Continuity op oude Mac met USB dongle en Activation Tool

5 reacties

Continuity en Handoff zijn leuke nieuwe features in iOS 8, maar vereisen wel redelijk actuele hardware. Die Mac uit 2008 gaat het niet meer ondersteunen door een gebrek aan Bluetooth 4.0. Maar met een USB dongle en nieuw hulpprogramma kan het wel.

De Continuity Activation Tool is een oude bekende. Deze maakte het al mogelijk om Continuity op de mid-2011 MacBook Air en mid-2011 Mac Mini te activeren, maar voor alle andere apparaten was een hardware-upgrade nodig. Met versie 2.0 is een Bluetooth-dongle inpluggen genoeg.

De afgelopen tijd is de Continuity Activation Tool uitgebreid getest en werkend bevonden met veel oudere Mac-computers. Zo wordt Hand Off, Airdrop en Personal Hotspot ineens mogelijk onder OS X Yosemite op een oudere Mac.

De tool werkt met de volgende Mac’s:
CompatibilityChart-13.12.2014-crop
Op Github is meer informatie te vinden. Daar lees je onder andere dat de tool het best werkt met Bluetooth-adapters met een Broadcom BCM20702 chip. De Asus BT400 is bijvoobreeld compatibel en in Nederland goed verkrijgbaar. De tool is actief in ontwikkeling, momenteel zijn er alleen problemen met personal hotspot. De rest zou feilloos moeten werken.

Wat is er mogelijk met Continuity en Hand Off? Je ziet het in OMT LABS:

[Tipgever: Gert-Jan]

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik ben ook bezig met het inbouwen van een BT 4.0 kaartje in mijn late 2011 iMac door een wifi ac/ bt 4.0 te installeren in het pci x slot. Da’s nog niet makkelijk, heb tot nu toe alleen het wifi ac gedeelte aan de praat gekregen, voor het BT gedeelte moet ik gaan solderen.

  Het nadeel van usb dongles was altijd dat aangesloten apparaten (zoals keyboard en mouse) niet werken tijdens het booten, dus dan zal je een bedraad keyboard moeten aansluiten. Ik vraag me af of dit verholpen is met deze nieuwe versie. Kan iemand dit bevestigen?

 • Profielfoto
  gerlof92

  Ik ga al een tijdje prima hier op mijn 2011 MBP dankzij de activation tool.

 • Profielfoto
  veyske

  Bestaan er geen bluetooth 4.0 sd-kaarten?
  Samen met zo’n nifty drive een veel elegantere oplossing toch?
  http://eu.minidrive.bynifty.com

  Deze kaartjes zijn ook te vinden op aliexpress

 • Profielfoto
  iMad

  Ik ben ook bezig met het inbouwen van een BT 4.0 kaartje in mijn late 2011 iMac door een wifi ac/ bt 4.0 te installeren in het pci x slot. Da’s nog niet makkelijk, heb tot nu toe alleen het wifi ac gedeelte aan de praat gekregen, voor het BT gedeelte moet ik gaan solderen.

  Het nadeel van usb dongles was altijd dat aangesloten apparaten (zoals keyboard en mouse) niet werken tijdens het booten, dus dan zal je een bedraad keyboard moeten aansluiten. Ik vraag me af of dit verholpen is met deze nieuwe versie. Kan iemand dit bevestigen?

  Waarom moet je solderen, je kan toch deze nemen BCM94360CD + adapter?

 • Profielfoto
  Saaihead

  Waarom moet je solderen, je kan toch deze nemen BCM94360CD + adapter?

  Klopt, dat was ook het oorspronkelijke plan. Maar het mini PCI-E slot in mijn mac heeft geen USB d-/ d+ aangesloten (verschilt per mac type) en de 3.3 volt aansluiting werkt niet tijdens het booten, die moet ik van mijn oude bluetooth stekkertje halen dus. Het solderen moet dus ook op de adapter, niet op mij mobo (goddank). Maar mocht een USB adapter het oplossen dan is dat goed genoeg voor mij nu.