Znaps brengt ‘Magsafe’ naar iPhone/iPad

Raymon 2 jaren geleden 15 reacties Laatste door olga.p2000

MagSafe is al jaren een geliefd onderdeel van de MacBook Air en Pro, waarom heeft Apple nooit iets vergelijkbaars voor de iPhone uitgebracht? De behoefte is er zeker, bewijst de Kickstarter Znaps, een MagSafe-achtig systeem voor iPhone en iPad.

Snaps is een hit op Kickstarter en heeft praktisch alle funding al binnen. Het systeem bestaat uit twee delen: een adapter voor over een Lightning-kabel en magnetische connector voor in de iPhone. Kosten? Vanaf 9 dollar.

Volgens de makers is de plug klein genoeg ook met een hoesje nog prima te passen. Er is een variant voor zowel iOS (Lightning) als Android (Micro USB) en data-overdracht blijft mogelijk. We vroegen de makers hoe het met de MFI-keuring zat, maar volgens hem is dat niet nodig omdat de bestaande kabel met Made For iPhone-chip gebruikt wordt.
b0346486fed0f695ee22d287c7abe6a2_original
Vorig jaar verscheen een soortgelijk product, namelijk Cabin. Dat werd succesvol gefund maar heeft inmiddels te maken met flink vertraagde leveringen en slecht werkende producten. Hopelijk gaat het Znaps beter af, maar je bent gewaarschuwd. Alles alles goed gaat ontvangen de eerste kopers in december hun Znaps-adapters.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

15 reacties

Profielfoto

pimski 2 jaren geleden

Hebben, hebben, hebben……

Profielfoto

bcgraaf 2 jaren geleden

Heb 2 sets besteld incl verzending 25 dollar.

Profielfoto

ArMac 2 jaren geleden

Nou, ik kan me meer situaties herinneren dat ik juist blij was dat mijn telefoon vast bleef zitten aan mijn adapter, omdat deze anders op de grond was gevallen. Bijvoorbeeld wanneer deze op mijn bureau ligt, vast zit aan mijn tel en ik per ongeluk mijn telefoon van mij bureau afschuif. Of in de auto, dat deze in de aansteker zit en in een bocht gaat schuiven, met zo’n magneetkabel zou mijn iPhone door mijn auto vliegen (ik weet het, ik moet een houder kopen voor in de auto ;-))

Hoevaak gebeurt het dat je datakabel in je telefoon hebt zitten terwijl je ermee loopt, dat iemand dan langsloopt en blijft hangen achter je datakabel? In de 6 jaar dat ik een iPhone heb, is het nog nooit voorgekomen.

Voor mij zie ik hier het nut niet van in.

Profielfoto

Ron Luyten 2 jaren geleden

Heb een mophie juice pack met machnetic dockingstation en super tevreden over. Zo staat hij netjes in de lader en de juice pack geeft me ruim een verdubbeling van power

Profielfoto

koningjordy 2 jaren geleden

Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS

Profielfoto

Arthur345 2 jaren geleden

We vroegen de makers

Eindelijk onderzoek van de schrijver zelf hier(y)(y)(y):!:

Ga zo door.

Profielfoto

polansky 2 jaren geleden

Kijk, daar heb je tenminste wat aan.

Waarom kan Apple zelf niet met zoiets eenvoudigs komen?

Profielfoto

Ron Luyten 2 jaren geleden

koningjordy op 17 juli 2015
Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS Je kan niet verwachten dat een betaalmiddel dat alleen in Nederland aanvaard is wereldwijd aanvaard wordt terwijl je een Nederland vaak tegen een muur van onwil aanbotst om credit cards of maestro te aanvaarden . Helaas begrijpen veel
Nederlandse bedrijven dit niet

Profielfoto

NielsDam 2 jaren geleden

Zie het nut er niet echt van in, een lightning cable gaat er net zo makkelijk in. Bovendien schiet die niet zomaar los en kan deze dus je iPhone mogelijk behoeden van een val (maar dat zal Apple bij het testen ook wel doorgehad hebben).

Daarnaast zul je het plugje ook moeten verwijderen als je je iPhone aan je Mac wilt verbinden. En o ja, één ‘wrat’ (de camera) was kennelijk nog niet genoeg…

Profielfoto

pruus 2 jaren geleden

Dit is zo simpel dat je je afvraagt waarom het niet eerder gemaakt is, en wel door Apple. En nu lekker universeel. In de auto, of waar ook. Lekker gemakkelijk koppelen. Mijn Pledge is net gerealiseerd. Nu nog heel lang wachten.

Profielfoto

ray- 2 jaren geleden

bijkomend voordeel voor mij is, dat er geen stof in die connector kan op die manier. Bij mijn huidige en vorige iPhone had ik het probleem dat er te veel stof is in gekropen waardoor de connector niet goed meer werkte. Hiermee zou dat verleden tijd zijn

Profielfoto

pruus op 18 juli 2015

En wat lees ik nu op kickstarter, ‘de magsafe-airplug’. Nooit meer gehannes met de oortjes of wat je er ook aan hangt. Beter geluid dan Bluetooth en nooit meer afbreken, buigen. Ik bestel ze direct, ach ik droomde even….

Profielfoto

TBITW op 18 juli 2015

koningjordy op 17 juli 2015
Godammit, altijd maar weer die creditcards, wanneer breekt ideal uit over de wereld? of paypal? I WANT THIS

Voor 10 euro kan je bij schril een prepaid creditcard kopen die je via ideal kan opladen. Deze kaart wordt overal geaccepteerd. Je moet wel 18 zijn om hem aan te vragen.

Profielfoto

TBITW op 18 juli 2015

Daarnaast zul je het plugje ook moeten verwijderen als je je iPhone aan je Mac wilt verbinden.

Nope, er kan data door de [s]magische[/s] magnetische plug!

Profielfoto

olga.p2000 op 20 juli 2015

Ik heb ook 3 adapters en 2 connectors besteld. Ideaal! Dat mis ik nu bij de nieuwe MacBook. Maar goed nieuws! De jongens bij succesvolle funding (wat nu een feit is) zullen ook een USB-C adapter maken! Geweldig! Ik vond MagSafe een van de beste uitvindingen voor MacBook(Air, in mijn geval). En dat die niet meer bij MacBook zat vond ik een zeer grote nadeel. Met zo’n USB-C adapter zal die helemaal terug zijn.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?