Magzter komt met All You Can Read-app

Raymon op 20 januari 2015 8 reacties Laatste door Shmoo

Internationale tijdschriftenkiosk Magzter begint met een Netflix voor tijdschriften. Met het nieuwe gold-abonnement kan de hele collectie van Magzter op een iPhone of iPad gelezen worden. Net als Spotify of Netflix kost het abonnement een tientje per maand.

Magzter verschilt met bestaande diensten als eLinea en Blendle door alleen tijdschriften aan te bieden. Het is geen selectie van artikelen, de magazines zijn integraal te lezen. Er zijn meer dan 2000 titels aanwezig in de app, maar het aanbod Nederlandse tijdschriften is nog erg mager.

Naast het gold-abonnement is ook ‘Gold Lite’ beschikbaar voor vijf euro per maand. Dit geeft toegang tot vijf titels uit de collectie van Magzter. De dienst is niet toegespitst op de Nederlandse markt. Zo kan een gold-abonnement alleen met credit card aangeschaft worden. Internatio­nale magazines als Wired, Cosmopolitan, Stuff en Mens’ Health zijn in het engels te lezen.

magzter-gold-ipad

Magzter-app op de iPad.

De Magzter-app werkt goed en het downloaden van tijdschriften gaat snel. Tijdschriften zijn gesorteerd op verschillende categorieën en op basis van persoonlijke interesses worden ook titels aangeraden. Magzter zegt dit jaar zijn collectie tijdschriften flink uit te breiden. Mogelijk wordt de dienst dan ook voor Nederlanders echt interessant.

Via: The Next Web

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

KarelWillem op 20 januari 2015

Ik dacht dat we dat in Nederland ook al hadden.
Maar dat blijken pakketten te zijn van 5 tijdschriften. (http://www.tijdschrift.nl)

Profielfoto

IsSidha op 20 januari 2015

woohoo… de digitale leesmap
de technologie gaat echt met rasse schreden voorruit
:x

hmm.. tientje voor tv, tientje voor muziek en nu weer tientje voor tijdschriften.. is alweer 30 euri’s in de maand.. maar als ik het zelf download dan kost me dat 7 euro in de maand.. moeilijk, moeilijk, moelijk.. wat zou ik toch moeten kiezen

Profielfoto

gipsman op 20 januari 2015

@IsSdha
€30 = 1 keer niet uit eten of daar omtrent.
;-)

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 20 januari 2015

En voor dat uit eten gaan heb je helemaal geen tijd meer met al die abonnementen!

Profielfoto

evilonline op 20 januari 2015

Deze stelling in het artikel gaat niet op “Zo kan een gold-abonnement alleen met credit card aangeschaft worden.” want als je de shop in de app op US zet kun je gewoon een Gold abonnement nemen via iTunes, alle bladen zijn gewoon te lezen, dus geen restrictie qua land.

Profielfoto

MoNdO GeNeRaToR op 20 januari 2015

Tijdschriften of boeken lezen op een scherm, of het nu een iPad, een Kindle of een computer is, het blijft een surrogaat voor het fysieke exemplaar. De prijs mag dan ook navenant zijn. Een e-book zou qua prijs tussen de €4,99 en €6,99 moeten liggen. Een tijdschrift zou tussen €0,99 en €1,99 moeten zitten. Anders zou ik het nooit kopen. Voor de huidige prijs koop ik liever het fysieke exemplaar, of beter nog: ik leen het in de bibliotheek.

Profielfoto

Pete.Z [moderator] op 20 januari 2015

Heel mooi aanbod, eens even kijken naar de titels die ze aanbieden!

Profielfoto

Shmoo op 20 januari 2015

In Canada zit een bedrijf die dit als eerste deed en die waarschijnlijk het grootste aanbod heeft genaamd NextIssue.

https://www.nextissue.ca

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?