Games zonder in-app aankopen uitgelicht in App Store

Apple rmens 13 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Onder ontwikkelaars staan in-app aankopen bekend als de manier om geld met een gratis app te verdienen. Onder consumenten staan in-app aankopen vaak bekend als irritant. Om die ergernis weg te nemen heeft Apple games zonder in-app aankopen prominent uitgelicht.

Onder de noemer ‘Pay Once & Play‘ worden games verzameld die na een keer betalen volledig te spelen zijn. De sectie is voorlopig in de UK en VS verschenen, maar komt later mogelijk ook in de Nederlandse store.

De games zijn onderverdeeld in drie categorieën: recente releases, blockbusters en app store originals. Er is zowel ruimte voor games van grote studio’s als indie-ontwikkelaars. De prijzen variëren van € 0,99 tot € 19,99.

In-app aankopen zijn een omstreden onderwerp. Begin vorig jaar werd Apple al door de Federal Trade Commission opgedragen alle onbedoelde in-app aankopen terug te betalen. Ook kreeg het de opdracht apps met in-app aankopen duidelijker te labelen. Dat is sinds enige tijd gedaan door apps en games met in-app aankopen niet langer als gratis te labelen.

Op zoek naar een game zonder in-app aankopen? Door op bovenstaand screenshot te tikken/tappen krijg je een grote versie met duidelijk de namen van games. Die zijn ook in de Nederlandse App Store te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen