Nintendo maakt tóch smartphonegames

11 reacties

Nintendo is overstag. Na een periode waarin het Japanse bedrijf niets wilde weten van het maken van games voor smartphones, heeft het vandaag bekend gemaakt alsnog met mobiele games te komen. Het gaat samen­werken met Japanse gamegigant DeNA.

In de mobiele games zullen alle Nintendo-karakters, waaronder Mario en Zelda, te zien zijn. De games worden geen ports van bestaande games, maar compleet opnieuw ontwikkelde spellen die voor bediening met touch gemaakt zijn. Nintendo blijft ook consoles verkopen.

De aankondiging is opmerkelijk omdat de Japanse gamemaker lang niets wilde weten over smartphonegames. Er zou vorig jaar binnen de top zelfs ruzie zijn ontstaan over het idee om games voor iOS en Android te maken.

Het is nog onbekend hoe en wanneer Nintendo zijn eerste games voor mobiele apparaten uit gaat brengen. Naast mobiele games werkt het bedrijf ook aan een nieuwe dienst die Nintendo-games naar diverse platformen brengt, waaronder de pc en tablet. Vorig jaar vroeg het al een patent aan op een eigen soort emulator.
nintendomobile

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Cool! Logische stap voor dit noodlijdende bedrijf.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Bring it on! Multiplayer Mario Kart op iOS met AppleTV support!

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Super mario bro’s please ja

 • Profielfoto
  Phthisicus

  Als het maar geen Free to Play of Pay to Win games gaan worden !

 • Profielfoto
  Targaryen

  Jammer dat ze de Pokémon games o.a. niet gewoon heruitbrengen voor iOS. Er is zeker een markt voor denk ik, gezien het groot aantal iPhone gebruikers bij ons op school, dat die games nog speelt tijdens de les(pauzes).

 • Profielfoto
  GT1988

  Oude pokemon in retina resolutie = instant cash voor Nintendo.

 • Profielfoto
  Petje

  Ik vindt al jaren dat Nintendo geen leuke spellen meer maakt, dus ik hoop wel op Ports van de oudere bestaande games, want die waren wel leuk.
  Ik heb bijna 2 jaar de WiiU gehad en er kwamen gewoon geen leuke NIEUWE spellen op de markt voor dit console. Gelukkig was er nog een liefhebber op marktplaats die er nog wat geld voor over had.
  Nintendo… please make the “old” games for iOs and Apple-TV

 • Profielfoto
  RemSon

  Zkr een goede beslissing… Zelda klassiekers op de iPad.. hoe relaxed!!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Finally!!! Ik pak nu nog regelmatig m’n DSi XL erbij als ik zin heb in een mobiele retro-game. Ik weet niet in hoeverre touch echt de ideale interface vormt als het de énige bedieningsvorm is, maar als er ondersteuning komt voor (MFi-)controllers dan is er wel een kans dat ik zo’n geval in huis haal…

 • Profielfoto
  Shorty007

  Nu hopen dat ze inderdaad de klassiekers ook uitbrengen en zeker wat betreft Mario… Ja misschien gaan ze wel alleen nieuwere spellen uitbrengen…

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  Game&Watch games, kom terug!