Zijn Amerikanen uitgekeken op de iPhone?

Raymon op 05 augustus 2015 29 reacties Laatste door iBaar

Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel heeft nieuwe data gepubliceerd over het markt­aandeel van iOS, Android en Windows Phone. In het tweede kwartaal van 2015 steeg het marktaandeel van de iPhone en iPad overal, behalve in de Verenigde Staten.

Kantar ziet iOS in de vijf grootste Europese landen groeien met 2,1 procent, terwijl het marktaandeel in de VS vergeleken met vorig jaar 2,3 procent krimpt. De oorzaak? LG is bezig met een opmars in Amerika.

Groei voor Windows Phone, Android krijgt klappen

De vijf grote Europese landen zijn Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje. Er zijn grote regionale verschillen, zo groeide Windows Phone in Duitsland en Italië met 4,1 procent. Mede daardoor steeg het marktaandeel van Windows Phone van 9 naar 10 procent. Android kreeg klappen in Groot-Brittannië en Duitsland, in deze landen werden in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar ruim 6 procent minder Android-toestellen verkocht.

iOS groeit, maar niet in Apple’s thuisland

Apple kan tevreden zijn over de groei van iOS in Europa, Azie en Australie. De iPhone ging ook in Zuid-Europese landen vaker over de toonbank. In de VS zit het niet mee en moest iOS 2,3 procent marktaandeel inleveren. Zijn Amerikanen de iPhone beu of is er iets anders aan de hand?

Volgens Kantar is de opmars van LG in de VS niet te stoppen. Het van oorsprong Zuid-Koreaanse merk is Samsung voorbij als gekeken wordt naar consumenten die voor het eerst een smartphone kopen. Zo snoept het niet alleen marktaandeel van Samsung af, maar zorgt het ook dat nieuwe smartphone-gebruikers niet in het iOS-ecosysteem terecht komen.

Verkochte iOS-smartphones Q2/2015

 Q2/2014Q2/2015Verschil
Europa15.317.4+2,1
Verenigde Staten32.830.5-2.3
Australie25.534.6+9,1
Japan39.542.2+2,7
China12.820.1+7.3
Bron: Kantar Worldpanel (waarden in procenten)
 

Zinkt het schip nu écht?

Welnee. Er is vast een website te vinden die aan de hand van deze cijfers uitlegt dat het Apple-schip nu echt zinkt, maar als je naar alle werelddelen samen kijkt, groeit iOS nog steeds terwijl Android krimpt. Daarnaast pulseert de verkoop van de iPhone sterk met de introductie van nieuwe modellen en die zijn er in het tweede kwartaal niet.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

29 reacties

Profielfoto

gertvandam op 05 augustus 2015

Wat doet LG dan zo goed?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 05 augustus 2015

Uit de PDF:

Forty-three percent of all Android buyers mentioned a ‘good deal on the price of the phone’ as the main purchase driver for their new device.”

En wat vinden iOS-gebruikers belangrijk?

Although screen size has grown in importance as a purchase driver since the launch of the iPhone 6 and 6 Plus, iOS buyers are generally driven by a wider list of factors, such as phone reliability and durability, as well as the quality of the materials.”

Profielfoto

Spam op 05 augustus 2015

*zucht*

Het zoveelste onderzoeks bureau die verbanden legt die er niet zijn. LG is het zoveelste merk android net als de chinese merken hun opmars hebben in europa. Dat zorgt voor wat verschuivingen in de android markt maar op iOS heeft dat niet zo heel veel impact. Dat stijgt toch elk jaar gestaag door. Sommige gebruikers stappen over en sommige komen weer terug. Grosso modo veranderd er weinig. Uiteindelijk hebben dit soort bureaus weinig inzicht op wat er echt gebeurd. Het blijft altijd gissen naar verkoopcijfers.

Profielfoto

knekkie op 05 augustus 2015

@Gertvandam

Geen idee of het onderstaande waar is. Maar ik kan mij voorstellen dat ze waarschijnlijk met een onderscheidend model zijn gekomen dat niet lijkt op de rest en niet lijkt op al zijn voorgangers.

De modus waar Samsung en Apple in verstrikt zitten.

Profielfoto

knekkie op 05 augustus 2015

En natuurlijk is het schip niet zinkende.

Mocht de verkoop te ver inzakken dan slaan ze gewoon een geplande versie over. die een wat groter verschil heeft ten opzichte van de voorganger. Volgens mij liggen er genoeg interessante prototypes op de plank

Profielfoto

Zakske op 05 augustus 2015

Apple bouwt prima smartphones, maar de voorsprong op Android wordt elk jaar kleiner. Sinds versie 5.0 (lollipop) is het een volwassen OS voor mobiele telefoons, en over het uiterlijk (material design) is erg goed nagedacht. Zelfs de goedkopere modellen worden steeds beter; vroeger was de camera steevast klote, maar dat is nu niet meer zo.

Als iemand mij vraagt wat hij of zij moet kopen is de keuze tegenwoordig simpel: Android. Een beetje fatsoenlijke iPhone kost €699, waarvan Apple ongeveer 40% op hun bankrekening mikt als winst. Met andere woorden; ik als consument krijg dus helemaal niks voor dat geld.

Het spijt me voor Apple, maar mij zijn ze als klant kwijt.

Profielfoto

NielsDam op 05 augustus 2015

Misschien interessant om hierbij te betrekken: Fragmentatie Android blijft verder toenemen
http://nu.nl/mobiel/4101444/fragmentatie-android-blijft-verder-toenemen.html

Profielfoto

Zakske op 05 augustus 2015

Misschien interessant om hierbij te betrekken: Fragmentatie Android blijft verder toenemen.

Dat is inderdaad nog steeds een probleem, daarom moet je ook altijd een telefoon kopen die draait op een kale versie van Android. Dus geen LG of Samsung, maar gewoon een Nexus of iets van Motorola.

Profielfoto

Neowip op 05 augustus 2015

Android ziet er sinds Material Design een stuk beter uit, de telefoons ook. Geen fan van Samsung, maar LG, Xiaomi, Oneplus zijn echt top toestellen IMHO.

Zwak punt blijft echter de gebrekkige manier waarop software updates & patches wordt gedistribueerd. Dat blijft gewoon k*t….

CyanogenMod is dan wellicht een optie maar niet voor alle toestellen geschikt. Maw, ik blijf nog wel ff lekker bij iOS /OSX, maar concurrentie wordt beter en dat is voor iedereen een goede zaak.

Profielfoto

sjengie op 05 augustus 2015

ik blijf voorlopig bij Apple omdat het stukken gebruiksvriendelijker is als je een mac mini, ipads, iphones, ATV en MacBook met elkaar in sync wil houden. daar kan m.i. nog geen enkel ander tegenop. ookal vind ik de metro interface veel mooier

Profielfoto

Helena Vanaeken op 05 augustus 2015

Hahahahaha… zakske zakske zakske… aangezien je (denk ik dan toch) niet de VP bent van de financiën bij Apple, denk ik niet dat jij echt recht hebt op spreken over hoeveel % zij op hun bankrekening zetten. Oke een iPhone kost veel, maar de andere high-end androids die ietwat kunnen omgaan met hardcore games etc., kosten niet al te veel meer of minder dan €699, behalve dan de OnePlus One, hoe dat zij zo een machine voor de helft van de prijs kunnen maken? Ik gis zware slavenarbeid ofzo :-). Enfin, als ik mijn iPhone op CoolBlue koop, dan verdient CoolBlue €699, niet Apple, ik weet er nu niet zo veel van maar ik denk dat ze die dan voor zo’n €450-550 inkopen (verbeter maar)? En als je nu begint te zeggen van: jamaar zij hebben ook stores waar je ze koopt en dan krijgen ze er wel €699, dan zeg ik: heb je die stores al eens bezien? Stuk voor stuk pareltjes, het personeel? Ook, stuk voor stuk profs! De Online store? Ja oke daar verdienen ze het meeste denk ik. En over Android, geef me eens de cijfers over hoe Android iOS jaar na jaar, begint weg te duwen? Liefst wereldwijde cijfers. En 5.0 was een zeer nodige, maar naar het schijnt geslaagde update (zelf nauwelijks ervaring met Android, wel zo’n 15vrienden met Android, 1 met 5.0), maar wil jij me ook eventjes de cijfertjes opzoeken van de uitrol van 5.0? En als je een grafiekje vindt waar het marktaandeel van alle (uiteraard ook de Android-versies van 4-5j geleden) Android-versies opstaat mag je dat zeker tevoorschijn halen, dan neem ik er eentje van iOS, deal? Voor veel mensen wordt een gsm kopen gezien als even vergelijken met elkaar, aha die heeft 3GB RAM, en een 2,1Ghz Octa-Core en die andere heeft maar 1GB RAM en maar een 1,4Ghz Dual-core aha oke die laatste suckt, ik neem de eerste! Zo’n mensen lach ik gewoon uit recht in hun gezicht, maar oké even terug. Apple bekommert zich om zó veel details die de meeste gebruikers ontgaan. Ahja zakske zeg nog eens even welke bedrijven dit doen: een bos kopen om op een ecologische manier aan houtwinning te doen voor de papieren/kartonnen verpakkingen, hun winkels, kantoren, datacenters, kortom al hun eigendommen voorzien van elektriciteit opgewekt uit zelfgebouwde/gekochte centrales voor hernieuwbare energie? En zo is er nog een hoop maar ik heb echt geen zin om dat allemaal op te noemen. Ahja, there’s One More Thing: als jij Google Photo’s gebruikt om al je foto’s op te zetten, doe gerust, ik hou je niet tegen, maar dan heb ik toch liever mijn veilige 5GB op iCloud waar ik zonder zorgen mijn foto’s e.d. kan bewaren. Ik heb namelijk graag mijn Privacy en hou er niet zo van dat ik mijn foto’s gratis weggeef aan een bedrijf die ze vervolgens gebruikt en verkoopt aan reclamebedrijven. Jouw foto’s, jouw Privacy, jouw keuze!;-)

Profielfoto

Helena Vanaeken op 05 augustus 2015

@Neowip inderdaad, die updates rollen amper uit, in combinatie met de fragmentatie is een RAMP voor developers en @zakske het is inderdaad zo dat een Nexus of Motorola gewoon beter werkt omdat dit een kale Android is, al vind ik persoonlijk de skin zelf wel mooier bij andere merken, en je kan ook moeilijk zeggen dat de Nexus of Motorola de beste prijs/kwaliteit hebben, pas op, ze zijn zeker goed, maar er zijn anderen die toch wel wat beter zijn. @sjengie dat is nog zo’n grote troef, het is gewoon geweldig als je ze laat samenwerken, maar je moet er voor openstaan. En velen willen er gewoon geen tijd in steken.

Profielfoto

zepkleiker op 05 augustus 2015

@Josdepooier: Christus, ik heb zelden iemand gezien die zo makkelijk in de marketing en PR van Apple trapt als jij. Allemachtig zeg …

Profielfoto

Shyos op 05 augustus 2015

Hahahahaha… zakske zakske zakske… aangezien je blablablablablablablablablablabababahbah

Profielfoto

NoPlasticPhones op 05 augustus 2015

Vanmiddag stonden er 2 lange reacties van Josdepooier. Nu staat er plotseling Helena Vanaeken. En soms ondertekent deze Jos De Pooier zijn reacties met “xxx Helena” Ik dacht dat er slechts 1 account per persoon toegestaan was?

Profielfoto

Shyos op 05 augustus 2015

Begin zo langzaam aan een beeld te krijgen bij Helena Vanaeken alias Josdepooier.

Profielfoto

Imagic op 05 augustus 2015

@NoPlasticPhones was mij ook opgevallen.

Ik denk a) Jos is Helena d’r pimp b) zij/hij is transdinges en worstelt met haar/zijn seksualiteit c) Helena/Jos heeft meervoudig persoonlijkheidsstoornis en de een weet niet van de ander zijn/haar posts d) ik heb geen idee en het interesseert mij geen reet

Ik kies voor d.

Zal ik er een smiley bijzetten zodat het lijkt alsof ik het niet zo lullig bedoel? Nah… laat maar.

Profielfoto

Aerea op 05 augustus 2015

Opvallend dat er zoveel iPhones worden verkocht in Japan en Australië ten opzichte van de rest van de wereld.

Profielfoto

bassbug op 05 augustus 2015

Nadeel van Android toestellen is en blijft de updates.
Ga maar vanuit dat er na 2 jaar niets meer wordt geüpdatet.
Bij een toestel van een paar honderd euro kan je wellicht ermee leven maar niet als het om een toestel gaat van 500 euro en meer. Dat is toch niet acceptabel?…

Profielfoto

maconly op 05 augustus 2015

Pas mn iphone6 plus vergelejen met een galaxy s en die samung maakte echt mooiere foto’s exact dezelfde plaatjes geschoten en duidelijk betere plaatjes met de samsung

Gaat niet goedmet apple

Profielfoto

Festen op 05 augustus 2015

Dat is toch niet acceptabel?…

Jawel, want de meeste mensen vervangen hun toestel na één of twee jaar. Overigens is de accu bij de meeste toestellen ook niet meer vervangbaar, en bijvoorbeeld m’n iPhone 3GS was na twee jaar ook niet echt meer bruikbaar (zeer tra-a-ag) met de komst van iOS 6. Dus zowel iOS als Android hebben last van ‘built-In obsolescence’.

Profielfoto

Raymon [moderator] op 05 augustus 2015

Vanmiddag stonden er 2 lange reacties van Josdepooier. Nu staat er plotseling Helena Vanaeken. En soms ondertekent deze Jos De Pooier zijn reacties met “xxx Helena” Ik dacht dat er slechts 1 account per persoon toegestaan was?

Dat is hetzelfde account, maar in de app zie je de gebruikersnaam en op de site zie je de naam die iemand zelf heeft ingevuld. Verwarrend, wordt in de volgende update opgelost.

Profielfoto

mmww op 05 augustus 2015

Bij de iPhone weet je zeker dat de hardware 100% benut wordt door de snelle software updates. Ontwikkelaars hoeven dus geen rekening te houden met (te) oude software waardoor iOS apps beter worden, werken.

Android hardware wordt nooit 100% benut, door gebrek aan software updates en daardoor trage ontwikkeling bij ontwikkelaars. Weggegooid geld dus, een dure Android telefoon. Ze zien er leuk uit, en de specificaties schreeuwen op papier, dat dan weer wel!

Het draait uiteindelijk allemaal om de software!! Ik vind het dan ook belachelijk dat veel mensen elk jaar een nieuwe telefoon kopen. Compleet nutteloos, pas na 1 1/2 jaar benut je een iPhone 100%, omdat hardware altijd voorloopt op de software.

Profielfoto

Helena Vanaeken op 06 augustus 2015

@franklinvv sinds wanneer doet Apple aan marketing? Heb je specifieke voorbeelden? Geef maar op, veel succes;-) !!! @Shyos, zeg jij me wat je niet begrijpt of waar we niet op eenzelfde lijn zitten?:-) leuk prentje maar we zijn er niet veel mee:p . @NPP;Shyos;Imagic neen, ik ben geen transweetikveel, ik ben gewoon Helena maar bij registratie was het al laat en ik wou dat snel afwerken dus had ik bij de gebruikersnaam maar snel iets ingetikt, josdepooier dus, waar ik nu enigszins spijt van heb : / … @bassbug, de meeste mensen houden hun gsm nu eenmaal zo’n 2 jaar, al is het uiteraard wel jammer voor de mensen, waaronder ook ik, die hun gsm 3/4 jaar willen houden. @maconly, over welke galaxy s spreek je dan? En het hangt er ook sterk vanaf hoe je die foto trekt, ze verslaan elkaar in verschillende vlakken, bij weinig licht is de ene beter, bij een foto naar de zon de andere, bij slo-mo deze, bij dat die enz enz. Maar het is zeker zo dat de 6 in de overallscore de S6 voor zich moet laten. Of dat rechtstreeks betekent dat het niet goed gaat met Apple? Nee hoor;-) … @rmens dit zou fijn zijn moest dit verholpen worden, beetje ambetant maar mijn eigen fout :-)… @mmww helemaal mee eens!

Profielfoto

Melle op 06 augustus 2015

Google eens Apple marketing. Een wereld zal voor je open gaan…

Profielfoto

NoPlasticPhones op 06 augustus 2015

Kom op, Helena. Las ik nou net dat jij niet gelooft dat Apple aan marketing doet? Om Wikipedia even te citeren: Marketing of vermarkten is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen.

Maar nee, dat doet het heilige Apple niet. Ze zijn het meest waardevolle bedrijf met ongelooflijke verkoopcijfers en gigantische winsten geworden zonder marketing.

Uiteraard doet ieder groot bedrijf dat zichzelf een beetje serieus neemt aan marketing. Doe inderdaad even wat Melle zegt, en Google “Apple Marketing.” Apple heeft een eigen pagina op de website genaamd “Marketing en communicatie”, er zijn honderden artikels over het succes van Apple’s marketing geschreven, er zijn studenten die er hun einderwerk over schreven, en er zijn zelfs gelekte schema’s uit de Apple- campus die nog dateren ten tijde van Steve Jobs.

Apple doet meer aan marketing dan welk bedrijf dan ook. De gelikte verpakkingen, de exclusieve stores, de presentaties, de filmpjes met Jony, de reclamespots, etc. Het is allemaal deel van hun verkoopsucces.

Profielfoto

Shyos op 06 augustus 2015

Aanrader van de dag!

Stop met reageren op Helena Vanaeken alias Josdepooier.:mrgreen:

Profielfoto

Androidgirl op 06 augustus 2015

Tut-tut-tut Shyos… Lief zijn voor mekaar! Liefde is fijn. Maar af en toe een paragraaf in je tekst maken zou mij meer geneigd maken je relaas te lezen Helena! :heart:

Profielfoto

iBaar op 01 oktober 2015

Ik heb een Oneplus One gehad, zo’n 10 maanden.
Daarvoor een iPhone en nu weer.

Het lijkt allemaal zo mooi….maar wat een gedoe….Lollipop komt uit en daarmee een scala aan varianten.
Niet een is er goed….en ik heb er aardig wat geprobeerd.
Op de forums wordt je ook niet wijzer: na iedere nightly zit half India te zeveren over de Antutu score alsof dat zaligmakend is….
1 bug opgelost en een veelvoud komt er dan weer bij….
CM, Oxygen, Exodus en wat niet meer allemaal……van alles geprobeerd, maar niets is “af”.

De OPO heb ik hier nog steeds liggen, dus  -afvalligen : Doe een bod en koop mijn OPO….al je smartphone zorgen en problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?