Philips Hue: HomeKit upgrade-actie gestart

Raymon op 10 november 2015 28 reacties Laatste door hhavinga

“Siri, doe het licht aan!” Sinds oktober is Philips Hue compatibel met Apple HomeKit werkt daardoor ook met Siri. Om HomeKit te laten werken is een nieuwe Bridge 2.0 nodig. Die wordt onder andere door Apple als onderdeel van een starterset verkocht.

Wie al een Hue Brigde heeft, kan nu met 20 euro korting upgraden naar de Bridge 2.0 en zijn bestaande lampen blijven gebruiken. Philips heeft het eerder aangekondigde upgrade-programma gestart.

Aanvankelijk zou het upgrade-programma al op 1 november starten, maar het was iets vertraagd. De actie loopt – mits de voorraad toereikend is – tot 31 december. De korting is gekoppeld aan de productcode van een oude Hue Bridge. Dit kan worden gevonden op meethue.com in de sectie “Mijn Hue” > “Meer bridge details”. Na invoer van de code bij de webshop van Philips kost de nieuwe Hue Bridge €39,95 in plaats van €59,95.

Een nieuwe Bridge ontvangen? Bekijk in onderstaande video hoe je de instellingen overzet.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6EkpV5o03U

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

28 reacties

Profielfoto

sonic1984 op 10 november 2015

Kreeg gisteren mail, gelijk besteld ook via hun site.

Profielfoto

Col op 10 november 2015

Heb de Hue Bridge 2.0 nu twee dagen in gebruik en merk dat de verbinding af en toe wegvalt. Is vervelend want bij het verlaten van de woning worden de lichten normaal gedoofd maar dat gebeurd dan niet. Heb app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar probleem blijft. Hopelijk komt er snel een update, van app of bridge, ik weet niet bij welke het probleem ligt.

Profielfoto

Spinozo op 10 november 2015

Ik heb al een upgrade gedaan met een starterskit. Leuk om aan m’n Watch te vragen of het licht aan kan. Kan ik iemand verblijden met een 1.0 bridge?

Profielfoto

tipex op 10 november 2015

Op de webshop van philips kan ik hem niet vinden?

Profielfoto

Flemmy op 10 november 2015

Hij is uitverkocht. En nogal balen dat je alleen met een creditcard kunt betalen.

Profielfoto

Rab op 10 november 2015

Helaas al uitverkocht op de Philips website?:sad:

Profielfoto

sonic1984 op 10 november 2015

Ik had een mail met een speciaal linkje. En je kan idd alleen met creditcard betalen. Zit in elk betaalpakket tegenwoordig toch;)

Profielfoto

Appaul53 op 10 november 2015

Snel uitverkocht, want nu al de melding ‘Out of stock’ en niet te bestellen.
Erg jammer

Profielfoto

Odiebla op 10 november 2015

Daar was in de mail voor gewaarschuwd en met de belofte dat er dan binnen een week nieuwe voorraad zou zijn.

Profielfoto

Danny Veugelen op 10 november 2015

Heb gisteren om 9 uur mail gehad en na 2 uur proberen eindelijk kunnen bestellen. Website kon het verkeer niet aan en nu lees ik overal dat stock uitverkocht is. Hoop nu ook op snelle levering. Kijk er ook naar uit om aan mijn watch te vragen om de lichten aan of uit te doen. Dan kan mijn vrouw blijven zitten :-p

Profielfoto

ln.XSOcam op 10 november 2015

Ik begrijp niet waar dit dan kan. Ik word doorgelinkt naar twee externe webstore die alletwee van niets weten m.b.t. tot die korting.

[update] …. inmiddels gevonden, er zijn nog al wat KOOP knopjes.. Je moet doorrollen naar de actie onderaan de pagina ….(om dan te ontdekken dat ze uitverkocht zijn…).

Profielfoto

iMaf op 10 november 2015

Beste Philips wanneer brengen jullie nu eens hue lampen uit met E14 schroefdraad!!! Die maken 80% uit van mijn binnenverlichting die s’avonds branden , die om een internetverbinding smeken, zodat ik eindelijk met die apps aan de slag kan.

Profielfoto

DaveFlash op 10 november 2015

Beste Philips wanneer brengen jullie nu eens hue lampen uit met E14 schroefdraad!!! Die maken 80% uit van mijn binnenverlichting die s’avonds branden , die om een internetverbinding smeken, zodat ik eindelijk met die apps aan de slag kan.

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Philips inderdaad bezig is een E14 Hue lamp te maken in de vorm van het vertrouwde kleine, slanke peertje/kaarsje met deze: bekende vorm, echter heb ik van de bron vernomen, dat het momenteel voor Philips nog steeds lastig en ingewikkeld is om én de Hue-techniek EN de ZigBee-chips, klein genoeg te krijgen in de beperktere ruimte van de E14 lampen, met de kwaliteit en aantal lumen die philips wil kunnen leveren voor het Hue-systeem

Profielfoto

ray- op 10 november 2015

werkt de philips hue ook met mijn bestaande lichtschakelaars? Een lichtschakelaar is nog altijd stukken gemakkelijker dan elke keer mijn iPhone boven te moeten halen om het licht aan te zetten

Profielfoto

Caszz op 10 november 2015

@ray. Wel met de Hue-tap, die ik soms gebruik. Maar ik heb gewoon timers in de app aangezet. Gaat t licht vanzelf aan of uit. Heb je geen app of knop meer nodig.

Profielfoto

Caszz op 10 november 2015

En t licht kan automatisch aangaan als je thuiskomt na zonsondergang via geofencing of uit als je je huis verlaat.
Lichtschakelaars zijn super onhandig, moet je heel de tijd op drukken;-)

Profielfoto

computer space op 11 november 2015

waarom moet ik voor softwareupdate nieuwe hardware kopen?

Profielfoto

iMaf op 11 november 2015

@DaveFlash, dat is inderdaad een probleem ook bij de huidige E14 led lampen de hoeveelheid lumen, de zwaarste die ik tot nu toe heb gevonden zijn max 380 lumen en zijn iets te plat toch zeker ten opzichten de spaarlampen die ze vervangen!
Is jouw goede bron misschien J V d P, zo ja doe hem de groeten.

Profielfoto

guus op 11 november 2015

beter een PHILIPS HUE STARTER PACK WHITE kopen ipv upgraden met korting
kost 79 euro en je hebt 2 lampen extra

Profielfoto

rrddbb op 12 november 2015

Hallo allemaal ,

wie kan mij vertellen hoe ik mijn bridge kan upgraden naar 2.0, snap er niks van en het lukt ook niet, en product code bedoelen ze dan product ID?

Groetjes Ria.

Profielfoto

jorisjansen3 op 13 november 2015

ria,
het staat hier, halverwege de pagina, uitgelegd:
http://www2.meethue.com/nl-nl/productdetail/philips-hue-bridge
“Hoe u uw Bridge kunt upgraden” met een plaatje welk nummer bedoeld wordt… de Product ID…

(bridges zijn nu overigens “out of stock”)

Profielfoto

Danny Veugelen op 13 november 2015

Heb nieuwe bridge. Gewoon even he Siri roepen en dan zeg je : doe de lichten in de woonkamer aan , 50% rood en daar gaat ie dan

Profielfoto

Caszz op 13 november 2015

Vandaag nieuwe bridge binnen, al tig keer proberen over te zetten, maar ‘failed’ iedere keer…erg irritant.
Bang dat ik de boel maar moet recette, en opnieuw moet beginnen.
Heel erg irritant!!

Profielfoto

Thunderball op 16 november 2015

Hallo,
Sinds 16/11, met korting normaal te bestellen in de Applestore, dus geen rompslomp rond invullen serienummers etc. Prima actie van Apple!

Profielfoto

hhavinga op 18 november 2015

Heb gisteren nieuwe bridge geïnstalleerd. Enige commando dat SIRI kent is: “doe de lampen aan”. Als ik 1 bepaalde lamp aan wil zetten geeft Siri de melding: “sorry, ik kan geen lichten vinden”…. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?