Koos Spee: verbod smartwatch in auto is onzin

Tech rmens 22 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

De afgelopen weken was er veel nieuws over de uitspraak van Ministerie van Infrastructuur en Milieu dat een smartwatch af moet in de auto. Een slim horloge om je pols wordt gezien als een mobiele telefoon in je hand en kan een boete van 230 euro opleveren.

Een Nederlandse Apple Watch-bezitter pikte dit niet en wil een proefproces. Nu heeft ook oud-verkeersofficier Koos Spee zich over de redenering van het ministerie uitgelaten: “een niet te handhaven en onzinnige redenatie.”

Spee deed de uitspraak donderdagavond in het programma Pauw:

Het smartwatchverbod in de auto is het gevolg van een oude uitspraak van het Gerechtshof in Leeuwarden. Het hof was van mening dat een vrouw die in 2006 haar mobieltje om haar pols bevestigde nog steeds een telefoon vast had, die redenering wordt nu doorgetrokken.

Volgens Spee heeft de politie ook niet genoeg capaciteit om op gebruik van de smartwatch te controleren. Er worden 50 extra agenten ingezet om verkeersovertredingen aan te pakken, maar dat zijn er volgens de oud-officier veel te weinig, automobilisten zullen er in de praktijk niets van merken.

Het plan van een Nederlandse Apple-fan om een proefproces uit te lokken zal gezien de kleine pakkans heel wat voeten in de aarde hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen