderdaad, ben wel heel benieuwd hoe het met de Living Whites zit. Ik gebruik die stekkerblokken van LW op veel lamlen

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  En daar gaan we weer een stap terug in de ontwikkeling van domotica.
  Wanneer gaan fabrikanten eens inzien dat we niet 10 apps willen om ons huis te bedienen?

 • Profielfoto
  Chorro

  ‘Om de probleemloze werking te garanderen’. Hoe vaak dat die meuk onbedienbaar is, is niet meer op één hand te tellen.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  ‘Om de probleemloze werking te garanderen’. Hoe vaak dat die meuk onbedienbaar is, is niet meer op één hand te tellen.

  Vertel, ben erg benieuwd welke problemen je dan hebt?
  Ik heb 2 living colors, 2 Blooms, 3 E27, 3 GU10 en 1 strip aangesloten.
  Kan me niet vinden in jouw ervaringen.

 • Profielfoto
  serum

  Ik heb ruwweg 30 lampen (hue/living colors/friends of hue) en de keren dat het bij mij niet werkt zijn ook niet op 1 hand te tellen. Een lamp (officiele E27 Hue) is niet meer te bedienen; stekker eruit en erin en het werkt weer. (dit komt meer dan geregeld voor)

  Het mesh netwerk is waardeloos; als er 1 lamp in de keten niet bereikbaar is, valt een complete verdieping hier uit. (terwijl de bridge dichter bij deze lampen staat dan de betreffende uitgeschakelde lamp) Mesh, my deep blue eyes.

  foutmelding hue bridge 2.0 is gekoppeld met een ‘ander account’ homekit reset/bridge verwijderen/hue app verwijderen bieden geen soelaas. (verwijderen van het hue account ook niet)

  Siri welke niet werkt(e) (toen het ‘wel’ werkte) schakel lamp gang uit ‘sorry, ik kan geen scenes uitschakelen’ schakel woonkamer uit ‘sorry, kan geen scenes uitschakelen’
  dim lamp gang 50 procent (terwijl het eerst wel werkte) ‘ik google lamp gang 50%’ fractie later ‘dim lamp gang 50 procent’ krijg je als antwoord ‘lamp gang gedimd, 49 procent’ (rekenfoutje, kennelijk. Maar goed, dat laatste is meer homekit/siri gerelateerd, maar de integratie is volmondig prut.

  Als er een alternatief is, zou ik er graag op overstappen. Product heeft voor mij een slechte werking en philips steekt zijn kop in het zand op basis van de aangevraagde support.

 • Profielfoto
  puccini

  Gesloten systeem !
  Simpel toch, dan wordt het geen Philips wat ik ga aanschaffen.

 • Profielfoto
  serum

  OWH! dat groen, ja.. Ook zoiets. Om hem een breder bereik en een hogere CRI waarde te geven hebben ze er andere LEDS in gebruikt. Nadeel is dat je geen volledig groen kunt geven.. (had een ifttt gemaakt met ‘hulk’ die minder lekker uit de verf kwam dan ik wilde:)

  Goed nieuws! heb een bericht van de Homey; het staat op stapel om zonder de bridge die HUE lampen aan te sturen. Als dat zo is, is het feest. Eens proberen zonder die vervloekte bridge.