‘Plannen voor iPhone 6c zijn geschrapt’

21 reacties

Komt er dit jaar wel of geen nieuwe, kleurrijke iPhone 6c? Liefhebbers van een 4-inch toestel hopen op een plastic iPhone met de hardware van de iPhone 6, maar volgens analist Timothy Arcuri zijn er nergens sporen van een nieuwe, kleine iPhone in de productieketen.

Eerder dit jaar waren prototypes van een iPhone 6c in de maak, maar die zijn nooit in productie genomen. Apple zou volgens de analist vrezen dat het toestel te sterk zou concurreren met de erg succesvolle iPhone 6.

De iPhone 6 zorgde dit jaar voor een verkooprecord. Het toestel blijft waarschijnlijk ook na de introductie van de iPhone 6s nog populair met een verlaagde prijs. Het zou dan niet slim zijn om dit te kannibaliseren met een kleiner model met gelijkwaardige specificaties, redeneert de analist.

Dat een product in de productieketen opduikt wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk geproduceerd wordt. Apple experimenteert vaker met producten in allerlei vormen en groottes. De analist heeft geen foutloos track record, dus voor de liefhebbers van een 4-inch telefoon is er nog steeds hoop. In september weten we het zeker.
iphone-3x-16x9

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Komt ie dit jaar niet, dan komt ie volgend jaar wel. Ik wacht liever op een 4″, dan met zo’n bakbeest rond te gaan hossen.

 • Profielfoto
  Usain

  Nee ze gaan de 5s in plastic uitbrengen voor een veels te hoge prijs. Afzetters zijn het. Een losse iPhone 6s zal wel richting de 900 euro gaan als je geen fucking 16GB wil.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Dat is ook wat ik dacht generator, maar eenmaal je een 4.7″ vasthebt, went het wel snel! Groetjes Helena xxx

 • Profielfoto
  Picturethat

  Komt ie dit jaar niet, dan komt ie volgend jaar wel. Ik wacht liever op een 4″, dan met zo’n bakbeest rond te gaan hossen.

  Het is maar net waar je hem voor gebruikt. Ik zou persoonlijk niet meer terug willen naar 4″, omdat mijn manier van werken met een smartphone zich toch heel anders heeft doorontwikkeld dan een paar jaar geleden.

  Ik handel tegenwoordig veel meer (zakelijke) email af via m’n telefoon, bel een stuk minder, bekijk veel meer video’s, foto’s en uitgebreidere webpages met m’n telefoon en al deze dingen vragen om overzicht en usability.

  Geen moment het gevoel dat ik met een bakbeest rond hos. Vooral een uitkomst, zo’n groter scherm

 • Profielfoto
  jeffp

  Ik hoop zeker op nieuw 4inch model, maar niet van plastic. Kom nou. Ik begrijp nog steeds niet waarom Apple is overgestapt op de ‘groter is beter gedachte’. Laat ik mijn eigen ervaringen er even bijhalen: in het half jaar dat ik de iPhone 6 nu bezit ben ik er nog geen moment tevreden over geweest.

  Dat heeft vooral te maken met de afmetingen: het werkt gewoon niet prettig. Bij elke foto die ik neem ben ik bang het apparaat te laten vallen. Het toestel is onmogelijk goed met een hand te bedienen en dan voelt het apparaat ook nog eens teer aan. Mijn toestel (scherm) begaf het na enkele dagen al. Inmiddels ben ik twee reparaties en een nieuwe iPhone verder. En ook dit apparaat heeft weer problemen, maar ik ben te belazerd om weer naar de Apple store te gaan.

  Zet dat eens af tegen de iPhone 5: onverwoestbaar. Na twee jaar gebruik zonder hoesje of whatever geen enkel krasje op het scherm. De 5 was, net als de 4, heerlijk in gebruik. Sterker, ik dacht nooit na over hoe ik dat ding gebruikte. Nu doe ik dat wel. Erg jammer, ik gebruik het toestel zakelijk namelijk ook veelvuldig.

  Helaas zijn er maar weinig andere fabrikanten die kleinere telefoons maken. Ik hoop dus van harte dat ze de 5S een goede upgrade geven. Want bij dit formaat en deze bouwkwaliteit is het voor mij wel klaar met de iPhone.

 • Profielfoto
  Bemobster

  Hopelijk dat ze bij de iPhone 7 of weer een 4 inch model uitbrengen of de randen zover weten te minimaliseren zodat de 4,7 niet veel groter meer is dan de iPhones 5s.

  Ik vind het toch het fijnst als ik een telefoon met 1 hand kan Bedienen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @jeffp

  Vreemd, want ik heb juist de tegenovergestelde ervaring met mijn iPhone 6 Plus. Ik kwam van een 5. Ik heb hem tot 4 (!) keer toe laten vervangen, telkens opnieuw een slechte camera. En een jaar later een vijfde keer vanwege een defecte vergrendelknop. Met de 6 Plus ondervind ik geen problemen. Ik denk ook dat dit heel persoonlijk is, de bouwkwaliteit lijkt me niet met elk model achteruit te gaan. Je kan gewoon heel veel pech hebben. Het enige waar ik bang voor was, is Bendgate. Maar met een doorzichtig hoesje en een screenprotector tegen eventuele krasjes blijft mijn iPhone er even mooi uitzien als de dag dat hij uit de doos kwam. Sommige mensen vinden dit doodzonde, maar ik kan ermee leven. Op elke generatie iPhone kwamen krassen, zeker op de plastic modellen. En bij de 5 kwam de zwarte verf los.

  Ik stoorde me ook aan dat “net-niet-gevoel” van de 6, dus koos ik de 6 Plus. Dat kon je ook lezen in het opiniestuk van Koen. Die is zo groot dat je na een week niet meer stilstaat bij het feit dat je met een 5S elke hoek kon raken. En je krijgt er ook wat voor terug: waar de 6 gewoon een grotere 5S is, heeft de 6 Plus aangepaste software om optimaal gebruik te maken van het scherm. Ik denk werkelijk niet meer na over hoe groot hij is, en je leert de telefoon gewoon op een andere manier bedienen. Maar met een gewone 6 blijft het “wel willen maar net niet kunnen raken met één hand.”

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dus de lineup wordt straks iPhone 6s (plus) / iPhone 6 (plus) / iPhone 5s.

 • Profielfoto
  jeffp

  @ NoPlasticPhones

  Dat is wat je noemt pech hebben ja…al was ik in dat geval ook aan de bouwkwaliteit van de 5 gaan twijfelen. Feit is dat ik met de 4 en 5 nooit problemen heb gehad. Dat zal mijn oordeel zeker hebben beïnvloed. Krasjes en butsen interesseren mij niet heel veel, als het toestel als geheel maar goed werkt.

  Bij de 6 is het gewoon een feit dat er sneller krasjes op het scherm komen, zo bevestigde een Apple-medewerker mij een tijdje terug. De oplossing vond ik nogal stuitend: plak er een screenprotector overheen. Dan maar krasjes.

  Terug naar de kern: voor mij staat het gebruiksgemak voorop. Bezien vanuit de telefoons die Apple tot nu toe heeft gemaakt vond ik de 5(s) het meest prettig in gebruik. Dat er een markt is voor grotere telefoons geloof ik graag – de plus zoals jij bezit. Maar ik begrijp oprecht niet waarom een bedrijf als Apple lak heeft aan al die tevreden gebruikers van de 4 inch telefoon. Die consumenten wil je toch behouden?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Daar kan ik ook niet aan uit. Ik zou inderdaad graag terug een 4″-model zien. Mijn ouders hebben nu een iPhone 5 en 5C, en ze zien het absoluut niet zitten om binnenkort te upgraden naar een grotere telefoon. Alle grote smartphonefabricanten hebben zodanig veel toestellen op de markt dat er wel enkele kleinere telefoons tussen zitten. Apple binnenkort niet meer. De flagship-modellen van bv. Samsung en HTC zijn allemaal joekels van gsm’s zoals de 6 Plus, maar er zijn toch nog altijd kleine toestelletjes nodig.

 • Profielfoto
  Edwin

  en nu? Heb na 3 maanden mijn iPhone 6 ingewisseld voor een splinternieuwe iPhone 4S vanwege het formaat. Dacht dat half jaar wel te kunnen overbruggen tot de komst van de iPhone 6c…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Biker,

  gewoon wachten tot september. Dit zijn nog altijd maar geruchten…….

 • Profielfoto
  Niels

  Voor de 4″ houdt  gewoon de 5S erin. Die plastic hipster troep, daar zit toch (bijna) niemand op te wachten.

 • Profielfoto
  mmww

  @jeffp

  Als je zo ontevreden bent over je iPhone 6, waarom koop je dan geen iPhone 5s de specificaties zijn praktisch gelijk. Je merkt zeker geen snelheidsverschil.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  @Biker waarom niet wisselen met een 5(S)??? Volgens mij ben je “ferm in ’t zak gezet” en inderdaad hé mmww??? Dan koop je toch geen iPhone 6 als je hem te groot vindt e.d. je merkt uiteraard geen snelheidsverschil omdat iOS voorlopig op de 5S “lagloos” draait.

 • Profielfoto
  jeffp

  @mmss

  Die geruchten hè, hoopte in september een nieuwe, kleinere iPhone mét een betere camera dan de 5S (gebruik ik erg veel) aan te kunnen schaffen. Verder: zoals ik al schreef moet ik met dit toestel nog langs de Apple Store: het scherm zit los, waardoor de linker kant klikt (zoveelste keer). Mijn gedachte was al het apparaat in te ruilen tegen een 5S. Als dat kan tenminste…ik heb bij dit toestel namelijk ook nog eens Applecare Plus, dat neem ik graag mee.

 • Profielfoto
  steveb

  4 inch is enkel nog voor ipod touch

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik begrijp nog steeds niet waarom Apple is overgestapt op de ‘groter is beter gedachte’.

  Gezien de verkoop cijfers is dat toch wel prima te begrijpen lijkt me zo..

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Alleen komen die verkoopcijfers grotendeels uit nieuwe markten. Niet voor niets heeft maar 23% van de huidige iPhonebezitters een eerdere iPhone de deur uit gedaan voor een iPhone 6 of 6 Plus.

  En die nieuwe markten zijn allemaal strot-dankwel-geweldig-duwers.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  PEACE MENSEN!!!

 • Profielfoto
  maconly

  Gisteren foto’s gemaakt met mn 6plus en met een galaxy s , duidelijke winnaar was de galaxy s.

  Nou zal ik nooit met zo’n android ding aan de haal gaan maar het viel me vies tegen.