Bang & Olufsen onthult eigen multiroom audiosysteem

Raymon op 05 augustus 2015 11 reacties Laatste door MacRay

High-end audiomerk Bang & Olufsen heeft BeoLink Multiroom geïntroduceerd, een nieuw audiosysteem dat de concurrentie met SONOS aan kan gaan. Het systeem werkt draadloos met speakers door het hele huis en laat zich via iOS-apps bedienen.

Naast het bekende design hebben de speakers nog een unieke eigenschap: je raakt ze simpelweg aan om te activeren. Ben je in een kamer waar geen muziek is? Raak de speaker aan en het afspelen begint.

Het hart van het systeem is de Beosound Moment, die doet dienst als hub. Bestaande draadloze B&O-speakers zoals de BeoPlay A9 zijn te combineren met het systeem. Voor oudere speakers is een convertor beschikbaar. De BeoLink-familie is uit te breiden met controllers en televisies.

Bang & Olufsen begint bescheiden met de integratie van diensten. Er is ondersteuning voor Deezer en TuneIn Radio, maar Spotify en Apple Music ontbreken. iTunes-bibliotheken en andere apparaten met DLNA ondersteuning zijn wel toegankelijk. Het geheel is met de BeoMusic-app te bedienen.

Goedkoop is het geheel niet. De Beosound Moment die als centrale hub dient, gaat voor € 2.195 over de toonbank en voor een leuke BeoPlay A9-speaker reken je nog eens € 2.149 af.
beoapp

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

Hans3920 op 05 augustus 2015

Beschijden vind ik dit allerminst, dan ga ik wel voor Sonos, zij zijn wel van prijs verhoogd maar dit valt dan nog reuze mee.

Profielfoto

Michiel Knol op 05 augustus 2015

Zolang Spotify en Apple Music niet worden ondersteund is het geen serieuze concurrent voor Sonos (ook nog geen Apple Music ondersteuning, maar dat is al wel aangekondigd).

Profielfoto

bvdabjorn op 05 augustus 2015

Ik kies ook nog steeds voor Sonos. B&O is gewoon veel te duur voor wat het is! Maar dat neemt niet weg dat ik het design niet apprecieer, want dit mag er zeker zijn;-)

Profielfoto

Afroman op 05 augustus 2015

Is het nog steeds een zelfstandig bedrijf of is het onderhand al verkocht?

Profielfoto

THX-1138 op 05 augustus 2015

Heb ’t altijd een beetje een saai seniorenmerk gevonden. Net zoals Loewe. Binnen 5 a 10 jaar zijn ze beide verdwenen.

Profielfoto

Airswing op 05 augustus 2015

O, werk je daar dan?

Profielfoto

Caszz op 06 augustus 2015

Vond de libratone loop al duur genoeg.

Profielfoto

hatolex op 06 augustus 2015

@THX,

Maar wel een senioren merk met een schitterend design, en een fantastische geluidskwaliteit.

Maar ja dat kan ook niet anders als je het grootste geluidslab ter wereld hebt.

Dus volgens mij zijn design en kwaliteit niet aan leeftijd gebonden.

Profielfoto

Pietje13 op 06 augustus 2015

De vergelijking tussen Sonos en Bang & Olufsen is hetzelfde als een Seat Me vergelijken met een Audi A7. Ja het zijn allebei auto’s..

Bang & Olufsen heeft een bepaalde klasse en voor het geld van een aantal speakers of een televisie kun je je gezin ook twee weken in een vijf sterren hotel op Curacao laten doorbrengen in het hoogseizoen.

Dan wordt je dus inderdaad gauw een seniorenmerk omdat oudere mensen het kunnen betalen. Zodra de kinderen zijn uitgevlogen gaan ze eens aan zichzelf denken.

Profielfoto

lordoftheflatbush op 09 augustus 2015

Ik denk dat B&O de boot qua connectivity gemist heeft. Ik heb nu al twee Libratone airplay luidsprekers.

Profielfoto

MacRay op 30 september 2015

B&O en software – geen goede combi..

BeoSound Moment kent te veel bugs..

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?