Parrot komt met CarPlay-inbouwsysteem

5 reacties

Tijdens de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) Heeft Parrot een nieuw info­tainmentsysteem voor auto’s ge├»ntroduceerd. De Parrot RNB6 draait op een aangepaste Android-versie, maar heeft ook ondersteuning voor Apple’s CarPlay en Siri Eyes Free.

Het nieuwe systeem van Parrot kan in iedere auto worden ingebouwd. Het heeft een 7-inch touchscreen met een resolutie van 720p. Naast CarPlay is het een complete autoradio met ingebouwde versterker van 4 keer 55 watt. Als bonus wordt een Full HD dashcam meegeleverd.

Naast ondersteuning voor CarPlay, biedt de Parrot RNB6 ook ondersteuning voor Android Auto. Telefoons die geen CarPlay of Android Auto ondersteunen, kunnen via Bluetooth gekoppeld worden, dan zijn functies als bellen en door contacten bladeren gewoon beschikbaar.

Met de RNB6 heeft Parrot een compleet systeem gemaakt dat ook met de ingebouwde sensoren van een auto kan communiceren en climate control kan aansturen. Anno 2015 is er geen ruimte meer voor een CD-speler.


De prijs is nog niet bekend. Volgens Parrot is het systeem later dit jaar verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend. Eerder brachten Pioneer en Alpine al CarPlay-inbouwsystemen op de markt.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Ik vind Apple CarPlay maar een Spartaans en erg somber OS. Als ik het goed begrijp draait dit dus bovenop Android 5.0, benieuwd naar de snelheid.

 • Profielfoto
  Edwin377

  Carplay is geen OS maar kun je zien als een extern beeldscherm en touchscherm van je iPhone. Zoals je vroeger een terminal had om een computer op afstand te bedienen, zo bedien je nu met dit scherm de apps die eigenlijk op je iPhone draaien. De computer die dit externe scherm vormt en het besturingssysteem dat daarop draait staat daar los van. De Apple Watch is eigenlijk vergelijkbaar; een extern scherm voor, en bediening van, apps die op je iPhone draaien.

 • Profielfoto
  GForce85

  De prijs is nog niet bekend. Volgens Parrot is het systeem later dit jaar verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.

  Volgens mij is de prijs ├ęcht nog niet bekend;)

 • Profielfoto
  HJR

  ziet er echt heel goed uit. ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  steveb

  zit er wel een hebbedingetje uit