5 nieuwe functies in iOS 8.3 en iOS 8.4

15 reacties

Naast iOS 8.2 met ondersteuning voor de Apple Watch, werkt Apple ook al aan iOS 8.3 en iOS 8.4. De eerste betaversie van iOS 8.3 is sinds maandagavond beschikbaar en er is tevens informatie over iOS 8.4 naar buiten gebracht.

In iOS 8.2 zal onder andere de beheer-app voor de Apple Watch op je scherm verschijnen, maar ook iOS 8.3 en 8.4 brengen nieuwe functies om naar uit te kijken. OMT blikt alvast vooruit.

Draadloos CarPlay (iOS 8.3)

Vanaf iOS 8.3 zal het mogelijk worden om CarPlay draadloos te gebruiken. Apple’s iOS voor op het dashboard werkt nu alleen nog via een lightning-kabel. Vanaf iOS 8.3 is het mogelijk om draadloos te verbinden, mits de auto compatibel is.
caplay-draadloos

Makkelijker scrollen in Emoji picker (iOS 8.3)

Ook Emoji-fans hebben wat om naar uit te kijken. Het is nu makkelijker om emoji te selecteren door simpelweg door te tabbladen te scrollen, je hoeft ze nu niet meer handmatig open te tappen. Alles zit in een scherm. Het is niet duidelijk of de toekomstige 250 nieuwe emoji in iOS 8.3 opgenomen worden.
newemoji

Apple Beats Music (iOS 8.4)

Er waren al eerder geruchten over de integratie van Beats Music in iOS. Mogelijk zien we dat nog later dit jaar gebeuren in iOS 8.4. Het wordt niet de huidige Beats-app, want Apple werkt aan een nieuwe muziekdienst. Dat moet een combinatie tussen iTunes en Beats Music worden.
Beats Music iPhone 6 Pink

Twee-staps-verificatie Google-accounts (iOS 8.3)

Inloggen met een Google-account voor bijvoorbeeld Gmail of Google Apps wordt in iOS 8.3 een stukje veiliger. De twee-staps-verificatie van Google zal in het besturingssysteem geïntegreerd worden.
google2facto8.3

Mobiele data over 2,3 of 4G (iOS 8.3)

In iOS 8.1 is het op 4G-toestellen mogelijk om 4G (LTE) uit te schakelen, maar niet om 3G uit te schakelen. In iOS 8.3 wordt het mogelijk om de connectiviteit handmatig te kiezen. Nuttig in gebieden waar bijvoorbeeld wel 2G, maar erg beperkt 3G is. De verbinding is dan stabieler.
2g3g4gios8.3

BONUS: Apple Pay in China (iOS 8.3)

China wordt het tweede land na de VS dat officieel ondersteuning voor Apple Pay krijgt. In iOS 8.3 kan Apple’s betaaldienst aan het Chinese Unionpay gekoppeld worden. Het land met de meeste iPhone 6-bezitters krijgt dan ook toegang tot de moderne betaaldienst.
unionpay

 • iOS 8.2 wordt in maart verwacht en is al in beta voor ontwikkelaars.
 • iOS 8.3 (eerste beta beschikbaar) en 8.4 worden later dit jaar verwacht

Info en screenshots via: CultOfMac; 9to5Mac; OMT-lezer Tobias

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Wanneer ze de nieuw emoji toevoegen kan die alleen worden weergegeven op iPhones met de betreffende versie. Android, Windows en gebruikers van oudere versies kunnen deze dus niet zien waardoor het erg lastig wordt om deze door te voeren denk ik.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Laten ze wat doen aan de stabiliteit. Ik wil niet wachten op 9.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Haniger scrollen?

 • Profielfoto
  Spinozo

  Dat Beats music verhaal is blijkbaar nog gissen. Is daar überhaupt wel iets van terug te vinden in 8.4?
  Voor mij verder voorlopig nutteloze toevoegingen, ga de eerste versie vd Apple watch niet halen, heb geen carplay, geen Google account, geen Chinese roots en emoji worden door SwiftKey al in 1 lijst getoond…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog meer icoontjes die je in een mapje moet gaan pleuren en dan ergens zetten waar je ze nooit opent.

  Het is eigen te gek voor woorden dat je een 700,- telefoon hebt maar je heb niet eens een menuutje waar je bepaalde apps/ icoontje mee kunt verbergen. Desnoods in iTunes een checklist maken zodat je de apps zou kunnen verwijderen dat scheelt weer geheugen waar mensen met een 16GB model op vandaag schijnbaar te weinig van hebben.

  Innovatie – op de Apple TV die al 3 duzend jaar oud is heb je nog de mogelijkheid om icoontje op he homescreen te verbergen.
  Apple is zo saai en denkt alleen maar aan zichzelf.

 • Profielfoto
  Spinozo

  @Shmoo Ik ben blij dat Apple haar productiecapaciteit niet inzet voor die paar icoontjes die ik niet of nauwelijks gebruik. Staan bij mij trouwens in een map op pagina 3, dus niet op m’n homescreen.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  @Skmoo Weet me nog wel te herinneren dat ik op mijn vierkante iPod Nano precies kon selecteren welke apps kon verbergen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies @GodzillaNinja en weet je waarom dat mogelijk was?
  Omdat je maar heel erg weinig plaats had op zo’n Nano. Het is erg klein/compact en alles dat je dan niet gebruikt is te veel en zit al heel snel in de weg. iPhones zijn steeds groter geworden de laatste jaren dus dat wilt zeggen dat je er ook steeds meer rommel op kunt plaatsen. De camera wordt steeds beter dus foto’s en video’s worden ook steeds zwaarder van formaat = minder opslagruimte naast een steeds zwaarder wordende OS. Nu is het tijd om weer eens te gaan opruimen en het systeem weer lean te maken zoals het was in iOS 3.
  Dit werkt precies hetzelfde als met een huis, wanneer jij een schuurtje of zolder hebt waar je rommel kunt opslaan, dan maakt het niet uit hoe groot die ruimte is volduwen zal je het op den duur.

  Niet iedereen gebruikt de Passbook app, zeker niet in Nederland of wat de denken van Notities – volgens mij zijn er op dit moment zoveel notitie en ‘To Do’ apps dat je van gekkigheid niet eens meer weet welke je moet nemen tussen al die 300.000 stuks. En het ergste van alles is dat 298.000 van die apps beter zijn dan de standaard notitie app die Apple zelf op OS X en iOS omdat ze er al 10 jaar niets meer aan hebben gedaan dan alleen het iOS 6 – iOS 7 en iOS 8 uiterlijk/huisstijl aangepast.
  .
  Weg met al die onzin. Apple moet zich gaan concentreren op hardware en een lean maar krachtig OS maken waar developers het maximale uit kunnen halen – verder moeten ze van alles dat software is afblijven want dat kunnen ze toch niet meer. Nee wacht dat zeg ik verkeerd, dat willen ze niet meer omdat er niets te verdienen valt aan Pages, Numbers en iMovie voor een bedrijf als Apple.
  3rd party developers hebben veel meer passie om dat soort dingen goed te doen – beter dan de concurrentie. Die willen nog voor 20,- per licentie vechten met de concurrentie en onderling uitmaken wie nu de beste app bouwt.
  Apple wil alleen maar zorgen dat jij elke 2 jaar een nieuwe iPhone koopt, elke 3 a 4 jaar een nieuwe iPad en elke 4 a 5 jaar moet er toch echt een nieuwe Mac op je bureau staan verder moet jij je mond houden en vooral Whooooooooo roepen tijdens de Keynotes.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Allemaal functies waar niemand op zitten te wachten. Performance en stabiliteit zijn veel belangrijker. Niet te vergeten al die kleine irritante dingetjes zoals het veel te kleine popup-scherm wanneer je op je iPad je Apple TV wil selecteren.

 • Profielfoto
  olbo

  Laten ze wat aan de performance en stabiliteit doen bij Apple. Al die prut apps van Apple die je ook nog niet eens kan verwijderen. Na 20 jaar Apple sta ik steeds opener voor andere systemen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dat  Pay wordt toch ook al in Canada ondersteunt? Ik dacht dat Canada het tweede land is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Je haalt me de woorden uit de mond:

  olbo
  olbo op 10 februari 2015
  Laten ze wat aan de performance en stabiliteit doen bij Apple. Al die prut apps van Apple die je ook nog niet eens kan verwijderen. Na 20 jaar Apple sta ik steeds opener voor andere systemen.

 • Profielfoto
  Joffry

  @ olbo: Ja, als je ook zoveel verdient met de iPhone; wat kan je dan anders verwachten.

 • Profielfoto
  timcompier

  ben met GodzillaNinja eens.

 • Profielfoto
  timcompier

  ben met GodzillaNinja eens.(y)(y)(y)