‘iOS 8.3 en iOS 9 krijgen publieke beta’

15 reacties

Apple wil iedereen straks iOS 8.3 en iOS 9 laten testen. Net als OS X krijgt iOS vanaf maart een publieke beta. Dat claimt Mark Gurman van het veelal goed geïnformeerde 9to5Mac. Betaversies van iOS zijn nu alleen nog voor ontwikkelaars beschikbaar.

Volgens bronnen van Gurman verschijnt iOS 8.3 in maart als openbare beta en zal iOS 9 na aankondiging op WWDC 2015 ook voor het publiek als beta beschikbaar zijn. Apple zou zo sneller en meer bugs willen spotten. Er zouden maximaal 100.000 testers mee kunnen doen.

Momenteel zijn iOS 8.2 en iOS 8.3 al in betafase, maar alleen ontwikkelaars hebben toegang. De publieke beta van iOS 8.3 komt waarschijnlijk op 11 of 18 maart beschikbaar. Dit zou de derde beta voor ontwikkelaars, maar de eerste publieke iOS-beta zijn.

Publiek beta’s zijn bij OS X inmiddels heel gewoon. Vorig jaar konden eind­gebruikers al nieuwe versies van het besturingssysteem, voor de Mac testem. Ook OS X 10.10.3 met de nieuwe foto’s-app krijgt naar verluidt snel een publieke beta. Als we verder vooruitblikken gaat in iOS 9 alles draaien om stabiliteit en optimalisatie. Genoeg te om testen en naar uit te kijken.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  …ik zie de topics nu al aankomen… “hellup, men iPoon werrukt nie meer”:x

  Overigens fixt Apple niet eens alle opmerkingen en bugs die door developers worden doorgegeven. Laat staan dat ze een nóg grotere toestroom kunnen verwerken.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Goede acte. Is ook hard nodig: zowel OSX als iOS is op dit moment bagger. Teveel bugs en te lange oplostijden.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Wanneer komt 8.2 voor iedereen uit?

 • Profielfoto
  koen

  Wanneer het klaar is:grin:

 • Profielfoto
  Rickje

  Soms moet je de gebruiker tegen zichzelf in bescherming nemen. Helaas lijkt Apple dat steeds minder te doen…:razz:

 • Profielfoto
  Bman

  Apple en Big Data; nee.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Alsof ze naar de Yosemite beta testers luisterden. Aan meer dan de helft van mijn inzendingen is niets gedaan.
  Apple wil een buggy release voorkomen maar dat lukt zo niet.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Alsof ze naar de Yosemite beta testers luisterden. Aan meer dan de helft van mijn inzendingen is niets gedaan.
  Apple wil een buggy release voorkomen maar dat lukt zo niet.

  Dus bij een deel hebben ze er wel wat aan gedaan.;-)

 • Profielfoto
  Unlock32

  Alsof ze naar de Yosemite beta testers luisterden. Aan meer dan de helft van mijn inzendingen is niets gedaan.

  Ben bang dat je het een beetje TE persoonlijk ziet…

 • Profielfoto
  Balsjer

  Tja vooral doen Apple als het zo gaat als met Yosemite, kan het alleen maar brakker worden. Weet de doorsnee gebruiker waar deze op moet letten en hoe te testen? Ten tweede, wordt er wat mee gedaan als dezelfde doorsnee gebruiker(s) ontdekte bugs of problemen meld? Oja, zoals Waffle al aangeeft, als er al voor de helft niet eens naar developers wordt geluisterd, laat staan naar de publieke beta testers.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik Weet alleen niet Of Apple ook wat doet met de extra bevindingen die bovenwater komen met de publieke beta’s. Ik doel dan niet op luiheid maar op de kwaliteit van de bug rapportages die je krijgt als je dingen laat testen door mensen die niet weten hoe ze bugs moeten rapporteren. Het rapporteren van bugs is een vak apart. veel mensen die niet weten hoe ze moeten rapporteren geven aan: “het werkt niet of hij loopt vast zonder extra informatie te geven over de omstandigheden waaronder het probleem zich voor deed, of het reproduceerbaar is en zo ja, welke stappen je deed en bij welke stap het mis gaat.

  Met zulke informatie kan een ontwikkelaar veel meer dan met een geautomatiseerd rapportje of een log bestand. het scheelt zoek en gok werk. Ik ben benieuwd of en hoe Apple de gebruiker loodst door het bug rapportage proces. En ik ben benieuwd of men daar wel de tijd en geduld voor kan opbrengen.

  Daarnaast begreep ik uit the accidental tech podcast dat Apple een heel hoop Prio 1 bugs fixt maar de Proi 2 en 3 laat zitten. Omdat het tempo te hoog is waarin ze steeds nieuwe versies moeten lanceren. Daar gaar met iOS9 verandering in komen hoop ik. al die proi 2’s en 3’s aanpakken.

 • Profielfoto
  The Jesus

  “Daarnaast begreep ik uit the accidental tech podcast dat Apple een heel hoop Prio 1 bugs fixt maar de Proi 2 en 3 laat zitten. Omdat het tempo te hoog is waarin ze steeds nieuwe versies moeten lanceren. Daar gaar met iOS9 verandering in komen hoop ik. al die proi 2’s en 3’s aanpakken.”

  Daar gaat het fout; Apple moet ieder jaar met een nieuwe versie komen, terwijl de vorige nog niet eens af is. Begint een beetje aan Microsoft doen denken. Gooi een nieuwe versie op de markt die aan alle kanten rammelt en dan zien we wel weer verder.
  Ik hou mijn hart vast voor deze ontwikkelingen.
  Meer input is niet perse beter. Gerichte input en die gericht gebruiken wel. Zie het nut dus niet erg. Geloof ook niet dat er werkelijk veel mee gedaan wordt. Is meer een marketinginstrument; kijk iedereen mag me doen. Wie zegt dat al die data niet direct in de trash verdwijnt?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Weet niet wat iedereen hier loopt te miepen maar bij mij draait OSX en IOS als een zonnetje op een simpele Mac Mini met sed en 4GB intern.

 • Profielfoto
  Unlock32

  Weet niet wat iedereen hier loopt te miepen maar bij mij draait OSX en IOS als een zonnetje op een simpele Mac Mini met sed en 4GB intern.

  Hier ook, maar wij zijn vast geen “heavy users” met een ” indrukwekkende workflow”.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Begrijp het ook niet. Ben een OSX beta seeder, iOS niet. Yosemite werkt prima en ja er blijven ook dingen te wensen over. Het verbaast me echt dat er hier mensen zijn die zijn die zonder enige reserve OSX en iOS tot brakke meuk verklaren. Of misschien zijn het mensen die generiek weinig nuance kennen?
  Ik beschouw mezelf overigens wel als veeleisend met “indrukwekkende workflow” alhoewel ik al moet lachen terwijl ik het opschrijf. Op vrouwen maakt zoiets in elk geval weinig indruk en werkgevers snappen het vaak ook niet, dus je vraagt je af op wie wel.