Apple pakt uit tijdens San Francisco Pride

55 reacties

Vorige week werd het homohuwelijk in de Verenigde Staten gelegaliseerd, twee dagen daarna vond de jaarlijkse San Francisco Pride plaats. Apple was dit jaar zo’n 8000 medewerkers, hun familie en aanhang aanwezig. In onderstaande video zie je hoe opnieuw flink uitgepakt werd:

https://youtu.be/SMUNO8Onoi4

Vorig jaar maakte Apple zijn debuut op de Gay Pride van San Francisco. Dit jaar werd het gebruikelijke recept opnieuw uitgevoerd: vlaggen, t-shirts en Tim Cook die zich graag liet strikken voor een selfie. Ook Lisa Jackson (Apple’s topvrouw die over groene initiatieven gaat) en Phil Schiller liepen mee.

Apple is onder bewind van Cook een voorvechter van gelijkheid, zowel op de werkvloer als in het dagelijks leven. Tim Cook spreekt zich hier regelmatig over uit en kwam in oktober vorig jaar zelf uit de kast. Apple is daarmee het enige bedrijf uit de Fortune 500 met een openlijk homoseksuele CEO.

On June 28, 2015, thousands of Apple employees along with their families and friends joined together to march in the San Francisco Pride Parade. They came from all over the world to help demonstrate and celebrate our deep commitment to equality and diversity. Because at Apple, we believe that inclusion inspires innovation.

Reacties

55 reacties
 • Profielfoto
  typonerd

  Apple moet daar nu ook niet in overdrijven hé. Op de duur zou je al bang zijn om apple producten te gebruiken, dat ze je als gay zouden beschouwen. My God, waar is SJ, die zo goed prive en werk gescheiden hield?

 • Profielfoto
  koenvisser

  @typonerd: En zou het verkeerd zijn om als een homoseksueel beschouwd te worden dan?

 • Profielfoto
  hokkie

  Volledig mee eens. Ik denk dat het niet goed is als een bedrijf zich uitlaat of een mening heeft over zaken die niets te maken hebben hun core business. Staat los van het homohuwelijk (waar ik 100% voor ben). Straks moeten ze mening gaan vormen over Griekenland, IS of een rassenmoord.

 • Profielfoto
  Dani77

  @Koenvisser, je bent me net voor.

  Maar er is een simpele oplossing toch @Typonerd, gewoon een ander merk gaan gebruiken, als je zo onzeker bent.

 • Profielfoto
  Dani77

  @Hokkie, het is juist goed dat maatschappelijke issues draagvlak krijgen vanuit grote organisaties en regeringen.

 • Profielfoto
  Usain

  @Dani77 Nu de Amerikaanse overheid het homo huwelijk in alle staten gelegaliseerd heeft is er toch geen issue meer?

 • Profielfoto
  hokkie

  Als deze regeringen zelf al niet weten waar ze mee bezig zijn, kun je beter neutraal blijven als bedrijf met zoveel invloed. In dit geval is het positief, maar stel nu dat ze zeggen dat mannen of vrouwen NIET met elkaar mogen trouwen omdat de natuur het niet zo bedoelt heeft. Ben je dan nog steeds van mening dat ze hier goed aan doen?

 • Profielfoto
  puccini

  Uitpakken ???
  Gewoon een ordinaire verkoopstunt niets meer en niets minder, en ga er nou geen andere dingen achter zoeken!
  Het gros van de nichten zijn toch al voorzien van div. Apple apparatuur..

 • Profielfoto
  plonserd

  Op de duur zou je al bang zijn om apple producten te gebruiken, dat ze je als gay zouden beschouwen.

  Als je eens erg goed nadenkt dan besef je zelf toch ook wel dat jouw uitspraak op niets slaat?

 • Profielfoto
  typonerd

  Gewoon een verkoopstruuk om janetten te overhalen hun computers te kopen.

 • Profielfoto
  typonerd

  Respect. Iedereen is zoals hij is en zichzelf voelt. Maar van het ogenblik dat je dat aan een ander wil opdringen vind ik het fout.

 • Profielfoto
  IsSidha

  wij.. het nederlandse klootjesvolk.. vergeten gewoon dat er in de US regering nog steeds lieden zitten die zeggen dat het een ziekte is.. openlijke discriminatie is er gewoon aan de orde van de dag..

  daarom is het juist goed dat dit soort mega bedrijven hun mening uitdragen

 • Profielfoto
  typonerd
 • Profielfoto
  JohnHenry

  wat geweldig ‘Murica weer, alles is commercie.
  Happy Pride!!

 • Profielfoto
  marjolijntju

  Zelfs In Nederland kunnen 2 mannen nog niet overal hand in hand lopen
  want zo tolerant zijn bepaalde groepen niet en zeker hier in Nederland : (
  Super goed van Apple om zich hierover te uiten TOP !

 • Profielfoto
  ZCase

  @Usain: de ‘Amerikaanse overheid’ is overruled door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat heeft de wetten van diverse Amerikaanse staten getoetst aan de Amerikaanse grondwet en die gingen daarbij nat. In Amerika gaat de grondwet, anders dan in Nederland, boven lagere formele wetten. De opvattingen in die staten zijn daarmee natuurlijk niet gelijk veranderd. Goed dat Apple zich uitspreekt.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik denk dat je dit qua maatschappelijke invloed een beetje met het doneren van geld aan een goed doel kunt vergelijken. Veel bedrijven en rijke mensen geven veel geld aan goede doelen, waardoor ze ook een stukje van zichzelf geven aan iets waar ze voor staan, en soms ook voor een deel reclame.
  Bij Apple doen ze dit ook omdat ze dit als een goed doel zien, maar dan gaan ze een stukje verder in de uitvoering. Bij zo’n actie zit natuurlijk ook een stukje reclame, dat kun je niet voorkomen als je zoiets doet.
  Nou geeft dit wel even wat meer reclame dan het doneren van geld natuurlijk, maar dat komt ook omdat dit veel meer sociale betrokkenheid vergt dan het doneren van geld.
  Ik vind het wel goed dat ze dit doen.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik vind het helemaal niks die gay hype.
  Elkaar in de kont nemen is niet iets wat normaal is..

 • Profielfoto
  Androidgirl

  @Raymon – Hou je ook een oogje op dit draadje? :heart:

 • Profielfoto
  ArMac

  Apple moet daar nu ook niet in overdrijven hé. Op de duur zou je al bang zijn om apple producten te gebruiken, dat ze je als gay zouden beschouwen. My God, waar is SJ, die zo goed prive en werk gescheiden hield?

  Ik zou ook geen schoenen meer kopen… straks gaan ze nog denken dat je hetro bent… Jeetje!

 • Profielfoto
  hokkie

  @Raymon – Hou je ook een oogje op dit draadje? :heart:

  Hier staat niets wat gecensureerd hoeft te worden of bedoel jij de reactie boven je?

 • Profielfoto
  Hyrax

  Ik vind het helemaal niks die gay hype.
  Elkaar in de kont nemen is niet iets wat normaal is..

  Pardon? Het spijt me zeer maar nu sla je de plank volledig mis. De ‘gay hype’, zoals je die zo tendentieus benoemd, is het aan de normale mensen duidelijk maken dat het zijn van homo- of biseksueel iets is dat nu eenmaal erbij hoort; mensen worden zo geboren en daar hoeven ze zich niet voor te schamen, vandaar ‘pride’. Toegeven, ik ben het ook niet eens met het in korte broekjes met naakt bovenlichaam te staan dansen, maar de boodschap is dat het niet uitmaakt van wie je houdt. Het gaat dus om houden van, en niet om het ‘in de kont nemen’

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Hyrax je neemt me de woorden uit m’n strot!!! Het zijn zo’n mensen als ”@STEVEJ0BS” die onze maatschappij en beschaving blokkeren!!! =(

 • Profielfoto
  THX-1138

  @Stevejobs zal zeer waarschijnlijk een EO-er zijn. Je weet wel, zo’n stakker met een tamboerijn en/of een gitaar, met de handen opgeheven naar de Hemel. De Heere prijzend. Bang voor alles wat niet letterlijk in de bijbel staat. #fflekkergeneraliseren #trolmodus

 • Profielfoto
  JWB

  Los van het feit dat dit een enorm belangrijke stap is in de Amerikaanse geschiedenis en voor mensenrechten: ik word helemaal simpel van die melige Apple-video’s met alleen maar Shiny Happy People!:x

  Het lijkt wel een tandpasta-reclame.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  @Hokkie – Snap je het nu? ;-) Als het over homosexualiteit gaat ontspoort het hier nogal eens.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Op zich vind ik het statement dat Apple aanneemt een positieve evolutie. Trouwens vind ik de bekrompen gedachte bij velen die overtuigd zijn dat het gay zijn een rage is zielig want uiteindelijk zijn het wel zijzelf die een hype creëeren door homofoob te zijn . Deze onverdraagzaamheid alsook onverdraagzaamheid in het algemeen is een verontrustende evolutie. Mijn man en ik hebben er niet voor gekozen om gay te zijn en we hebben er gewoon het beste van gemaakt ook al is bekrompenheid in de maatschappij vaak een rem om gewoon jezelf te kunnen en te mogen zijn.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  @STEVEJOBS lekker hypocriet ben je want hoeveel mannen zouden op die manier met hun vrouw de liefde bedrijven. Je bent gewoon zielig omdat je het niet kan verkroppen dat anders geaarden gelukkig met elkaar kunnen zijn . Waarschijnlijk is het begrip oprechte liefde wereldvreemd voor je en ben je door eenzaamheid verbitterd.

 • Profielfoto
  abacab

  Het is een trend in deze maatschappij. Ieder voor zich. Geen verantwoordelijkheid meer voor vrouw en kinderen. En Apple speelt daar weer handig op in. Het is immers een grote doelgroep.
  Wat iemand binnenskamers doet daar heeft natuurlijk niemand niets mee te maken. Maar waarom moet dat bij die gays steeds zo geetaleerd worden? Wij hetero’s gaan toch ook onze vrouw niet liggen neuken bovenop een camion met luide muziek om te zeggen; wij zijn hier? Ik noem dit choqueren.

 • Profielfoto
  typonerd
 • Profielfoto
  Ron Luyten

  @abacab onze geaardheid moet inderdaad niet geëtaleerd worden want liefde kent nog kleur nog overtuiging dus als gays of lesbiennes een koppel zijn dan is er niks mis mee om ook zo door het leven te gaan hand in hand als elk koppel. Betreffende zedeloos gedrag kan ik zeggen dat grenzen evengoed door hetero’s gerespecteerd dienen te worden want ongeacht …… Is bvb openbaar tongen altijd degoutant. In ieder geval blijven mijn man en ik hand in hand door het leven gaan en zijn we super blij met ons gelegaliseerd huwelijk. We gaan ons voor niemand wegsteken of terug in de kas.

 • Profielfoto
  puccini

  Ik vind het helemaal niks die gay hype.
  Elkaar in de kont nemen is niet iets wat normaal is..

  Heb je er dan ervaring mee ?
  En wat is normaal dan ?
  Overigens Steve Jobs zou zich omdraaien in z’n graf als hij deze uitspraak van jou zou horen!

 • Profielfoto
  TheoKl

  Ik kan hier over maar 1 ding zeggen: ik heb in de jaren 60 (ja ik ben niet meer zo jong) nog op het politie bureau gezeten omdat ik voor gelijke rechten voor iedereen was, dus ook homo’s lesbo’s whatever. En daarbij ik ben zelf niet gay. Een van de mooiste dagen in mijn leven is geweest toen het homohuwelijk werd gelegaliseerd en zou iemand het weer terugdraaien ga ik zo weer de straat op.
  Wie zich hier beledigd mocht voelen of gekwetst: niets van aan trekken, dit zijn niet al te intelligente mensen.

 • Profielfoto
  maconly

  Nou nog wat beter met mensen omgaan die in Azie hun producten assembleren en gewoon belasting afdragen en Apple wordt een net bedrijf.

 • Profielfoto
  Xander41

  Deze zgn Steve Jobs is een diepte frustraat met sociopatiese inslag. Wij kunnen dit ook rangschikken onder hetero terreur. Voor lieden als voornoemd,die het talentloze fotomodellen koppie verbergen onder een masker van semi. intellectualisme is er een redekijk advies : Ga eens naar de hoeren,daar wordt je rustig van.

  Keep the spirit up !

  Goed bezig……

 • Profielfoto
  abacab

  @Ron Luyten: ik kan niet anders dan jullie veel geluk en veel plezier toewensen met jullie huwelijk. Ik heb daar helemaal geen probleem mee. Het gaat hem vooral over het etaleren en opdringen van iemands geaardheid. Je MOET mij accepteren, ik ben gay. Ik moet niks. Als jullie fijne mensen zijn zal ik dat automatisch wel doen. Vooral die pride toestanden daar heb ik het moeilijk mee. Ik veronderstel dat jij jouw man graag ziet maar daarom niet alle dagen met een pluim in jouw achterwerk rondloopt. En ook dat risicogedrag. Als iemand dat wil doen en hij hangt rond in darkrooms en geniet van glory holes, so what? Maar waarom daar mee uitpakken en anderen mee confronteren. Er zijn ook veel hetero’s die naar parenclubs trekken maar die gaan jou daar niet komen over lastig vallen. Je zou gauw zeggen; man hou eens op. Zo vind ik het hele Apple gedoe ook een opdringerig iets. Laat Tim Cook zijn wie hij is, een outing ok. Maar een gay pride met het ‘merk apple’. Dat is er over. Straks gaat Samsung dit nog na-apen.

 • Profielfoto
  Harrie86

  Je MOET mij accepteren, ik ben gay. Ik moet niks.

  Wie zegt dat je iets moet? Jij vindt zelf dat je iets moet. Waarschijnlijk omdat het je niet bevalt. Er is niemand die je opdringt om dit nieuwsbericht te lezen.

  En ook dat risicogedrag. Als iemand dat wil doen en hij hangt rond in darkrooms en geniet van glory holes, so what?

  Je weet er wel het fijne van zo te horen. Buiten het feit dat dit stereotypegedachte zijn.

  Er zijn ook veel hetero’s die naar parenclubs trekken maar die gaan jou daar niet komen over lastig vallen.

  Wie valt jou persoonlijk lastig met zijn ervaringen in darkroom cq parenclub? Of je bevindt in je duistere kringen van het tweede citaat hierboven of je slaat de plank wederom mis.

 • Profielfoto
  oblomov

  Volledig mee eens. Ik denk dat het niet goed is als een bedrijf zich uitlaat of een mening heeft over zaken die niets te maken hebben hun core business. Staat los van het homohuwelijk (waar ik 100% voor ben). Straks moeten ze mening gaan vormen over Griekenland, IS of een rassenmoord.

  Apple moet niets. Daar kiest het zelf voor. IS of een rassenmoord keuren ze ongetwijfeld ook af.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Tuurlijk mag je van iedereen houden. Maar om dan ook gelijk met iedereen seks te hebben… Zolang er wilsovereenstemming is moet ik alles maar normaal vinden?
  Het gaat gewoon om perverse seks / moeite met grenzen. Je gaat toch ook niet met je ouders naar bed omdat je die zo lief vindt?
  Iedereen moet het zelf weten maar ik vind het niks.

 • Profielfoto
  hokkie

  @oblomov; je snapt mijn punt wel, hoop ik.
  @Androidgirl; Precies! Daarom… Je insinueerde dat Ramon dit draadje moet controleren op een mening van een ander die afwijkt van…? En vervolgens deze moet verwijderen?! STEVEJ0BS geeft duidelijk zijn mening over een gay-hype en k*ntneuken. Hij zaait geen haat, discrimineert niemand, dus wat is het probleem? Laat ik helder zijn! Dit is ZIJN mening, de mijne totaal niet.

  Alleen al deze discussie in een toch wel vrij tolerant land, leidt tot niets. Mijn inziens heeft Apple op dit terrein niets te zoeken. Ik zie liever dat ze klimaatveranderingen, kinderarbeid en privacy op de agenda hebben (hebben ze ook al, ik weet het), dan de sexuele voorkeur van een CEO en dat inzetten voor reclame(?).

  Maar goed, ik slaap er geen nacht minder om. Tis maar een mening…

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik heb niets tegen homo’s, echt. Maar om er weer zoveel aandacht aan te geven vind echt over de top. Ik hou van mensen in alle talen en soorten en respecteer ze.
  Maar alsjeblieft, laten we ook mensen respecteren die er niet zo goed tegen kunnen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik heb niets tegen homo’s, echt. Maar om er weer zoveel aandacht aan te geven vind echt over de top. Ik hou van mensen in alle talen en soorten en respecteer ze.
  Maar alsjeblieft, laten we ook mensen respecteren die er niet zo goed tegen kunnen.

  Eindelijk iemand met wijze woorden.

  En dat zit mij nog meeste tegen. ze willen allemaal gerespecteerd en geaccepteerd te worden, maar diegene die hun mening niet eens is of maar iets afwijkt. Respecteren ze niet.

  Dan word je gelijk homofoob genoemd etc etc.

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  Laten we ook mensen respecteren die er niet zo goed tegen kunnen ??? Stel dat we dat doen dan mag je nergens meer jezelf zijn en moeten we allemaal weer terug in de kast. We evolueren dan naar totale onderdrukking iets waar IS ook voor staat. De meeste negatievelingen hebben een totaal vertekend beeld over homosxualieit en denken dat die hele kleine minderheid die opvalt door hun extreem vaak schokerende gedrag een algemeenheid is. Dit klopt dus NIET want er zijn massa’s homo’s waar van je het zelfs niet weet. Toch moeten deze mensen het recht krijgen openlijk zichzelf te zijn en gewoon met hun geliefde door het leven te gaan maar helaas zorgt de bekrompen maatschappij ervoor dat ze hun leven niet moe zijn en zich verschuilen. Wij zijn onlangs gewoon hand in hand door Brussel gewandeld en moeten gaan lopen omdat andersdenkenden ons in elkaar wilden rammen puur omdat we onszelf waren. In de kampen moesten homo’s een roze driehoek op omdat men zo op een extra gruwelijke wijze de homo’s kon doden. Is het dat waar de onverdraagzamen weer naar toe willen? Hetgeen Apple doet is juist een aanmoediging om diversiteit te promoten en mensen duidelijk te maken dat gelukkig zijn door liefde een vanzelfsprekendheid is die een ander niet kan beoordelen want niemand heeft het recht een ander zijn hart te vernietigen omdat hij of zij geen liefde kent.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @ron luyten Dus als jij snachts werk en ik je buurman ben. Hoef ik geen rekening sochtends te houden met jouw en kan ik vrolijk in de muur boren.
  Want ja anders kan ik mezelf niet zijn.
  En kan ik nergens mezelf meer zijn.
  Jullie homo’s zijn net grieken, kijken alleen maar naar jezelf en op jullie manier moet het opgelost en gedaan worden en anders niet.
  Geen dialoog aangaan, maar de maatschappij iets opdringen.

 • Profielfoto
  marjolijntju

  @MEEUW
  Over dialoog gesproken.. kunt u dat wel ? u geeft een reactie waar niemand wat mee kan … ik zou zeggen lieve MEEUW wees u zelf met u boortje en komt u eindelijk ook uit die kast;-)
  xxxjes fijne dag verder .

 • Profielfoto
  stopdaan

  @MEEUW: Serieus, “jullie”, “ze”?

 • Profielfoto
  Ron Luyten

  @MEEUW wij kijken niet alleen naar onszelf maar alleen naar mensen die positiviteit uitstralen . Heb ook nog nooit gehoord dat homo’s een hetero koppel in elkaar hebben geramd en dat komt omdat wederzijds respect ons meer lief is dan de haat die homofoben als jij prediken . Trouwens geluidsoverlast kan door iedereen worden veroorzaakt en eerlijk gezegd rekening houden met elkaar betekend leven en laten leven zonder mekaar kwaad te berokkenen en daar hoort liefhebben zeker niet bij. Je bent gewoon verbitterd en dat is juist het probleem in onze maatschappij dat we elkaar het licht niet meer in de ogen gunnen. Haat is een kanker!!!!!

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Inderdaad ron, ik word gewoon triest door sommige van deze reacties te lezen… hoe kan je nu zoiets als de Liefde vervloeken of haten…??? En @MEEUW Waarom betrek je in godsnaam de Grieken? Je veralgemeent ALWEER, deze mensen werkten hard, en waren gelukkig… het is niet omdat er bepaalde individuëen uit de EU-unie en de Griekse regering moeilijk doen, dat de Grieken egoïstisch zijn… mensen die holebi’s en buitenlanders discrimineren en niet aanvaarden, zijn juist egoïstisch, omdat ze het hen bv niet doordringt, dat veel buitenlanders naar onze streken zijn gevoerd om in de mijnen te werken, omdat ze vluchten voor oorlog, omdat ze hun kinderen, net zoals iedereen onder ons een gelukkig en veelbelovende toekomst willen geven… niet om “ons sociaal systeem te misbruiken”, en als je zelf gelukkig bent met je echtgenoot, dan ga je zelf nooit 2 holebi’s, die hand in hand over straat lopen, uitschelden of bedreigen…

 • Profielfoto
  MEEUW

  gelijk mij in hokje plaatsen als homofoob. Wie scheld of beledig iemand nu ?
  of ik moet zelf maar uit de kast komen. ok geef geen mening meer. dat willen jullie toch?
  Homo’s en lebi moeten geaccepteerd worden, gerespecteerd worden, ze moeten zichzelf kunnen zijn. En je moet er geen mening over hebben. Anders ben je homofoob, moet je zelf uit de kast komen, ben je verbitterd.
  Snap je er niks van, heb je geen interligentie.

  Vooral uitgebreid zoenend op staat gaan staan en niet rekening houden met andere en blijven volhouden je standpunt. Zo komen we er wel met deze instelling:)

 • Profielfoto
  MEEUW

  @MEEUW Waarom betrek je in godsnaam de Grieken? Je veralgemeent ALWEER, deze mensen werkten hard, en waren gelukkig…

  Deze griekse vrienden hebben corruptie, en belasting onderduiking uitgevonden.
  Ze leefden boven hun stand (de overheid en de meeste grieken).
  Er werd geknoeid met de cijfers om de eu binnen te komen.
  Er word continu niet gehouden aan de afspraken.
  Blijven duwen en trekken, modder gooien, blijven draaien van standpunt

  1868 latijnse muntunie ging ook al mis met griekenland zo zijn er nog wel aantal voorbeelden. werken hard ja:) dat is wel waar. alleen hoe en waaraan is 2de.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @MEEUW, als je dit serieus bedoelt, moet ik je teleurstellen… dan ben jij duidelijk nog nooit in Griekenland geweest, heb je nooit ervaren, dat Grieken een van ’s werelds vriendelijkste volk is… Ik ben al zo vaak de recentste jaren naar Griekenland gereisd en heb over de locale bevolking quasi niets negatiefs te zeggen… ze zijn gastvrij, ze werken hard, ze hebben niet al te veel luxe en zijn niet rijk, maar ze zijn vooral gelukkig… Dus om even op jou “argumenten” terug te komen…
  -Ik weet niet wat jij bedoelt met boven je stand leven, maar ik denk dat JIJ de Grieken er al zeker niet moet gaan van verwijten, zo gastvrije, vriendelijke, enthousiaste mensen??? Oke de overheid waarschijnlijk wel, maar welke minister doet dat nu ook niet, oke ik weet het, er zijn er een paar, maar dat is het dan ook.
  -Hoezo hebben zij corruptie uitgevonden??? Waar slaat dat nou op? Alsof het hun schuld is dat een of andere ambachtsman wat zwarte klusjes doet? Alsof het door hen komt dat vele rijken hun geld in Groothertogdom Luxemburg stockeren???
  -En die 3 andere? Dat is op politiek vlak, daar heeft de Griekse bevolking niet veel mee te maken als je dat nog niet wist.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wordt een beetje week van die video. Doet me denken aan de vorige Coca-Cola reclame. Taste Happiness… Inhoudsloze video. Ik vind het niet zo nodig dat Apple blijkbaar 8000 mensen uit de hele wereld haalt om in San Francisco aan zo’n demonstratie mee te doen. Dan kan ik nog wel een hele serie nog veel heftiger dingen verzinnen waar ze voor of tegen kunnen demonstreren. Amerikaans wapenbezit, waardoor vrijwel dagelijks mensen sterven. Racisme, Onderdrukking van vrouwen in grote delen van de wereld. Kindsoldaten en dan heb ik alle narigheid in midden-oosten en Afrika maar even overgeslagen.

  Chinese bezetting van Tibet al meer dan 70 jaar en vernietiging van de cultuur taal en religie daar, onderdrukking van Oeiguren in China, maar daar sluiten ze lekker hun ogen voor, want oh ja daar worden onze Apple spulletjes lekker goedkoop geproduceerd. Ik vind het nogal overdone allemaal. Als Apple écht een statement wil maken, halen ze vanwege de mensenrechten de productie volledig uit China. Het is het land waar de meeste doodstraffen plaatsvinden. Om kleine dingen al. Organen van die mensen verhandeld door de overheid. Overheidscontroles op zwangerschap op scholen en bedrijven en gedwongen abortus op grote schaal in China, vanwege het 1-kindsbeleid. Op grote schaal. Honderdduizenden in strafkampen. Dát zijn pas dingen om je druk te maken.

  Tim Cook is uit de kast. Prima. Maar nu zo gaan hypen hoeft van mij niet.
  Het was al lang duidelijk hoe Apple erover denkt.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @MEEUW, van jou voorlaatste reactie begrijp ik enkel die eerste zin, van die anderen snap ik niet wat je bedoeld, wie het onderwerp is en zijn grammaticaal niet echt correct vermoed ik… als je dat eens duidelijk wilt herhalen zou dat leuk zijn. En voel jij je aangevallen als ik je een homofoob noem? En met holebi’s te accepteren/verdragen wordt bedoeld om ze te laten zijn zoals ze zijn…als jij het normaal vindt dat deze mensen worden gediscrimineerd, uitgescholden, bedreigd etcetera, dan heb ik reden genoeg om jou als homofoob te zien. Accepteren betekent gewoon dat je ze moet verdragen en niet discrimineren, als je ze niet bevriend wil hebben is dat zo, je MOET ze niet uitnodigen om eens bij je thuis te komen eten, je mag ze gewoon niet het leven zwart maken door hen te discrimineren etc., volgens mij denk je dat je ze niet accepteert, maar zolang je ze niet benadeeld op welke manier dan ook, verdraag je ze toch? Je moet niet spontaan een babbeltje met hen maken, je moet ze gewoon hun gang laten gaan… (zolang dat er zich geen zedenfeiten voordoen maar dat heb je uiteraard ook bij hetero’s)

 • Profielfoto
  Androidgirl

  @ Hokkie – Relax. Ik insinueer helemaal niets? Ik vind de discussies over het thema homosexualiteit en Apple hier gewoon tenenkrommend en een smet op OMT. Veel te vaak wordt er direct op de man gespeeld, en gaat het over allerlei misselijke vooroordelen. (Lees de lap reacties.) Het komt allemaal erg negatief op mij over, vandaar dat ik Raymon verzocht om een oogje hierop te houden.
  Maar, ik zal je voortaan vermijden, je geeft me het gevoel dat ik geen positieve bijdrage doe hier.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  (…) Als Apple écht een statement wil maken, halen ze vanwege de mensenrechten de productie volledig uit China. (…)

  Beste MacAanZee, da’s leuk bedacht maar vooralsnog voor de meeste van Apple’s producten praktisch niet haalbaar te doen voor de prijs waarvoor ze verkocht worden, al doet Apple al zoveel als mogelijk is om in eigen land te produceren.

  Neem de nieuwe MacPro, die (de zwarte rechtopstaande cylinder, geïntroduceerd in 2013) werd al vanaf het begin en wordt nu nog steeds, volledig in Apple’s thuisland, de Ver. Staten van Amerika geproduceerd, tuurlijk er zitten in die MacPro een aantal grondstoffen die NIET uit Amerika komen, maar dat is technisch onvermijdelijk.

  Maar voor Apple’s andere producten zoals de iPhone/iPad/iPod/iMac/Macbook (waarvan overigens zo goed als al het glas al jaren door Cornering in Amerika zelf wordt geproduceerd) is het met de aantallen die Apple kan én wil kunnen verkopen het financieel niet haalbaar, om nog te zwijgen over het vele handen-arbeidt die bij de productie komt kijken, om deze producten op een groot genoegen schaal in eigen land te produceren. Zouden ze dit wel gaan doen, verwacht dan dat je nieuwe iPhone, iPad of MacBook Pro of Air een veelvoud gaat kosten dan dat het nu kost.

  Voor een 64GB iPhone of een 128GB iPad zal dit, met inbegrip van de Amerikaanse arbeid- en loonkosten, al snel betekenen dat zo’n iPhone een losse vanaf prijs van tegen de 1200,- á 1500,- dollar zou gaan kosten, ofwel 1500,- á 2000,- voor de iPad.
  Je kunt dan wel raden dat dan Apple iets wordt voor de echt steenrijken onder ons, en dat het voor providers een no-go wordt wat betreft het gesubsidieerd aanbieden van toestelen.

  Ja, ook ik zou graag zien dat bedrijven zoals Apple, Philips, Nike, Adidas, Bjorn Borg, e.d. hun producten in eigen land zouden produceren. Maar zolang landen als China, Taiwan, Singapore, India, Indonesië, Bangladesh e.d. hun eventuele minimumloon (mochten ze dit al hebben) niet spiegelen aan onze westerse minimumlonen, dan ja, zijn die landen nou eenmaal voordeliger voor groot-merk producenten. Een uitzondering op de regel is de fabrikant van mijn favoriete speelgoed, LEGO. The LEGO Group, die ondanks dat ze verschillende fabrieken in de wereld heeft, waaronder in China, nog steeds meer dan 60% van hun producten (of in ieder geval de diverse componenten daarvan) in het eigen thuisland Denemarken zelf produceert. Wat in mijn ogen toch een compliment waard is.