‘Hue met HomeKit volgende week te koop’

Raymon op 30 september 2015 11 reacties Laatste door Harley

Apparaten met ondersteuning voor Apple’s HomeKit komen langzaam maar zeker op de markt. Philips onthult naar verluidt volgende week nieuwe Hue-producten die werken met Apple’s ecosysteem voor een smart home en zich met Siri laten bedienen.

Volgens bronnen van 9to5Mac zien we op 6 oktober een nieuwe Hue Box met HomeKit-ondersteuning. Daarnaast zou komen er nieuwe, fellere lampen. Of bestaande Hue Bridge met HomeKit gaat werken is nog onzeker.

Hue Box verbindt bestaande lampen met HomeKit

De ronde Hue Brigde wordt naar verluidt vervangen door de vierkante Hue Box. De box zorgt ervoor dat bestaande Hue-lampen met HomeKit werken. Ook zou Philips twee nieuwe lampen (fitting ‘E27’ en ‘GU10’) uitbrengen. Deze zorgen voor een breder spectrum en kleuren en zijn feller, met 800 lumen tegenover 600 lumen van de huidige lampen.
hue-homekit-producten-001
Het lot van de bestaande Hue Bridge is nog onzeker. Philips zou aan een software-update werken om de Brigde compatibel met HomeKit te maken, maar door de strenge eisen van Apple is het onzeker of de update snel beschikbaar is. De prijzen blijven volgens de bronnen van 9to5 ongewijzigd.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

pinkie op 30 september 2015

:| E27 en GU10 zijn de namen van de fittingen en hebben niets met de naam van de lamp te maken. Een beetje meer licht zou wel prettig zijn overigens.

Profielfoto

Harley op 30 september 2015

Komt de bridge ook los te koop?

Profielfoto

pinkie op 30 september 2015

De bridge is al los te koop (€57)

Profielfoto

bartje op 30 september 2015

Ik hoop dat de oude bridge met een update ondersteund wordt! Laatst de set lampen gekocht

Profielfoto

serum op 30 september 2015

Worse case scenario is dat zowel de huidige bridge als de huidige generatie lampen niet compatible zijn. Zou toch een tikkie ruk zijn, heb een aardige lading HUE lampen door het hele huis hangen, waaronder een behoorlijk aantal living colors die weer keurig gekoppeld zijn aan de hue bridge. Ach. Als apple/philips het niet doet, dan toch maar aan de homey. heel veel breder inzetbaar.

Wacht met smart op de Hue lightstrip plus. Vermoed dat deze ook gelanceerd gaat worden met de nieuwe producten.

Profielfoto

serum op 30 september 2015

@pinkie; waar heb je die bridge gevonden?

Profielfoto

IsSidha op 30 september 2015

@serum & @pinkie let wel op, dat is dus nog de oude bridge zonder homekit

Profielfoto

arno1975 op 30 september 2015

Hier zat ik dus op te wachten;-) ik wacht af;-)

Profielfoto

Appeltje86 op 30 september 2015

Wat ik mij afvraag is of Philips de “Lux” serie incl. bridge ook gaat updaten! Leuk al die kleurtjes, maar voor mij is het standaard, maar wel dimbare licht uit de “Lux” lampjes genoeg.

Ik stond op het punt het Lux starterspakket (2 lampen + bridge) a 99 euro te kopen. Nu toch deze ontwikkelingen maar even afwachten.

Profielfoto

Harley op 30 september 2015

@ serum, http://www.beaumotica.nl/philips-hue-bridge

Grappig hoor

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?