‘iPhone 6c krijgt 5s-ingewanden’

14 reacties

Voor wie maar niet kan wennen aan de steeds groter wordende iPhone-modellen is er goed nieuws, al doet het zich vooralsnog alleen voor in het geruchtencircuit; Apple werkt aan een opvolger van de 4-inch iPhone 5c.

Op Future Supplier zijn foto’s verschenen waarop een gekleurde plastic achterkant te zien is die in eerste instantie voor de iPhone 5c lijkt te zijn. Wie beter kijkt ziet echter in de details dat dit model elementen moet huisvesten die tot nu toe alleen in de iPhone 5s te vinden waren.

Het meest opvallend is de uitsparing voor de LED-flits. In de 5c zit een rond wit-schijnend lampje, maar op de foto’s is een langwerpige uitsparing te zien, wat doet vermoeden dat de pilvormige  twee-kleurenflits van de iPhone 5s terug te vinden is in het nieuwe model.

iPhone 6c-1

Verder valt aan de onderkant van de plastic behuizing op dat er twee rijen gaatjes te zien zijn voor de luidspreker en microfoon, net als bij de 5s, terwijl de 5c maar één rijtje heeft.

iPhone 6c-2

Daarmee lijkt Apple de kleurige c-iPhone nog niet afgedankt te hebben en kunnen we rond de lancering van de iPhone 6/6 Plus-opvolgers ook een nieuw 4-inch model verwachten, zoals eerdere geruchten al voorspelden.

Het blijft wel spannend hoeveel van de iPhone 5s teruggevonden kan worden in de nieuwe c. Touch ID lijkt met Apple’s focus op privacy een vanzelfsprekendheid, net als NFC om nog meer potentiële Apple Pay-klanten te creëren. De vraag is echter of de A7-processor uit de iPhone 5s gebruikt zal worden, of dat Apple toch voor de snellere A8 uit de huidige 6-serie kiest, zoals de laatste geruchten suggereren. 

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Echt top dat er een 4-inch variant komt, al vind ik het misschien wel wat veel verschillende modellen gaan worden als ze later dit jaar te koop staan is er de iPhone6(s) (Plus) en de 6c dat zijn 5 modellen wat toch wat veel is als je het zoals apple simpel wilt houden, vroeger had je maar 2 keuzes, de huidige en de vorige generatie : / . Maar ik blijf het echt wel goed vinden dat ie er komt, persoonlijk vind ik de iPhone 5C een van de mooiste =)

 • Profielfoto
  Hermanko

  Persoonlijk vind ik de 5C ook mooi, maar waarom nu alleen een 8 GB versie.
  Een 6C zal weer 16 of 32 GB of meer zijn.

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  Ik dacht dat je de 5C vroeger ook in 16GB en 32GB had, nu kan je ze enkel in 8GB kopen maar ik denk wel dat de opties voor de 6C 16, 32 en 64GB zullen zijn

 • Profielfoto
  SvS

  Nou zoek ’t maar op bij tweakers pricewatch, er zijn hier en daar heus wel 16GB 5c modellen te koop.

 • Profielfoto
  wacon

  In het bezit van een witte 5c met zwart gatenkaas hoesje. Versie met 32GB, dat was gelijke abonnementsprijs als de 16GB.

  Voldoet prima voor mij en het hoesje blijkt een uitkomst. Al tig keer gevallen, met zero schade. En overal blijft de iPhone letterlijk op liggen door het stroeve rubber.

  Waar de ‘c’ serie voor de één te simplistisch of plastic ‘fake’ iPhone betreft, voldoet deze voor de andere prima.

 • Profielfoto
  Nino ten Voorde

  Wellicht is dit goed nieuws voor iPhone 5s-eigenaren (waaronder ik). Dit zal mogelijk betekenen dat de iPhone 5s net zo lang zal worden ondersteund als de iPhone 6c en dat de iPhone 5s dus ook een update zal krijgen naar iOS11. Gebruikelijk sinds de iPhone 3Gs, is dat er drie updates voor de iPhone beschikbaar komen. Het is natuurlijk nog even afwachten of de iPhone 5(c) een update naar iOS9 krijgt.

  ARM-256MB RAM
  iPhone 3Gs [iPhone OS 3.0] [iOS4] [iOS5] [iOS6]
  A4-512MB RAM
  iPhone 4 [iOS4] [iOS5] [iOS6] [iOS7]
  A5-512MB RAM
  iPhone 4s [iOS5] [iOS6] [iOS7] [iOS8]
  A6-1024MB RAM
  iPhone 5 [iOS6] [iOS7] [iOS8] [iOS9]
  iPhone 5c [iOS7] [iOS8] [iOS9]
  A7-1024MB RAM
  iPhone 5s [iOS7] [iOS8] [iOS9] [iOS10] [iOS11 ? Vierde update? ]
  iPhone 6c [iOS9] [iOS10] [iOS11 ? ]
  A8-1024MB RAM
  iPhone 6 (Plus) [iOS8] [iOS9] [iOS10] [iOS11]
  A9-?
  iPhone 6s [iOS9] [iOS10] [iOS11] [iOS12]

 • Profielfoto
  Bemobster

  Hoop toch dat ze bij de IPhone 7 een iPhone 7 mini maken in plaats va de 7c.
  Ik heb afgelopen november de 5s gekocht Omdat ik de 6 toch echt te groot vind maar de plastic c serie spreekt mij toch ook niet aan.
  Een volwaardige iPhone 7 in 4 tot 4,4 inch formaat zou voor mij de enige opvolger zijn. Anders moet ik wellicht na 8 jaar iPhone elders gaan kijken

 • Profielfoto
  SvS

  als ze van 6c een miniatuurversie maken van 6s, dan zouden er wellicht minder mensen voor de grote versie gaan, daarom doen ze dat zo en bij Samsung zal t niet anders zijn. Ik hoop dat ze 6c maken, met wel tenminste A8, touch ID en NFC aan boord. De rest kan mij niet veel boeien.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Wellicht is dit goed nieuws voor iPhone 5s-eigenaren (waaronder ik). Dit zal mogelijk betekenen dat de iPhone 5s net zo lang zal worden ondersteund als de iPhone 6c en dat de iPhone 5s dus ook een update zal krijgen naar iOS11. Gebruikelijk sinds de iPhone 3Gs, is dat er drie updates voor de iPhone beschikbaar komen. Het is natuurlijk nog even afwachten of de iPhone 5(c) een update naar iOS9 krijgt.

  ARM-256MB RAM
  iPhone 3Gs [iPhone OS 3.0] [iOS4] [iOS5] [iOS6]
  A4-512MB RAM
  iPhone 4 [iOS4] [iOS5] [iOS6] [iOS7]
  A5-512MB RAM
  iPhone 4s [iOS5] [iOS6] [iOS7] [iOS8]
  A6-1024MB RAM
  iPhone 5 [iOS6] [iOS7] [iOS8] [iOS9]
  iPhone 5c [iOS7] [iOS8] [iOS9]
  A7-1024MB RAM
  iPhone 5s [iOS7] [iOS8] [iOS9] [iOS10] [iOS11 ? Vierde update? ]
  iPhone 6c [iOS9] [iOS10] [iOS11 ? ]
  A8-1024MB RAM
  iPhone 6 (Plus) [iOS8] [iOS9] [iOS10] [iOS11]
  A9-?
  iPhone 6s [iOS9] [iOS10] [iOS11] [iOS12]

  Nu , ze mogen dat wel langer doen , de hardware kan het aan. Dat gaat sinds de 5 bijna kaarsrecht omhoog

 • Profielfoto
  Helena Vanaeken

  In principe kan men op elke iPhone wel het nieuwste bestuuringssysteem zetten, alleen kost dit voor elke generatie weer een hoop geld en je moet redelijk blijven, ze gaan geen winst maken als ze iOS 8 voor iPhone 3G(S) gaan maken.

 • Profielfoto
  rammes

  Ik verwacht dat met de introductie van de 6s het standaard 16GB model komt te vervallen en alleen nog bij de 6c verkrijgbaar is.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik heb liever dat ze een 4 inch telefoon maken met het design en ingewanden van een iphone 6. Ik vind de iPhone 6 namelijk te groot en niet fijn in de hand liggen (. En ik kan me voorstellen dat veel mensen dit ook hebben.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt mij logischer dat er een ‘kleine’ iPhone 6c komt met een A8 chip en een vast geheugen van 16GB. Goed genoeg voor een ‘voordelig’ instapmodel. Het laagste standaard geheugen voor de iPhone 6S (Plus) lijkt me minimaal 32GB met minder kan je niet meer aankomen. Ik blijf lekker bij m’n grote iPhone 6 Plus schermformaat. Héérlijk in gebruik! Ik wil niet kleiner meer.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Helemaal geen goed nieuws.
  Het is een “oude” iphone in nieuwe verpakking, en word als nieuw verkocht.
  En eigenlijk creeren ze zelf nog het “tekort” (omdat er geen iphone 4″ meer is).
  Hoe kan ik dit benoemen zonder azijn pisser te zijn :P?